26 / 04 / 2024

Hayati Yazıcı TOKİ ile birlikte sosyal konut üretimine başladı!

Hayati Yazıcı TOKİ ile birlikte sosyal konut üretimine başladı!

TOKİ ile birlikte sosyal konut üretimine başladıklarını anımsatan Hayati Yazıcı, hedeflerinin ilk etapta 50 bin konut olduğunu, Eskişehir"de 928 konutun bittiğini ve anahtarlarının dağıtımını yapacaklarını söyledi  



Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye"de 1 doların altında gelirle geçinmek zorunda olan birey kalmadığını söyledi. TBMM Genel Kurulunda, Gümrük Müsteşarlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü bütçeleri üzerinde konuşma yapan ve soruları yanıtlayan Yazıcı, sosyal yardımların 'sadaka mantığı içinde yapılmadığını' ifade etti.

Yardımların, plan proje dahilinde ve değişik kurumların katılımıyla son derece şeffaf şekilde yapıldığını dile getiren Yazıcı, 2003 yılından bu yana sosyal yardımların, hiçbir ayrım yapmadan muhtaç vatandaşlara adil şekilde erişimini sağladıklarını belirtti.

Yazıcı, Diyarbakır"da yapılan toplam yardımın kişi başına dağılımının 798,33 TL olduğunu söyledi. Eleştiri konusu yapıldığı üzere Türkiye"ye '50 bin ton çayın kaçak yollarla girmesinin mümkün olmadığını' anlatan Yazıcı, yurt dışından gelişlerde kişinin beraberinde 1 kilogram çay getirebildiğini ifade etti.

'Torba' tasarıdaki uzmanlarla ilgili düzenlemeyi geri çektiklerini, ancak bu düzenlemeyi daha da genişleterek getireceklerini bildiren Yazıcı, Gümrük Müsteşarlığında meslekte yükselme sınavının da 2009"un Aralık ayında yapıldığını ve kazananların şef ve müdür seviyesine yükseltildiğini belirtti. Gümrük Müsteşarlığının önemli bir işlevi olduğunu,müsteşarlığı hem altyapı hem insan donanımı hem de işlemlerin sürat ve kolaylığı bakımından büyük ölçüde modernize ettiklerini bildiren Yazıcı, kurumun hukuksal altyapısının da tamamlandığını dile getirdi.

Yazıcı, gümrüklerle ilgili yapılan çalışmaları anlattı. '2003 yılından bu yana ne söylediysek onu yaptık' diyen Yazıcı, dünyada 1.5 milyar insanın 1 dolar gelirin altında yaşadığını, 1 milyar insanın da temiz suya ulaşmaktan yoksun olduğunu söyledi. Yazıcı, 'Türkiye"de 1 doların altında gelirle geçinmek zorunda olan birey kalmamıştır' dedi. Proje destek oranlarını artırdıklarını, böylece yoksul vatandaşların iş sahibi olmasının sağlandığını belirten Yazıcı, ücretsiz kitap ve barınma yardımı uygulamalarından bahsetti.

TOKİ ile birlikte sosyal konut üretimine başladıklarını anımsatan Yazıcı, hedeflerinin ilk etapta 50 bin konut olduğunu, Eskişehir"de 928 konutun bittiğini ve anahtarlarının dağıtımını yapacaklarını söyledi. Yazıcı, 'İnşallah 2012 yılı kamu görevlileri mali ve sosyal haklarını toplu sözleşme yöntemi uygulama suretiyle hayata geçireceğiz' diye konuştu.
A.A

 


Geri Dön