26 / 04 / 2024

Hayati Yazıcı: Ruhsat almadan konut satışı başlanmışsa bunun durması doğal!

Hayati Yazıcı: Ruhsat almadan konut satışı başlanmışsa bunun durması doğal!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, " Tüketicilerle ilgili uygulamaların aksayan tarafları, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile getirilen kurallar çerçevesinde minimize edilecektir " dedi...



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Tüketicilerle ilgili uygulamaların aksayan tarafları, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile getirilen kurallar çerçevesinde minimize edilecektir" dedi.


Yazıcı, Slovenya Milli Günü etkinliğinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.


"Yeni tüketici kanunu, ruhsatsız konut satışlarını durduracak mı?" şeklindeki soru üzerine Yazıcı, inşaat sektörünün ekonominin en dinamik alanı olduğunu belirtti. Yazıcı, "Ruhsatsız konut satışlarının yüksek düzeyde olduğunu düşünmüyorum. Daha çok yap-sat yapanlardan kaynaklanıyor olabilir. Yasa bu konuda gücünü gösterecek. Ruhsat almadan yap-sat başlamışsa, bunun durmuş olması çok doğaldır" dedi.


Amaçlarının yargısal bir karar gibi tasarrufta bulunmak olmadığına dikkati çeken Yazıcı, önemli olanın inşaat sektöründeki dinamizm devam ederken, tüketici haklarının da güvence altına alınması olduğunu söyledi.


Yazıcı, "Yeni tüketici kanunu kapsamında tüketicilere ne mesaj vermek istersiniz?" sorusu üzerine, "Tüketicilerle ilgili uygulamaların aksayan tarafları, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile getirilen kurallar çerçevesinde minimize edilecektir. Tüketiciler süreci çok yakından takip etsinler, haklarını bilsinler" diye konuştu.


AA


Geri Dön