18 / 04 / 2024

Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi!

Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi!

Azerbaycan’da Alev Kuleleri’ni inşa eden DİA Holding, ülkenin yeni simgesi Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nin de açılışını yaptı. 205 milyon Euro’ya mal olan proje, dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlandı....




Azerbaycan’da Alev Kuleleri’ni inşa eden DİA Holding, ülkenin yeni simgesi Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nin de açılışını yaptı.


205 milyon Euro’ya mal olan proje, dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlandı. Projenin inşaatının 3.5 yılda tamamlandığını belirten DİA Holding Başkanı Hassan Gozal, inşaat ve mimari açıdan dünyanın en zor eserlerinden birini yaptıklarını belirtti. Projenin tamamının Türk mühendisliğinin ve işçisinin başarısı olduğunu vurgulayan Gozal, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Projede 1500 kişi çalıştı. Azerbaycan dışında üretilen paneller bir lego bulmaca misali taşıyıcı uzay kafes sistemi üzerine tek tek monte edildi. Azerbaycan’ın zorlu kış şartlarıyla mücadele ettik. 101 bin metrekarelik bu şaheseri ortaya çıkardık. Merkezin içinde bulunan konser salonunun ses akustiğini ODTÜ’nün mühendisleri yaptı. İçerisinde kullanılan beyaz meşe, Kuzey Amerika’dan 200 TIR ile getirildi. Bu ülkede daha 400 milyon Euro’luk taahhüt işimiz var. En büyüğü, Şahdağ’daki kayak merkezi projesi.”


Cengizhan Çatal/Hürriyet


Geri Dön