19 / 04 / 2024

Hava İkmal Şehir Parkı projesi için ön taslak tamamlandı!

Hava İkmal Şehir Parkı projesi için ön taslak tamamlandı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayserililerin Kurban Bayramı'nı kutlayarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve yapımına devam edilen vizyon projeler hakkında bilgiler verdi.




Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutlayarak, ülke olarak huzur içerisinde bayramlar kutlayacaklarını söyledi. Çelik, "Bir Kurban Bayramı’na giriyoruz. Bayrama girerken insanlar gerçekten bayram yapmak ister ama bayram yapamıyoruz. Artan terör olayları, insanların kullandığı örgüt ve bu örgütün kan ve gözyaşı ortamı var. Allah’tan biran önce bu terörün bitmesini ve sulh olmasını, keyif içinde hep beraber insanların ailesi ile çevresiyle huzur içerisinde kutlayacağı bayramlara eriştirmesini diliyorum. 600 yıldır bir arada yaşamayı bilen bir toplumuz. Son 30 yılda ne oldu da böyle bir olaylar oldu onun irdelenmesi lazım. Ülkemizin belli bir bölgesinde yaşayan halkımızı suçlamak bize yakışmaz. O insanların özelliğinden faydalanarak ve kullanarak bir terör estirmeye uğraşıyorlar. Allah bunların belasını bir gün verecektir. İnşallah huzur içerisinde bayramlara erişeceğiz ve öyle bayramları kutlayacağız" dedi.

Çelik, "Bizim 1.5-2 yıllık belediye başkanı olarak çalışmamızın arkasında bir 25 yıla yakın siyasi geçmişimiz var. Hep bir yerlerde olduk, bir yerler için çalıştık. Kocasinan Belediye başkanlığı seçiminde direnemedik, ‘peki’ dedik. Hizmet etmek istedik. Sonrasında da hepimizin bildiği gelişmeler neticesinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda hizmet etmeye ve o koltuğun hakkını vermeye gayret ediyoruz. İnşallah hayırla süremizi doldurursak bu süre içerisinde hizmet etmeye gayret edeceğiz. Ev halkı da alıştı. Ev halkı zaten bu olaya şerbetlidir. Son seçimlerde sürekli çalışıyorduk ve akşam 10 gibi eve gittiğim de bana ‘Çalışmıyor musun?’ diye sorarlardı. Bende ‘Çalışıyorum, 3 tane toplantıya katıldım ve geldim’ derdim. Bunun üzerine ‘Geçen seçimlerde gece 2’den aşağı eve gelmezdin. Ya şimdi bizi kandırıyorsun yada önceden kandırdın’ diye sordular. Şöyle oluyordu, eğer arka planda çalışıyorsanız, milletvekilleri yada belediye başkanları için doneler hazırlamak gerekiyor ve arka plandaki işler ile uğraşmak gerekiyordu. Şimdi aynı ekip gece 1-2’lere kadar onlar çalışıyor ve biz 10-11 gibi evimize dönüyoruz. Dolayısıyla bizim evdekiler geçmişteki o çalışmayı bildikleri için buna razılar" dedi.

Büyükşehir Belediyesi başkanlık koltuğunu Mehmet Özhaseki'den almanın sorumluluğu olduğunu söyleyen Başkan Çelik, "Geriye doğru baktığınızda 20 yıllık bir birikim olan başkandan koltuğu devralıyorsunuz ve giderek yükselen bir çıtadan görevi devralıyorsunuz. En azından o çıtayı korumak ile mükellefsiniz. Haseki başkanım şimdiye kadar yaptığı çalışmalar ile hep bunu gösterdi. Bizde inşallah ondan aldığımız bayrağı geriye düşürmemek için gayret sarf edeceğiz. Öncelikli işimiz başlattığım projelerdir. Ben günü birlik işleri sevmiyorum. Zaten günü birlik işler gidiyor ama büyük ölçekli işler var. Bu büyük ölçekli işlerin başlayanlarını bitirilme ile ilgili gayretlerimiz devam ediyor" dedi.

