19 / 04 / 2024

Haydarpaşa Garı'nın restorasyonu aslına uygun yapılmalı!

Haydarpaşa Garı'nın restorasyonu aslına uygun yapılmalı!

Haydarpaşa Garının ve çevresinin özelleştirilmesi ile ilgili Haydarpaşa Dayanışması, Haydarpaşa Garı’nda basın açıklaması yaptı. TMMOB, Haydarpaşa Dayanışması ve Kadıköy Kent Dayanışmasının katıldığı açıklamada, Haydarpaşa Garı ve çevresi için mücadelede kararlı oldukları belirtildi.



Haydarpaşa Garının ve çevresinin özelleştirilmesi ile ilgili Haydarpaşa Dayanışması, Haydarpaşa Garı’nda basın açıklaması düzenledi. TMMOB, Kadıköy Kent Dayanışması ve Kadıköy halkının da katıldığı basın açıklamasında Haydarpaşa Garı ve yakın çevresi, gar ve limanın arkasında bulunan saha ile ilgili net bir bilginin olmadığı ifade edildi. Haydarpaşa Gar binasının 2 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 21.08.1997 gün ve 4542 sayılı kararı ile “1. Grup korunması gerekli kültür varlığı” olarak koruma altına alındığı ifade edilirken, Haydarpaşa garının tarihi ve kültürel değerinin önemine vurgu yapıldı. Haydarpaşa Garı’nın mevcut işleviyle ilgili bir planın olmadığı belirtilen açıklamada, Haydarpaşa Garı üzerinden hükümetin rant sağlamaya çalıştığı ifade edildi. Haydarpaşa Dayanışması altında sürdürülen mücadeleler sonucunda elde edilen kazanımların korunması ve Haydarpaşa Garı çevresi ile birlikte işlevini sürdürmesi için mücadelede kararlı oldukları belirtildi.


Protokol iptal edilmeli


Açıklamanın devamında ise talepler dile getirildi. Haydarpaşa Garı’nın restorasyonunun aslına uygun tamamlanması gerektiği söylenilen açıklama şu sözlerle sürdü, “Haydarpaşa'nın yeniden trenlerle buluşması, hat boylarındaki tescilli istasyonların korunması ve hattın ivedi olarak tamamlanması sağlanmalıdır. Haydarpaşa gar ve liman sahasının gelir getirici projeler için özelleştirme idaresi başkanlığına devreden TCDD işletmesi yönetim kurulunun 12 Eylül 2012 kararının iptal edilmesi gerekir. Haydarpaşa Gar ve liman sahasını gelir getirici imar planları hazırlanması için TCDD ile İBB arasında 30.11.2007 tarihinde imzalanmış olan protokolün iptal edilmesi gerekir. 31.01.2012 de durdurulan ana hat trenleri ile 19.06.2013 yılında durdurulan banliyö trenleri hatlarının inşasına sözlere bağlı olarak başlanmasını dileriz.” 


Burak Erdal/Gazetem İstanbul






Geri Dön