23 / 04 / 2024

Hattuşa Termal Otel Edremit'i Karlovy Vary gibi yapacak

Hattuşa Termal Otel Edremit'i Karlovy Vary gibi yapacak

Jeotermal Enerji Vakfı Başkanı Doğan, Edremit'te devremülk, kür merkezi ve otelden oluşan Hattuşa Termal Otel projesi geliştirdi



Ankara merkezli Hattuşa Holding, Balıkesir'de Edremit'in Güre beldesinde Türkiye'nin en büyük termal turizm projelerinden birini hayata geçiriyor. Türkiye'de yapılan çok sayıda jeotermal enerji projesinin altyapı ve mühendislik hizmetlerini yapan Hattuşa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, proje ile hedeflerinin Güre'yi dünyanın en önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Çek Cumhuriyeti'nde bulunan ve Atatürk'ün de ziyaret edip tedavi olduğu Karlovy Vary gibi yapmak olduğunu söyledi. Aynı zamanda Jeotermal Enerji Kaynakları Araştırma Değerlendirme Vakfı Başkanı da olan Doğan, projenin devremülk tatil, otel ve kür merkezi olmak üzere toplam üç etaptan oluşacağını ve ilk etaptaki devremülklerin tamamlandığını söyledi.

15 BİN TL'YE DEVREMÜLK
150 özel villa ve 350 süitten oluşacak devremülk bölümünde dönemlere göre ayrılan 20 bin devremülk , 49 yıllığına kiralanacak. Şu ana kadar 3 bin devremülkün satışını tamamladıklarını söyleyen Doğan, devremülklerin satış fiyatının 15 bin ile 35 bin TL arasında değişeceğini de kaydetti. Doğan, uluslararası devremülk sistemine (RCI) ile bir ortaklık yaptıklarını da söyleyerek devremülk sahiplerinin istedikleri zaman RCI bünyesinde bulunan dünyanın 100 ülkesindeki devremülkelerde de tatil yapabileceğini kaydetti.

BİN 500 YATAKLI OTEL
Yatırımın ikinci aşaması olan bin 500 yataklı otel ve kür merkezi bölümü ise 2010 yılında tamamlanacak. Oteli bulunduğu arazi üzerinde çıkan jeotermal kaynakları incelediklerini ve sıcak su kaynaklarının çok kaliteli olduğunu gördüklerini söyleyen Doğan, içerisinde bulunan kükürt ve sıfır mineralizasyon özellikleri nedeniyle suyu hem banyo, hem içme hem de solumun kürü olarak kullanacaklarını söyledi.

10 YILDA 5 OTEL HEDEFİ
TÜRKİYE'NİN termal turizmdeki geleceğine inandığını söyleyen Doğan, 10 yılda 5 otele çıkmayı hedeflediklerini de söyledi. Doğan, Ege ve İç Anadolu'da yeni yatırımlar için yer aradıklarını da sözlerine ekledi.

Giriş ve çıkışlarda sağlık taraması yapılacak

OTELDE , biri Türkiye'de ilk defa yapılan kapalı çamur banyosu olmak üzere toplam 2 çamur banyosu, 10 banyo, geriatri merkezi bulunacak. Doğan, otele giriş ve çıkış yaparken herkesin sağlık taramasından geçirileceği bir sistem kuracaklarını söyledi. Bu arada kür merkezinde Florence Nightingale Hastaneleri de yer alacak. Doğan, otelin kendi ürettiği jeotermal enerji ile enerji ihtiyacının karışılacağını da söyledi.
Dilek Taş/Sabah


Geri Dön