24 / 04 / 2024

Haydarpaşa arazisinin imar planı değişti!

Haydarpaşa arazisinin imar planı değişti!

Haydarpaşa Garı'nda 1959 yılında yıkılan Kavak İskelesi Mescidi yeniden inşa edilecek. İBB, alanda caminin yanı sıra, dini tesis külliyesi, lojman, kütüphane, dinlenme salonu, aşevi, yurt ve kurs inşa edecek.



Uzun zamandır özelleştirme programına alınmak istenen Haydarpaşa Garı'nın imar planı değişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1959 yılında yıkılan Kavak İskelesi Mescidi'ni yeniden inşa edecek. Plan, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda alınan kararla kabul edildi. Alanda, cami dışında, dini tesis külliyesi, lojman, kütüphane, dinlenme salonu, aşevi, yurt ve kurs gibi yapılar inşa edilecek. 


Kültürel Miras Koruma Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, "Kaybolan kültürel mirasımızın planlara işlenmesi ve yeniden ihyası ile ilgili olarak çalışmaların başlatılmış olması; hem İstanbul'un kayıp eserlerinin ihya edilerek zengin kültürel mirasın ortaya çıkartılması için hem de Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul'un kültürel mirasına verilen önemin göstergesi olması açısından büyük önem taşımaktadır" açıklamasında bulundu.''


CHP üyeleri plana karşı çıktı. Meclis üyeleri, imar planına olumsuz karar bildirdi. Üyeler, söz konusu Kavak İskelesi Mescidi'nin teklif edilen plan notlarına göre aslına uygun ihyasının mümkün olmayacağını açıkladı. 



Gazete Kadıköy


Geri Dön