Yapımı devam eden Sanayi Odası Kavşağı ve Karayolları Kavşağı'nın yapımın üstlenen müteahhittin kaçtığı yönündeki iddialara cevap veren Başkan Çelik, “Öyle bir şey yok. Bende sürekli ordayım. Müteahhit ve kardeşleri hep oradalar. İşlerinin üstündeler. Zaten en çok hoşuma giden o. Eğer bir müteahhit işinin üstündeyse öyle yada böyle o işi başarı ile sonuçlandırır. Günde 2 sefer ben o kavşakları kontrol ediyorum. Karayollarındaki kavşağı bitirebilecek durumdayız. Üzerinden trafik gidebilecek durumda. Orada birde alttan geçiş var. Oranın bitmesi ile açalım diye düşünüyoruz. Onun için bir hafta daha orada çalışmamız var. Bayramdan sonraki ayın içerisinde hep beraber bir törenle orayı açacağız. Çok kalite ve estetik bir köprü oldu. Orada işimiz iyi gidiyor. Vatandaşlarımızı biraz beklettik ama bu tür yapılarda olağanüstü beklenmedik haller ortaya çıkabiliyor. Önemli olan işin kesintiye uğramamasıdır. Kesintiye uğramadı ve devam ediyor. Karayolları kavşağını açmamızla beraber, sanayi odası kavşağında da sanayi odasını normal seyrine verirsek üstteki çalışma devam edecek. İnşallah trafikte ki rahatlamayı önümüzde ki aydan itibaren hissedeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm projeleri hakkında da bilgiler veren Çelik, “Sahabiye Projesi oldukça iyi gidiyor. Seçimlerden önce Sayın Bakanımız Taner Yıldız projeyi tabiri caizse elden bütün bakanlara imzayı attırdı ve Bakanlar Kurulu kararımız onaylanarak Resmi Gazete’de çıktı. Sanayi projesi bizim büyükşehir olarak kentsel dönüşümdeki izleyeceğimiz 2’inci projedir. Orada biraz frene bastık. İş yeri konut gibi değil. İnsanı bir yerden alıp diğer yere taşıyamıyorsunuz. Alışılmış bir yapı var. Sanayi diye bir yapı var ve insanlar buraya alışık. Oranın alternatifi bir yer imkan etmedikten sonra yıkamıyorsunuz. Geçtiğimiz yıldan itibaren metal işi ile uğraşanların yerleri bitti ve yavaş yavaş taşınmaya başladılar. Hemen arkasından oto sanayicilerin yaptığı bir yer var. Onlarda önümüzdeki yıl taşınmaya başlayacaklar. Bu arada asıl önemli proje ise Mobilya Kent Projesi’dir. Bu projede 700 işyerinden oluşuyor. Bu 700 iş yerinden 200’ü taşınmaya başladı. Buralar taşındıkça zaten sanayi kendiliğinden boşalıyor. Bu yüzden frene basmak istedik. Yoksa durmuş değiliz. Sahabiye’nin tekeri dönmeye başladıktan sonra hemen arkasından sanayiye de gireceğiz” şeklinde konuştu.

Hava ikmal Şehir Parkı Projesi hakkında da bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Hem Milli Savunma Bakanlığı tarafından hem Maliye Bakanlığı tarafındaki çalışmalarımız olumlu gidiyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Savunma Bakanlığı ile yaptığımız ön taslak protokolde bitti ve Savunma Bakanlığı’na gitti. Son gözden geçirmeler yapıldıktan sonra seçimden önce protokolü imzalarız diye düşünüyorum. Hem mevcut çalışan komutanlarımız hem de şimdiki Genel Kurmay Başkanımızın Kayseri’ye bakış açısını herkes biliyor” dedi.

