19 / 03 / 2024

Hayati Alioğlu: Türkiye'den cami onarımı için yardım bekliyoruz!

Hayati Alioğlu: Türkiye'den cami onarımı için yardım bekliyoruz!

İstanköy'de din görevlisi olan Hayati Alioğlu, depremde hasar gören Defterdar Camii ile ilgili yaptığı açıklamada "Eğer, acil olarak caminin ibadete açılmasını istiyorsak, özellikle Türkiye'den caminin tamiri için yardım bekliyoruz." dedi




Ege Denizi'ndeki depremde büyük hasar gören İstanköy (Kos) Adası'ndaki ibadethaneler, tekrar hizmet verecekleri günü bekliyor. İstanköy'ün en işlek ve turistik meydanındaki büyük hasar alan ve minaresi yıkılan Defterdar Camii'nin etrafında enkaz kaldırma çalışmaları başladı.


Adada din görevlisi olan ve caminin imamlığını yapmış Hayati Alioğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1724 yılında inşa edilmiş Osmanlı eseri caminin ibadete hiç bir dönem kapatılmadığını söyledi.


Alioğlu, caminin minaresinin 10 yıl önce restore edildiğini belirterek, caminin bu kadar hasar görmesine şaşırdığını restorasyona rağmen minarenin yıkıldığını bildirdi.


Caminin, Ada'da bir "Osmanlı mührü" olduğunu vurgulayan Alioğlu, "O gece bu hüzne, caminin bu şekilde yara almasına sadece müslümanlar değil, Yunan halkı da üzüldü. Bir an önce caminin tamir edilmesini ve ibadete açılmasını bekliyoruz." diye konuştu.


"Türkiye'den caminin tamiri için yardım bekliyoruz"

"Eğer, acil olarak caminin ibadete açılmasını istiyorsak, özellikle Türkiye'den caminin tamiri için yardım bekliyoruz." ifadesini kullanan Alioğlu, caminin ibadete hazır hale gelmesinin aylar sürebileceğine işaret etti.


Adada toplam 5 cami bulunduğunu ve ikisinin ibadete açık olduğuna değinen Alioğlu, Germe'de bulunan diğer ibadete açık caminin duvarlarında da çatlaklar olduğuna işaret etti.


AA


Geri Dön