25 / 04 / 2024

Her projenin arkasında bir mimar var!

Her projenin arkasında bir mimar var!

Türkiye'nin mimarları uluslurarası yarışmalarda hem projelerini hem de Türkiye'yi tanıtıyor



Türkiye gayrimenkul sektörü son yıllarda hızlı gelişiyor. Gayrimenkul piyasasının aktörleri yurtdışı fuarlar ve organizasyonlarda dünyaya hem projelerini hem de Türkiye'yi tanıtma imkanı buluyorlar. Taahhüt işleri yapan Türk müteahhit firmalarının yurt dışı başarılarının ardından, bugün gayrimenkul sektöründe Türk geliştiriciler ve yatırımcılar da uluslararası arenada boy gösteriyor. İşte bu başarılı şirketlerin projelerinin arkasında mimarlar bulunuyor. Türkiye'nin mimarları da hazırladıkları mimari projelerle dünyanın dört bir yanında prestijli yarışmalardan önemli ödüllerle dönüyorlar. Bu başarılar, bir yandan Türkiye'nin tanıtımını sağlarken diğer yandan da Türkiye gayrimenkul piyasasının daha da gelişmesine öncülük ediyor. İşte Türkiye'nin mimarlarının başarılarına birkaç örnek:

BURSA SEBZE, MEYVE, BALIK HALİ
Avrupa'nın en iyisi
Tuncer Çakmaklı Architects tarafından tasarlanan "Bursa Sebze, Meyve ve Balık Hali" Avrupa Yapısal Çelik Derneği tarafından verilen (European Convention for Constructional Steelwork - ECCS) "Avrupa Çelik Tasarımı Ödüllleri"nde 18 Avrupa ülkesinden birinci olarak seçilen projeler arasında Türkiye'den ipi göğüsleyen proje oldu.

ECZACIBAŞI AR-GE MERKEZİ
Dubai'den ödülle döndü
Eczacıbaşı tarafından açılan davetli yarışma için Öncüoğlu Mimarlık-Şehircilik tarafından tasarlanan Ezcacıbaşı Ar-Ge Merkezi projesi, Dubai'de gerçekleşen "Cityscape Awards for Architecture in the Emerging Markets 2009'da, "En İyi Ticari / Karma Kullanım Projesi" dalında "Higly Commended" ödülü aldı.

LIBERTAS RIXOS HOTEL
Citycape ödülü aldı
Tabanlıoğlu Mimarlık, Libertas Rixos Hotel ile "Cityscape Awards for Architecture in the Emerging Markets 2009'da 'Turizm, Seyehat ve Ulaşım' kategorisinde 'uygulanmış' yapı dalında ödül aldı.

ZORLU CENTER
Dünyanın en iyisi olma yolunda
EAA-Emre Arolat Architects ve Tabanlıoğlu Architects Ortak Girişim Grubu tarafından projelendirilen Zorlu Center, "Europe& Africa Property Awards 2009"da "Ticari Yapılar" kategorisinde "Best Architecture" ödülünü aldı. Zorlu Center projesi, San Diego, California'da Avrupa kıtasını temsil edecek.
Bülent YOLDAŞ/Sabah Emlak


Geri Dön