Devam eden Erciyes Master Planı hakkında da bilgiler veren Çelik, “Bir şehrin ekonomik olarak değerleri vardır. şimdiye kadar bizim Kayseri’de hep sanayi ve ticaret ön plana çıktı. Bu tarafta da Allah bize Erciyes Dağı gibi bir nimet vermiş. Yağan kar ile beraber eriyen karlar şehrimizin su ihtiyacı, Erciyes Dağı’nın tüm çevresinde oluşan ve volkanizmadan kaynaklanan madenler bir ekonomik değer. Asıl olan ise yağan kardan dolayı kazanılan turistik değerdir. Bunu ekonomik fayda haline getirmek için Haseki başkan zamanında başlatılan projeyi, biz devam ettiriyoruz. Zaten o projenin yapılmasında da epeyce bir emeğimiz oldu. İnşallah bundan sonra o projenin yapılacak 1-2 ayağı var. Futbol antrenman sahaları bunun büyük ayaklarından birisidir. Kongre merkezi bunun ayaklarından birisidir. 2 yada 3 mekanik tesis ilavesi daha var. Bunları da tamamlarsak işte o zaman 5-5’lik bir kış turizm merkezi çıkacak. Eğer sıcak suyu da orada bulursak hem kış turizm merkezi hem de termal merkezi olacak. Ayrıca, sıcak su çalışması ile ilgili olarak geçen hafta Afyon Belediyesi’nin ve Afyon Valiliği’nin yürüttüğü çalışmayı da yerinde inceledik. Onlarla birlikte bu sondaj işine başlayacağız. Çalışmalar devam ediyor. Enerji Bakanlığı’ndan gelen ekip inceleme yaptı ve 2 bin metrede sıcak su var diye söyledi" diye konuştu.

Başkanlığa gelmesinin ardından daire başkanlıklarında yapılan değişikliklerden de bahseden Çelik, "Ben eski ekipten de memnundum. Biz burada dışarıdan onlarca, yüzlerce adam getirmedik ki. Dışarıdan iki arkadaşımız geldi. Biri İlyas Bey diğeri Salih Bey. Onun dışında tamamı zaten iç bünyedeki arkadaşlarımız. İçeride bir rotasyon yaptık. Ayrılmak isteyen arkadaşlarımız vardı onlara da müsaade ettik. İçeride bir yer değişikliği yaptık. Bir dinamizm geldi. Zaten kendi işletmelerimizde de özel sektörde de böyledir. Aynı adamı aynı yerde onlarca sene tutamazsınız. 5 seneden fazla orada tuttuğunuz zaman belli bir düşme yapar, üretkenliği biter. Hareket bile farklı düşünmesini sağlar. Bizim Büyükşehir’de yaptığımız şey bu. Hamt olsun arkadaşlarımız arasında ne öncekinde ne şimdikinde memnunuz. Zaten hep iç içeyiz. Şuanda bir ihtiyacımız yok ekip değiştirmeye. Zaman içerisinde yeni bir birim kurulacak olur o zaman öyle bir şey lazım olursa o zaman değerlendirilir" ifadelerini kullandı.

1 Kasım'da ki seçim öncesinde açıklanan milletvekili aday listesi hakkında da konuşan Başkan Çelik, "Dün ben de Ankara’daydım genel başkanımızın katıldığı toplantıda. Kamuoyuna adaylarımızın tanıtımı yapıldı. Hamt olsun Kayseri’deki listemiz oldukça güçlü. Hepsi birbirinden değerli, kıymetli. Hepsinin farklı başarı öyküleri olan bir ekip, bir kadro. Coğrafyamızda yaşayan tüm insanları yansıtan bir şey oldu. Her kesinimin kendisini bulabileceği bir liste oldu. inşallah bu seçimde ben başarılı bir sonuç bekliyorum. Bu liste ile çok daha iyi netice alacağımızı ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

'Eğer bir yönetici kendi ikbali, geleceği için hesap yapıyorsa Allah onun ayağını bir yerde dolaştırır' diyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Ama hesabı, kitabı o içinde bulunduğu müessese için oluyorsa Allah önünü açar. Benim tek hesabım var. önümdeki halkımın bana verdiği yetkiyi, süreyi en iyi şekilde nasıl değerlendiririm, en iyi nasıl iş yaparım ben onun hesabı içerisindeyim. Ben işimi yaparım, halkıma sunarım. Şuanki hesabımın tamamı görev süremi başarı ile bitirmek. Uzun vadeli kendimle ilgili siyasi olarak kendim için hiçbir zaman hesap içinde olmadım. Rızık peşinde olmaktan Allah’ta korusun" ifadelerini kullandı.



Kayseri Anadolu Haber


Geri Dön