24 / 04 / 2024

Her mahalleye yarım saat mesafede metro hattı yapılacak!

Her mahalleye yarım saat mesafede metro hattı yapılacak!

İstanbul'un 2019'da 430 km'lik metro hattına ulaşacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "Her mahalleye yarım saat mesafede hat yapacağız" dedi..



İstanbul metro yatırımlarında dünyayı kıskandırıyor. Halen dünyanın en çok metro projesini yapan şehri olan İstanbul, 2019'da 430 kilometrelik metro hattına sahip olacak. Kabataş-Mahmutbey metro hattının Mecidiyeköy-Mahmutbey bölümünü inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Dünyada bu kadar yoğun metro yapan tek belediye biziz" dedi. 


BAHÇEŞEHİR -KABATAŞ 

Hedeflerinin İstanbul'un herhangi bir mahallesinden en az yarım saat mesafede metro hattı yapmak olduğunu vurgulayan Topbaş, "Göreve geldiğimizde tramvay dahil 45 kilometrelik raylı sistem vardı. Şu anda ise 142 kilometreye eriştik" dedi. Ulaştırma Bakanlığı'ndan talep edilen 70 kilometrelik bir sistemin olduğunu da söyleyen Topbaş, "Bizim 110 kilometre daha metro çalışmamız var. Şu anda devam eden 109 kilometre raylı sistem inşaatımız devam ediyor. Birileri '400 kilometre nasıl olacak' derken, biz 2019'da 430 kilometreye ulaşacağız" diye konuştu. Mahmutbey metrosunun Bahçeşehir'e uzatılacağını ifade eden Topbaş, şunları anlattı: "Bahçeşehir'de oturan insanlar rahatlıkla Kabataş'a erişebilecek. İnşallah ihalesini de bu yıl yapıyoruz. 2019'un başına yetişir." 


SEÇİMLERDE ADAY DEĞİLİM 

İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu ve çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektiren Topbaş, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Topbaş, genel seçimlerde aday olmayı düşünmediğini söyledi. Topbaş, ayrıca başkanlık sarayı projesinin de metro ihaleleri nedeniyle şimdilik rafa kaldırıldığını sözlerine ekledi. 


MAHMUTBEY'DEN MECİDİYEKÖY 26 DAKİKA

Toplu ulaşımda önemli bir hat olan Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu saatte 70 bin vatandaşa hizmet edecek. Metro hattı hizmete alındığında Mahmutbey-Mecidiyeköy arasında yolculuk süresi 26 dakikaya inecek. Toplam 18 km uzunluğundaki hattın kazı işlemleri için üç TBM makinesi çalışıyor. Aynı anda 5 istasyonda 19 şantiyede birden çalışmalar sürdürülüyor. 15 istasyonlu hattın 2017'de tamamlanması planlanıyor.


Zeynel Yaman-Sabah


Geri Dön