23 / 04 / 2024

Havacı Metal, depreme dayanıklı prefabrik ev üretiyor!

Havacı Metal, depreme dayanıklı prefabrik ev üretiyor!

Havacı Metal, depreme dayanıklı prefabrik ev imalatına başladı. Bu evleri 60 günde imal ettiklerini dile getiren işletme sahibi Yunus Havacı, 100 metrekarelik bir evin 55 bin TL olduğunu söyledi.



SANAYİ esnaflarından olan Yunus Havacı, ilçede bir ilke imza attı. Torbalı'da prefabrik ev üretiminin startını veren Havacı, ilçede bu işi yapan ilk esnaf oldu. 60 günde ev teslimatı yaptıklarını dile getiren Havacı, bu sistem sayesinde herkesin bütçesine göre ev sahibi olabileceğini kaydetti. 



Belli kalıplar üzerinde çalışmadıklarını, istenilen her türlü projeyi hayata geçirebildiklerini dile getiren Havacı Metal'in sahibi Yunus Havacı: "Müşterilerimiz sadece hayal etsin ve gerisini bize bıraksın. Şuanda ilçemizin belli başlı bölgelerinde ev projelerimiz başladı. Kısa sürede tamamlanacak. Prefabrik evler, büyüklüklerine göre ortalama 55 bin liralık bir fiyata sahip" diye konuştu. 




STANDARTLARIN DIŞINDA İMALAT 

10 yıl boyunca demir-doğramacılık yapan Yunus Havacı, son yıllarda artan ev maliyetleri ve vatandaşların ucuz ev alma hayalini bir araya getirince, prefabrik konut yapmaya karar verdi. Türkiye'de son dönemde bu sektörde yaşanan hareketlilik. Torbalı'da henüz yeteri kadar ivme kazanamamışsa da Havacı Metal, bu sektöre adım atan ilk esnaf oldu. Birkaç ay önce prefabrik konut imalatına başlayan işletme, kısa sürede birçok proje de aldı. Talebin oldukça yoğun olduğunu belirten Havacı, yaptıkları atılım sayesinde ilçedeki bu eksikliği giderdiklerini ifade etti. Düşük maliyetle ev sahibi olmak isteyenlere büyük bir fırsat sunduklarını kaydeden Yunus Havacı, standartların dışında ev imal ettiklerini söyledi.



 

60 GÜNDE TESLİM 

Prefabrik evlerin 60 günde imal edildiğini kaydeden Havacı. bu evlerin depreme dayanıklı olduğunu söyledi. Yüzde 100 ısı yalıtımı sağladıklarını da dile getiren Yunus Havacı,her türlü imalatı da kendilerinin gerçekleştirdiğini belirtti. 



Kişinin istediği zaman evini söküp taşıyabileceğini de söyleyen Havacı: "Duvarlarımız 10 santim kalınlığında, çatı da sandviç panel olarak yapılıyor. Duvarlar arasında strafor köpük bulunuyor. İmal ettiğimiz 100 metrekarelik bir evin ortalama maliyeti 55 bin TL. Sadece kendi elimizdeki projelere bağlı kalmıyoruz. Standardın dışında, müşterilerimizin hayallerindeki evleri de projeye döküp imal ediyoruz. Dairelerimiz uzun ömürlü ve kullanışlı yapısıyla dikkat çekiyor" dedi.



Büyük Torbalı Gazetesi


Geri Dön