29 / 03 / 2024

Hava kalitesi sonuçları anlık duyuruluyor!

Hava kalitesi sonuçları anlık duyuruluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hava kalitesi ölçüm sonuçlarının günlük yaşamda kullanılabilirliğinin artırılması, kamuoyuna daha pratik ve anlaşılabilir bir şekilde sunulması amacıyla Hava Kalitesi İndeksi oluşturuldu...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara’da vatandaşların hava kalitesini anlık izleyebilmeleri için kentin bazı bölgelerine bilgilendirme ekranları koydu.


Türkiye genelinde hava kalitesi 175 ölçüm istasyonunda ölçülüyor ve sonuçlar www.havaizleme.gov.tr web sitesinden 2009 yılından beri kamuoyu ile paylaşılıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hava kalitesi ölçüm sonuçlarının günlük yaşamda kullanılabilirliğinin artırılması, kamuoyuna daha pratik ve anlaşılabilir bir şekilde sunulması amacıyla Hava Kalitesi İndeksi oluşturuldu.


Hava Kalitesi İndeksi ile her bir ölçüm istasyonundan saatlik olarak alınan ölçüm verilerinden en kirli parametre belirlenmekte ve www.havaizleme.gov.tr sitesinde hava kalitesinin insan yaşamına muhtemel etkilerini de belirtecek şekilde yayımlanıyor.


EPA Hava Kalitesi İndeksinin ulusal mevzuatımız ve sınır değerlerimize uyarlanarak oluşturulan Hava Kalitesi İndeksi; 5 temel kirletici olan partikül maddeler (PM10), karbon monoksit (CO), kükürt dioksit (SO2), azot dioksit (NO2) ve ozon (O3) için hesaplanıyor.


Bakanlık, kamuoyunun hava kalitesi bilgilerine ulaşımını kolaylaştırmak ve herkes için görünürlüğünü artırmak amacıyla Ankara’da Etlik 1011 Kavşağı, Demirtepe-Kızılay,  Ankara  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Bahçesi-Eskişehir Yolu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu-Sıhhiye noktalarına LED ekranlar kurarak Ankara İlinde kurulu olan ölçüm istasyonlarından elde edilen sonuçları anında, bu ekranlardan sokaktaki vatandaşın bilgisine sunmaya başladı.


TOKİ Haber 


Geri Dön