19 / 03 / 2024

Hazine arazisi kiralama dilekçesi örneği!

Hazine arazisi kiralama dilekçesi örneği!

Hazine arazisi kiralamak isteyenlerin kimselerin bir dilekçe ile Defterdarlığa/ Malmüdürlüğüne bir dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. Peki, hazine arazisi kiralama dilekçesi nasıl yazılır? İşte hazine arazisi kiralama dilekçesi örneği...



Hazine arazisi kiralama dilekçesi örneği!

Hazine arazileri; Ticari amaçlarda kullanılmak üzere; Spor ve sosyal nitelikli amaçlarda kullanılmak üzere; Balıkçı barınağı olarak kullanılmak üzere ve diğer amaçlarda kullanılmak üzere kiralanabiliyor.


Milli Emlak'ta yer alan bilgilere göre hazine arazisi kiralamak isteyenlerin bir dilekçe ile Defterdarlığa/ Malmüdürlüğüne bir dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. Peki, hazine arazisi kiralama dilekçesi nasıl yazılır?


Hazine arazisi kiralama dilekçesinde kiralama amacını ve taşınmazın sınırları gösterir bilgileri içeren bir dilekçeyle taşınmazın bulunduğu yerdeki  müracaat edilmesi gerekiyor.


Hazine arazisi kiralama dilekçesi örneği:


……………DEFTERDARLIĞINA



………....İli, …………………. İlçesi, ………………. Mah/Köy’de bulunan mülkiyeti Hazineye ait ……………Pafta,…….……..Ada……..Parsel numaralı ………………………….m2 yüzölçümlü taşınmazı kiralamak/İrtifak Hakkı Tesisi istiyorum.



Bilgi ve gereğini arz ederim  ……./……../20.…



VALİLİK/KAYMAKAMLIK MAKAMINA                                              …………….



Ekli krokide ada, pafta ve parsel numarası belirtilen ……. Dekarlık Hazine arazisi/Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan arazi üzerinde …………………… türleri ile özel ağaçlandırma/özel erozyon kontrolu/özel orman fidanlığı/özel imar-ihya/özel enerji ormanı çalışması yapmak istiyorum.




EKLER:

Ek-1 Harita/Kroki/Tapu


ADRES:


Hazine arazisi nasıl kiralanır?



Geri Dön