19 / 04 / 2024

Havayolu şirketleri 3. havalimanını sabırsızlıkla bekliyor!

Havayolu şirketleri 3. havalimanını sabırsızlıkla bekliyor!

Türk havayolu şirketleri, 3. havalimanının hayata geçirilmesiyle İstanbul'un havacılık açısından konumunun daha da güçleneceğini ve Türk havacılık sektörünün öneminin daha da artacağını bildirdi.



Havayolu şirketlerinin yöneticileri, İstanbul'da yapımı süren ve 2018'de bitirilmesi planlanan yeni havalimanının büyümelerinin önünde anahtar bir rol oynayacağını kaydetti. 

BÜYÜMEDE ANAHTAR 

Atlasglobal Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, yaptığı açıklamada, Türkiye'de son 10 yılda iç ve dış hatlarda taşınan yolcu sayısının yıllık yüzde 13 artış gösterdiğini söyledi. Artan talebi karşılamak amacıyla hayata geçirilen Üçüncü Havalimanı projesi ile Türkiye'nin dünyanın en büyük havalimanını inşa eden ülke konumunda bulunduğuna dikkati çekerek, “Üçüncü Havalimanı büyüme hedeflerimizi hayata geçirmemizde anahtar rol oynayacak” dedi. Pegasus'un Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk ise Türkiye ve İstanbul hava sahasının artık talebi karşılamakta zorlandığını söyledi. Öztürk, “Planlanan pist ve terminal kapasiteleri zamanında hizmete alınabilirse, yeni havalimanı İstanbul’a gelen uçaklara     rahatlık sağlayacak” dedi. 

HEYECANLA BEKLİYORUZ   

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı’da 3. havalimanıyla ilgili daha önceki açıklamalarında, “ 90 milyonluk tek terminal açılışında en fazla yeri alan biz olacağız. Bu nedenle 'Eşitler arası birinci' diyorum. İkinci faza geçildiğinde 120-150 milyon kapasitelere çıkıldığında herkesin beklentisi o dur ki ilk terminal bize bırakılacak. Orayı tamamen opere eder hale geleceğiz. Artık yeni evimiz 3. havalimanı ve oraya geçişi heyecanla bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.  


Güneş


Geri Dön