28 / 03 / 2024

Hendek Yeni Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Hendek Yeni Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Ak Parti Sakarya Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Mustafa İsen ve Ali İnci, Hendek'te yapımı tamamlanan 100 yataklı Yeni Hendek Devlet Hastanesi binasını gezdi, hastane 30 milyon TL'lik yatırım bedeli ile hayata geçirildi...




Ak Parti Sakarya Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Mustafa İsen ve Ali İnci, Hendek'te yapımı tamamlanan 100 yataklı Yeni Hendek Devlet Hastanesi binasını gezdi. Milletvekilleri, 'İnsanımızı seviyoruz, insan merkezli hizmet odaklı çalışan bir iktidar olarak, elbette hükümetimiz, insanımız için yapılması gereken neyse onu insanımızın hizmetine sunacaktır'' dediler.


100 yataklı hastane


Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Mustafa İsen ve Ali İnci’ye, hastane binasındaki inceleme gezisi sırasında, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu’da eşlik etti. Hastaneyi gezen milletvekillerine Hendek devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Celalettin Akyol bilgi verdi. Hastane odalarında kullanılan Hendek fotoğrafları dikkat çekti.


Trafik kazaları için de önemli


Ali İnci’nin Hendek Belediye Başkanlığı döneminde yapımına başlanan Yeni Hendek Devlet Hastanesi binasını gezen AK Partili vekiller, açılışı yapılmasına az bir zaman kalan hastane binasının hayırlı olması temennisinde bulundular.  D-100 ve TEM Karayoluna yakınlığı nedeni ile trafik kazaları için de ayrı bir önem arz eden hastanenin tıbbi cihazları da gelmeye başladı.


Hizmetlerin standartı arttı


AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci,  “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla hizmet ettiklerini belirterek “Geçmişte sağlık alanında yaşanan sorunları hepimiz biliyoruz. Hastanelerde muayene olmak ayrı bir dert, ilaç almak ayrı bir dertti. Emanet karnelerle insanlar muayene oluyordu. Ancak AK Parti iktidarı ile bunlar tarihe karıştı. Sağlıkta yapılan reformlarla hizmetlerin standardı yükseltildi” dedi.


Sosyal devlet


Sağlık hizmetlerin en üst seviyeye çıkartılmasının sosyal devlet anlayışının gereği olduğunu vurgulayan Milletvekili Mustafa İsen, "Hükümetimiz sosyal devlet anlayışı ile hareket edip herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmet felsefesiyle reform niteliğinde düzenlemeler yapmıştır, yapmaya da devam ediyor." dedi.


Yaklaşık 30 milyon TL’ye mal oldu


TOKİ tarafından 17 milyon TL'ye ihale edilen 100 yataklı Hendek Yeni Devlet Hastanesi'nin iç donanımlarıyla birlikte, yaklaşık 30 milyon TL'ye mal olması planlanıyordu. Hastanenin sağlık alanında önemli bir yatırım olduğu ifade ediliyor.


 


Hendek Belediyesi


Geri Dön