24 / 04 / 2024

Hayrettin Özaltın kimdir?

Hayrettin Özaltın kimdir?

Bünyesinde Özaltın İnşaat şirketini de barındıran Özaltın Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Özaltın kimdir? Özaltın İnşaat, inşaat sektöründe hangi alanlarda faaliyet gösteriyor? İşte Hayrettin Özaltın...



Hayrettin Özaltın kimdir?

Hayrettin Özaltın, 1965 yılında Yönetim Kurulu Başkanımız Nuri Özaltın tarafından kurulan Özaltın Holding'in Yönetim Kurulu Üyesidir. Hayrettin Özaltın ayrıca, DEİK 'te (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev alıyor.


Hayrettin Özaltın'ın aynı zamanda Özaltın firmasının yetkilisi olduğu Özaltın Holding, bünyesinde Özaltın İnşaat Şirketini de barındırıyor. 


Özaltın İnşaat..

Özaltın Holding’in temel iş sahalarından biri olan Özaltın İnşaat Şirketi 1965 yılında Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın tarafından kişisel bir teşebbüs olarak kurulmuştur. 


Kuruluşundan bu yana hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli projelere imza atarak Türk müteahhitlik sektörünün önemli temsilcilerinden biri haline gelen Özaltın İnşaat, 50 yıla yakın zamandır edindiği sektörel birikimi, farklı inşaat dallarında kazandığı tecrübesi ve uluslar arası başarılara imza atan kimliği ile şu an inşaat sektörünün örnek ve öncü firmalarından biridir.


Özaltın İnşaat, sektöre getirdiği yenilikler ve gerçekleştirdiği ilklerle de adından söz ettirmektedir. Silindirle Sıkıştırılmış Beton (RCC) tipinde baraj yapım tekniğini Türkiye’de uygulayan ilk firmadır. Denizli’de yapılan Cindere Barajı ile İzmir’de yapılan Beydağ Barajı buna örnek olarak gösterilebilir. Yine Ürdün’ün en büyük RCC barajı olan Al-Wehdah Barajı Özaltın İnşaat tarafından yapılmıştır.


Özaltın İnşaatı’ın başlıca faaliyet alanları; toplu konutlar, banka ve iş merkezleri, hastaneler, oteller ve kongre merkezleri, ticari ve endüstriyel yapılar, prefabrik yapılar, öğrenci yurtları, elçilik binaları, fabrika binaları, barajlar ve hidroelektrik santraller, sulama ve drenaj şebekeleri, içme suyu ve tasfiye tesisleri, kanalizasyon, deşarj ve arıtma tesisleri, karayolları, köprüler, tüneller, metro, elektrik ve telefon hatları, petrol ve doğalgaz boru hatları ile pompa ve regülatör istasyonları yapımı şeklinde sıralanabilir.




Geri Dön