20 / 04 / 2024

Haydarpaşa Garı yenilenmesi için ÖİB'ye devredilecek!

Haydarpaşa Garı yenilenmesi için ÖİB'ye devredilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı  Başkanvekili Ahmet Aksu, daha önce gündeme gelen Haydarpaşa Garı"nın yenilenmesi projesi kapsamında bölgenin Devlet Demiryolları"ndan  ÖİB"ye devri konusunda çalışmalarda sona gelindiğini söyledi



Aksu, kısa zaman içerisinde Haydarpaşa ihalesinin duyurulacağını kaydetti. Başkanvekili Aksu, Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından düzenlenen 12"nci Uluslararası Enerji Arenası"nda HABERTÜRK"e açıklamalarda bulundu. Haydarpaşa Garı"nın Galataport gibi düşünülebileceğine işaret eden Aksu, œİstanbul Boğazı"nın iki yakasında karşılıklı kruvaziyer limanları olabilir mi, bu konuda çalışmalarımıza başladık dedi. Galataport limanı ihalesinde de çalışmaların sona geldiğini ifade eden Aksu, œİlgili kurumların görüşlerini bekliyoruz. Ancak görünüş itibarıyla burada bir kruvaziyer limanı olacak diye konuştu.

TERMİKçİLERE çEVRE MUAFİYETİ GELİYOR

Bu arada, ihalesine çıkacağı yeni termik santralları belirleyen ÖİB, yatırımcıları teşvik etmek amacıyla bu kapsamda ihaleyi kazanan şirketlerin çevre yatırımlarını 4 ila 5 yıllığına ötelemek için çalışmalara başladı. ÖİB Başkanvekili Aksu, çevre Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler çerçevesinde yatırımcıların termik santralları aldıktan sonra yapacakları yatırımları birkaç yıllığına öteleyeceklerini dile getirdi. Aksu, œYatırımcılar ihale öncesinde bize ne kadar zaman içerisinde çevre yatırımı yapacaklarını söyleyecekler. Belirlediğimiz yıl kadar şirketin buraya yatırım yapma zorunluluğundan muaf olacaklar dedi.
Habertürk


Geri Dön