19 / 04 / 2024

Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm konutlarının temeli atıldı!

Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm konutlarının temeli atıldı!

Başbakan Erdoğan' ın ülkemizdeki kentsel dönüşüm seferberliğini başlattığı Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm konutlarının temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce' nin katıldığı bir törenle atıldı...



Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm konutlarının temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 'nin katıldığı bir törenle atıldı. Temel atma töreni esnasında yaşanan deprem ise; kısa süreli bir paniğe neden olurken, Bakan Güllüce "Tarihe geçti bu. Depremle ilgili konuşuyorduk, takriben 1-2 dakika sonra deprem oldu" dedi Başbakan RecepTayyip Erdoğan'ın ülkemizdeki kentsel dönüşüm seferberliğini başlattığı Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm konutlarının temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katıldığı bir törenle atıldı. 


Dünden Bugüne Esenler Emlak Konutları! haberi için TIKLAYINIZ


Proje alanı yanındaki Yunus Emre İlkokulu bahçesinde gerçekleşecek törene; Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, projeyi üstlenen Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 

Genel Müdürü Murat Kurum, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Esenler'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının anlatıldığı kısa bir filmin gösterilmesinin ardından başlayan törende konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, temeli atılacak olan kentsel dönüşüm konutlarının hem İstanbul, hem Esenler açısından önemli bir miladın adı olduğunu ifade etmeme gerekir" dedi. 

Havaalanı Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Göksu," Havaalanı'ndaki kentsel dönüşüm çalışmaları öncesinde yerle bir olma ihtimali yüksek bu alanları gezdiğimde gerçekten uyku tutmayan geceleri yaşadık. Korkumuz binaların yıkılması değil, korkumuz o gerçekten yıpranmış, binaların altında kalacak olan bizim aziz canlarımız, çocuklarımız" dedi. "Bugün güzel günü görme vakti" diyen Göksu, kentsel dönüşüm çalışmalarının özellikle 30 Mart 2014 yerel secim döneminde manioüle edildiğini belirtti ve, "(Havaalanı Mahallesi'nde konutlarınızı yapmayacaklar) diyenler, (sizi Amavutköy'e sürecekler) diyenler şimdi neredeler" dedi. Göksu, Esenler'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ettikten sonra, projenin Emlak Konut GYO tarafından yapılacağına dikkat çekerek, "Hem biz rahat bir nefes aldık. Hem de buradaki hak sahipleri rahat bir nefes aldılar." dedi. 



Yenigün İstanbul Gazetesi 


Geri Dön