18 / 04 / 2024

Hayati Yazıcı Rize'de kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Hayati Yazıcı Rize'de kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Hemşin ancak Hemşin'e dönüşüyor. Tamamen doğal organik bir vadiye dönüştürüyoruz. Kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla örnek bir ilçe olacak" diye konuştu....




Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, küçük hidroelektrik santrallerinin (HES) hem çevreye güzellik kattığını hem de akıp giden suyun enerjiye dönüştürülmesini sağladığını söyledi.


Yazıcı, Hemşin ilçesinde esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Yazıcı, daha sonra 96 yaşındaki Saadet Şendil ve 85 yaşındaki Resmiye Fırat'ın evlerine konuk oldu.


Bakan Yazıcı, Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar'a, Şendil ve Fırat'ın ihtiyaçlarının karşılanması yönünde talimat verdi.


Yapımı devam eden kentsel dönüşüm projesini inceleyen Yazıcı, ilçe merkezinde bulunan yapay göl hakkında da yetkililerden bilgi aldı.


Bakan Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, hayırsever iş adamı tarafından yapımı tamamlanan ve Hemşin Belediyesi'ne devredilen yapay gölün üzerine HES kurulacağını belirterek, "HES ilçeye büyük katkı sağlayacaktır. Bu tür küçük HES'ler hem çevreye güzellik katıyor hem de akıp giden suyun enerjiye dönüştürülmesini sağlıyor. 1,3 megawat gücünde elektrik üretimi sağlanacak. Elde edilen elektrik bedeli itibarıyla Hemşin Belediyesi, bütçesinden fazla gelir sağlayacak" dedi.


Hemşin'in organik vadi olması için gayret gösterdiklerini vurgulayan Yazıcı, "Hemşin ancak Hemşin'e dönüşüyor. Tamamen doğal organik bir vadiye dönüştürüyoruz. Kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla örnek bir ilçe olacak" diye konuştu.


AA


Geri Dön