25 / 04 / 2024

Hazır beton inşaat sektörünün en önemli parçası!

Hazır beton inşaat sektörünün en önemli parçası!

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, hazır beton sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Işık, hazır betonun inşaat sektörünün en önemli parçası olduğunu söyledi.



Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, hazır beton sektörünün son durumunu yorumladı. "Hazır beton, 109 milyon m3'lük üretim ve 16 milyar' TL'nin üstünde gelir hacmiyle inşaat sektörünün en önemli parçasıdır" vurgusunda bulunan Yavuz Işık, "THBB'nin kurulduğu 1988 yılında ülkemizde yıllık 1.5 milyon m3 beton üretilmekte iken günümüzde üretim yıllık 109 milyon m3'e yükselmiştir. Türkiye, bu büyüme performansıyla beton üretiminde 2009'dan bu yana Avrupa'nın lideriyken, Çin ve ABD'nin ardından dünyanın üçüncü en büyük hazır beton üreticisi olmuştur" dedi. 


Gelişime olan inancıyla THBB'nin geçtiğimiz yıl Berlin'de gerçekleşen Genel Kurul'da, Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) başkanlığını Türkiye'ye kazandırdığını hatırlatan Yavuz Işık, şöyle devam etti: "Bu adımla 1991 senesinden bu yana üyesi olduğumuz ERMCO'da daha fazla söz sahibi olduk. Türkiye'deki beton üreticilerinin talepleri ve gündemlerini Avrupa'daki yetkililere iletebilme gücünü elde ettik. AB ülkelerinde oluşturulan beton politikalar hakkında söz söyleyerek, bu politikalara katkıda bulunma fırsatı yakaladık. THBB olarak bu yıl da firmalar arası bilgi alışverişini sağlamak, sektörün vizyonunu ve yol haritasını belirlemek adına Beton 2017 Kongresi ve Fuarı'nı düzenliyoruz. 13-14 Nisan 2017 talihinde gerçekleşecek kongremize yaklaşık 400 delege katılacak ve 64 bildiri sunulacak. 13-15 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz fuarımızda hazır beton, çimento, agrega ve inşaat sektörleriyle ilgili son teknolojik ürünler, araç, makine ve ekipmanlar', hizmet ve donanımlar sergilenecek. Birliğimizin temsilcisi olarak, kongremize ve fuarımıza ilgili tüm firma yetkililerini katılmaya ve sektördeki son gelişmeleri takip etmeye davet ediyorum."



Sabah


Geri Dön