25 / 04 / 2024

Her kesime uygun konut projesi başladı!

Her kesime uygun konut projesi başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara kaliteli ve ucuz konut sağlamak amacıyla "Her Kesime Konut Projesi" başlatıldı. Konu ile ilgili Belediye Başkanı Celalettin Güvenç açıklama yaptı.



Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, yaptığı yazılı açıklamada, kentin en bbüyük sorunlarının başında konut sıkıntısının geldiğini belirtti. Seçimden önce söz verdiği gibi, göreve gelir gelmez bu konuda çalışma başlattıklarını vurgulayan Güvenç, bu kapsamda çalışmaların yapılması için önemli kentsel dönüşüm kararları aldıklarını ifade etti. 


Şanlıurfalıları daha yaşanılabilir ve ucuz maliyetli konut sahibi yapmak için kaynak üretimi sağladıklarını aktaran Güvenç, şunları kaydetti: "Hazine arazilerinin konut alanı olarak değerlendirmek için yaptığımız çalışmalar, Bakanlar Kurulu Kararı ile resmiyet kazandı. ŞUSKİ Genel Müdürlüğü'nün bulunduğu alanda imar planını yapıp, satmak için karar alarak, bölgede çalışma başlattık. Evren Sanayi Sitesi ve Organize Sitesi yetkilileri ile işbirliği yaparak iş verenimiz ve işçilerimiz için yeni konut alanları düşünüyoruz. Bununla ilgili ilgililerle bir araya gelerek gerekli incelemeleri yaptık. Taleplerini dinleyerek ödeme şartları ve ne tür evler istedikleri hakkında görüşmeler sağladık. Maşuk ve ŞUTİM bölgelerinde Rızvaniye Vakfı ile anlaştık. Bu bölgeleri projelendirip, ticari ve konut alanları için ilerleyen dönemde çalışmalar başlatacağız." Kurdukları Konut İmar Anonim Şirketi üzerinden yapılacak konut çalışmalarını realize edeceklerine işaret eden Güvenç. "Farklı illerde AK Partili Büyükşehir Belediyelerinin yaptığı gibi biz de ucuz ve kaliteli konut üretimini şehrimize getireceğiz. Bunun altyapısını oluşturduk" ifadelerini kullandı. 


Gap Gündemi


Geri Dön