25 / 04 / 2024

Heimtextil Frankfurt 8 Ocak’ta başlıyor!

Heimtextil Frankfurt 8 Ocak’ta başlıyor!

Dünyanın en önemli ev tekstili fuarı Heimtextil Frankfurt için geri sayım başladı. Türkiye tekstil ihracatına büyük katkısı olan fuara ülkemizden 164 firma katılıyor. Heimtextil Frankfurt 8 Ocak’ta başlıyor...



Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO() Başkanı İbrahim Burkay, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Nejdet Özer de fuara katılan heyetin içinde yer alıyor.


Messe Frankfurt tarafından organize edilen ve dünyanın en geniş ev tekstili ürün gamını aynı çatı altında birleştiren ev tekstili ürünleri fuarı Heimtextil Frankfurt, bu yıl 8 -11 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlenecek.


Türkiye’den 164 katılımcı firma Heimtextil’e çıkartma yapacak!


Tekstil sektöründe özellikle son yıllarda dünyanın önemli ülkelerinden biri olma yönünde ilerleyen Türkiye, Heimtextil Fuarı’nda da pazarının önemli oyuncularından biri olarak yer alacak. Fuara sadece Türkiye’den 2.500 profesyonel ziyaretçi bekleniyor.


4 gün boyunca üreticileri, tasarımcıları, sektör profesyonelleri ve ziyaretçileri bir araya getiren uluslararası bir platform görevi görece olan Heimtextil, trend sunumları ve gelecek senelerdeki ev tekstili tasarımındaki gelişmelerin tartışılacağı seminer ve atölyeleriyle bir anlamda 2015’in de trend belirleyicisi olacak.


Mobilya kumaşlarından, perdeye; nakış tasarımlarından, termal baskılara; yastıktan, yatak takımına, duvar kâğıdından, halıya; mutfaktan, banyo tekstili ürünlerine kadar ev tekstilinin her yönüyle yansıtıldığı Heimtextil fuarı, kaçırılmaması gereken bir sektör randevusu algısıyla her yıl daha da artan bir ilgi görüyor. Fuar iç mimari için en yeni tekstil ürünlerini ve konseptleri sergilemekle kalmıyor, bir sonraki sezonun trendlerini de sunuyor.


Geçtiğimiz yıl 62 ülkeden gelen 2658 katılımcı firma, Heimtextil ziyaretçilerine yeni ürün ve farklı hizmetlerini sergiledi. Almanya’dan gelen ziyaretçiler de dahil olmak üzere toplam 128 ülkeden yaklaşık 66000 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.  Amerika, Kanada, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri,  İngiltere, İrlanda, Orta Avrupa (Fransa, Benelüks ülkeleri, İsviçre), Doğu Avrupa (Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya), Çin ve Tayvan’dan gelen ziyaretçilerin sayısında ciddi artış gözlemlendi.


Almanya’dan sonra en fazla ziyaretçi Italya, Çin, Turkiye, İngiltere, Amerika, Fransa, İspanya, Rusya ve Polonya’dan geldi. Almanya dışından gelen ziyaretçiler toplam ziyaretçilerin %67’sini oluşturdu. Bu yıl da olduğu gibi her yıl büyük bir başarı yakalayan fuarın, 2014’te de büyük ilgi görmesi bekleniyor.



Geri Dön