28 / 03 / 2024

Hazine arazisi kiralama işlemleri!

Hazine arazisi kiralama işlemleri!

Hüküm ve tasarrufları devlet tarafından yapılan hazine arazileri en fazla 10 süreyle kiraya verilebiliyor. İşte, hazine arazisi kiralama işlemleri!



Hazine arazisi kiralama işlemleri!

Hazine arazileri; tarımsal amaçlarda kullanılmak üzere; Ticari amaçlarda kullanılmak üzere; Spor ve sosyal nitelikli amaçlarda kullanılmak üzere; Balıkçı barınağı olarak kullanılmak üzere ve diğer amaçlarda kullanılmak üzere kiralanabiliyor.


Hazine arazisi kiralamak isteyen kimselerin kiralama amacını ve taşınmazın sınırları gösteren bilgileri içeren bir dilekçeyle taşınmazın bulunduğu yerdeki Defterdarlığa/ Malmüdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor.


Hüküm ve tasarrufları devlet tarafından yapılan hazine arazileri yalnız yukarıda belirtilen amaçlar için kiralanabiliyor. Mülkiyeti Hazineye ait veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazlar en fazla 10 (On) yıl süreyle kiralanabiliyor. 


Hazine arazisi kiralama dilekçe örneği...


………. EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNE

 


 

         İlimiz, ……… İlçesi, ……………………. Mahallesi’nde bulunan ……… ada ……… parsel no.lu ……………. m² yüzölçümlü Hazineye ait taşınmazı 2886 sayılı Kanunun 45. maddesine göre ………………………………. olarak kullanmak üzere kiralamak istiyorum.

 

         Gereğini arz ederim. ….. / ….. / …..

 

 

                                                                                     Ad Soyad (İmza)





Hazine arazisi satış dilekçesi örneği!



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön