19 / 05 / 2024

Hayri İnönü'den Darülaceze arazisine rezidans iddiasına cevap!

Hayri İnönü'den Darülaceze arazisine rezidans iddiasına cevap!

Şişli Okmeydanı'ndaki Darülaceze binasının yerine rezidans yapılacağı iddiası üzerine bir açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, "Ben bu projeye karşıyım. Önümüze gelirse asla izin vermem" dedi. İşte o açıklama...



İstanbul emlak kulislerinde Şişli Okmeydanı'ndaki 119 yıllık tarihi Darülaceze binasının bulunduğu alana da rezidans yapılmak istendiği konuşuluyor. 


119 yıldır yardıma muhtaç kişilerin barındıran Darülaceze'ye ait alanın rezidans yapılacağı iddiası üzerine kamuoyunda bir tepki oluştu. 


Hayri İnönü: "Ben karşıyım"!


Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü, konuya ilişkin Yurt Gazetesi'nden Meltem Yılmaz'a bir değerlendirmede bulunarak, “Ben bu projeye karşıyım. Önümüze gelirse asla izin vermem. Bu inşaata izin verilmesi tarihi ve kültürel dokuyu bozar” dedi.


İstanbul'da yüksek katlı binaların son yıllarda hızla arttığına dikkat çeken İnönü, “İstanbul'da nefes alacak yer kalmadı. Ekonomik büyümenin tek yolu inşaat sektörü değil. Bu gidişata son verilmeli” diyerek Darülaceze'nin bulunduğu bölgenin İstanbul için kritik önemde olduğunu ve rant uğruna yok edilmesine asla izin vermeyeceklerini ifade etti.


Geri Dön