27 / 04 / 2024

Havza yönetim heyeti kimlerden oluşur?

Havza yönetim heyeti kimlerden oluşur?

Havzaların yönetimi için meydana gelen havza yönetim heyeti kimlerden oluşur? Havza yönetim heyeti üyeleri ve havza yönetim heyeti başkanı ile ilgili merak ettikleriniz bu haberde...



Havza yönetim heyeti kimlerden oluşur?

Havza yönetim heyeti, Havza yönetim planlarının hazırlanması, uygulamaların izlenmesi ve değerlendirmesiyle alakalı çalışmaları havza ölçeğinde yürütmek maksadıyla her bir havza için ayrı ayrı oluşturulan ve teşkil esasları Tebliğ kapsamında belirlenen heyete deniyor.


Havza yönetim heyeti başkanı

Havzanın tek bir ilden meydana gelmesi durumunda o ilin valisi, havzanın birden fazla ili kapsaması durumunda ise havzaya özgü hususlar dikkate alınarak tebliğdeki EK-1’de yer alan ilin valisi havza yönetim heyeti başkanı oluyor.


Havza yönetim heyeti üyeleri

Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu üyelerinin bağlı bulunduğu kurum ve kuruluşların taşra teşkilatı, yerel yönetimler ve Havza Yönetim Heyeti Başkanı tarafından belirlenecek üniversite ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri havza yönetim üyelerini oluşturuyor. 


Havza Yönlendirme Kurulu

Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu üyesi kurumların merkez teşkilatlarındaki ilgili birimlerin en az genel müdür seviyesinde olmak üzere üst düzey yetkililerinden oluşan merkez kurulu ise havza yönetim kurulu oluyor.


Havza yönetim planı

Su havzasındaki su kaynaklarının ve canlı hayatının korunmasını, geliştirilmesini ve bozulmamasını sağlamak üzere su kaynakları için sürdürülebilir bir koruma-kullanma dengesi gözetilerek havzanın bütünü esas alınarak hazırlanan planlar, havza yönetim planını ifade ediyor.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön