20 / 04 / 2024

Haydar Akar: Şehir hastanesine çivi bile çakılmadı!

Haydar Akar: Şehir hastanesine çivi bile çakılmadı!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli'de 2013 yılı içerisinde hastanelere başvuran hasta sayısının 7 milyon 800 bin olduğunu açıkladı. Akar, Cephanelik bölgesinde yapılacak olan şehir hastanesi için ise çivi çakılmadığını dile getirdi.




CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Cephanelik bölgesinde yapılması planlanan şehir hastanesinin yapılacağı 500 dönümlük arazinin olduğu bölgede incelemelerde bulundu. Yapılacak olan şehir hastanesinin neden hala temelinin atılmadığını soran Akar, "Biz CHP olarak şehir hastanelerine karşıyız ama yapılırsa da takipçisi olacağız" dedi. 


DEVLET KİRACI OLACAK 

Bu hastanelerde devletin kiracı olarak kalacağını ve yılda milyonlarca para ödeyeceğini söyleyen Akar, "Devlet, bu hastanelerde 25-30 yıl arası kiracı kalacak. Bu hastanelerin yıllık kira bedeli 137 milyon TL, toplam da ise  3 milyar 444 milyon TL olacak ve devlet bu hastanelerde bir de 427 milyon TL yatırım yapacak. Özel şirketler bu hastanelerin yanında bir de AVM yapabilecek ve gasilhane, otopark bile ücretli olabilecek" dedi. 



HALA BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI 

Hastanenin yapılması planlanan bölgede incelemelerde bulunan Akar, "500 dönümlük yerde hastane yapılacak. Ancak burada hala bir çivi bile çakılmamış. Hastane, Gama ve Türkerler İnşaat ortaklığında yapılacak. Bu şirketler çalışmalara başlamak için şartnamenin değiştirilmesini bekliyormuş. Bu şartnamei öncede değişmemiş olsaydı ihalede ona göre yapılır ve daha çok şirket katılırdı ve daha uygun bir rekabet ortamı olurdu'' dedi.



YATAK KAPASİTESİ 2 BİN 905

Kocaeli'de 2013 yılı içerisinde hastanelere başvuran hasta sayısının milyonlarla ifade edildiğini söyleyen Akar, rakamları da açıkladı. Akar, "Sağlık Bakanlığı'ndan aldığım bilgilere göre 2013 yılı içerisinde hastanelere başvuran hasta sayısı, 7 milyon 800 bin kişi. Hastanede yatan hasta sayısı 195 bin. 

Hastanede ölen hasta sayısı ise 3 bin 131. Buna karşılık hastanelerde yatak kapasitesi 2 bin 905" dedi. 



KANSER VAKALARI ARTTI 

Kocaeli'de kanser vakalarının artışına da değinen Haydar Akar, en çok kanser vakalarının kadınlarda meme kanseri, tiroid kanseri olduğunu belirtirken, erkeklerde ise akciğer kanseri, prostat kanseri ve mesane kanseri vakalarına rastlanıldığını söyledi. Akar, "Bu tamamen hayat şartlarının iyi olmamasından kaynaklanıyor" dedi. 


Kocaeli Manşet


Geri Dön