26 / 04 / 2024

Hazar Adalar projesinde beton kalıp ve iskeleleri Urtim üretecek!

Hazar Adalar projesinde beton kalıp ve iskeleleri Urtim üretecek!

Urtim, Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de 50 farklı büyüklükte yapay adadan oluşan ve 1 milyon kişinin yaşayacağı, 100 milyar dolarlık Hazar Adaları Projesi'nin de (Khazar Island New City) iskele ve beton kalıplarını veriyor...



Azerbaycan'da yapay adalardan oluşan 100 milyar dolarlık Hazar Adalar projesinde beton kalıp ve iskeleleri Urtim üretecek.



İnşaat altyapı şirketlerinin beton kalıp ve iskele sistemlerini yapan Urtim, Hazar Adaları projesinin beton kalıp ve iskele sistemlerini inşa edecek. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 50 farklı büyüklükte yapay adadan oluşan ve 1 milyon kişinin yaşayacağı Hazar Adaları projesi, 100 milyar dolarlık dev bir yatırımla hayata geçirilecek. Avesta Concern şirketi tarafından hayata geçirilecek projenin içerisinde, bin 50 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek binası Azerbaycan Tower da bulunacak.


'25 ÜLKEDE İŞ YAPIYORUZ' 


Urtim Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, dünyada başka bir benzeri olmayan Hazar Adaları projesinde görev almaktan son derece memnun olduklarını söyledi. Sadece Türkiye'deki değil, dünyadaki projeleri takip ettiklerini belirten Urfalılar, "Bu alanda Almanlar'ı yakaladık. Şu anda 25 ülkeye iş yapıyoruz" diye konuştu. Avesta Concern Başkanı Hacı İbrahim Nehramli ise Türk yatırımcılarla ortaklığa hazır olduğunu belirterek, "Urtim'in yanında başka Türk şirketleri ile de çalışmak istiyoruz" dedi. 


HAZAR ADALARI'NDA NELER VAR?


50 yapay ada bulunacak. İçinde bin 50 metre yüksekliğindeki dünyanın en yüksek gökdeleni Azerbaycan Tower yer alacak. Formula 1 pisti, marina, 5 üniversite, dünyanın en büyük camisi inşa edilecek. 200 bin kapasitelik 18 beş yıldızlı otel hizmet verecek. 250 bin konut, 50 bin rezidans dairesi yapılacak. Projede 600 bin kişi istihdam edilecek.


Takvim 


Geri Dön