28 / 03 / 2024

Hayri İnönü'den Şişli Belediyesi'nde Sarıgül operasyonu!

Hayri İnönü'den Şişli Belediyesi'nde Sarıgül operasyonu!

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün, Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün yetkilerini geri aldığı ve bu karar sonrası Sarıgül'ün başkan yardımcılığı görevinden de istifa etmesinin beklendiği belirtiliyor. İşte İnönü'nün açıklaması...



Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün, belediyede ‘Sarıgül operasyonu’ başlattığı iddia ediliyor. Uzun yıllar Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürüttükten sonra 30 Mart 2014’teki yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP adayı olan ve seçimi kaybeden Mustafa Sarıgül’ün  Şişli Belediye Başkan Yardımcısı olan oğlu Emir Sarıgül'ün yetkilerinin de alındığı öne sürülüyor. 


CHP'li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, belediye operasyona başladı. Dün 21 birimin müdürünü görevden alan İnönü, bugün de eski başkan Mustafa Sarıgül'ün oğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül'ün yetkilerini elinden aldı. Emir Sarıgül'e bağlı 6 şube müdürlüğü vardı. İnönü Sarıgül'e bağlı olan 6 birimi kendisine bağladı. Böylelikle belediye başkan yardımcısı görevine devam eden Emir Sarıgül'e bağlı hiçbir birim kalmamış oluyor.


Emir Sarıgül'ün yetkisinden alınan şube müdürlükleri arasında Dış ilişkiler, Kültür İşleri, Halkla İlişkiler, Özel Kalem, Park ve Bahçeler, Sosyal Yardım İşleri gibi 'en yüksek bütçeli' müdürlükler bulunuyordu.  Emir Sarıgül, 30 Mart Yerel Seçimleri'nde Şişli Belediyesi Meclis Üyeliği'ne 4'ncü sıradan seçilmiş ve Şişli Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Hayri İnönü tarafından başkan yardımcılığının yanı sıra başka bir belediyede bulunmayan "Başkan Vekili" ve "Koordinatör Başkan Yardımcılığı" pozisyonlarına atanmıştı.


"Yorulanlar var değişiklik yapıyorum"


Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü Radikal'e belediye içinde yaptığı operasyonla ilgili konuştu.  Belediye içinde müdürler arasında yorulanlar olduğunu bu nedenle değişiklik ihtiyacı hissettiğini söyleyerek "Yapılan değişiklikler öyle abartılacak değişiklikler değil.  Çok farklı yansıtılmaya çalışılıyor ama bekleyin göreceksiniz. Yapılan bir operasyon değil  görev değişimi. Bunu bir 'Sarıgül operasyonu' olarak yansıtmaya çalışanlar Sarıgül ile aramı açmaya çalışanlardır. Kurumların başına dışarıdan bir atama yapmayacağım. Kurum içinden yani yine Sarıgül döneminden gelen ekip içerisinden atama olacak.  Görev değişiklikleri yapıyoruz. Emir Sarıgül'e bağlı birimler çok da önemli değildi. Onu da operasyonun parçası olarak görmek doğru değil. Zaten başkan yardımcılığı devam ediyor" diye konuştu.


Milliyet Gazetesi


Geri Dön