19 / 03 / 2024

Hazine taşınmazları bitki yetiştiriciliği için kiraya verilebilecek!

Hazine taşınmazları bitki yetiştiriciliği için kiraya verilebilecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince, Hazine taşınmazları bitki yetiştiriciliği için kiraya verilebilecek..



Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe "Tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri kiralama işlemleri" başlıklı madde eklendi.


Böylece bundan sonra Hazine taşınmazları, bitki yetiştiriciliği için kiraya verilebilecek. Kiralamalarda yıllık kira bedeli, taşınmazın rayiç bedelinin binde biri olarak tahsil edilecek.


YÖNETMELİK


Maliye Bakanlığından:


HAZİNE TAŞINMAZLARININ İDARESİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 19/6/2007 tarihli ve 26557 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğe 72 nci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.


“Tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri kiralama işlemleri

MADDE 72/A – (1) Hazine taşınmazları gerçek veya tüzel kişilere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenecek tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkilerini yetiştirmek üzere kiraya verilebilir. Bu amaçla yapılan kiralamalarda yıllık kira bedeli, taşınmazın rayiç bedelinin binde biridir.


(2) Tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri yetiştirmek amacıyla yapılan kiralama işlemlerine ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça çıkarılacak tebliğde gösterilir.”


MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön