19 / 04 / 2024

Herko Gıda ve Makina'ya ait fabrika icradan 1.9 milyon TL'ye satışa çıkıyor!

 Herko Gıda ve Makina'ya ait fabrika icradan 1.9 milyon TL'ye satışa çıkıyor!

Kemalpaşa İcra Dairesi; Herko Gıda ve Makina Sanayi İthalat ihracat Ticaret Limited Şirketi'ne ait fabrikayı 6 Kasım 2014 tarihinde saat 10:00 - 10:10 arasında satışa çıkarıyor.




Kemalpaşa İcra Dairesi; Herko Gıda ve Makina Sanayi İthalat ihracat Ticaret Limited Şirketi'ne ait fabrikayı satışa çıkarıyor. Toplam bedeli 1 milyon 912 bin 347 TL olarak belirlendi. 


İhalesi 6 Kasım 2014 tarihinde saat 10:00 - 10:10 arasında Kemalpaşa, İzmir'de açık artırma suretiyle yapılacak.


İhale ilanı:


GM.SATIŞ 

İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2013/82T


T.C. KEMALPAŞA İCRA DAİRESİ


2013/82 TLMT.


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : izmir İli, Kemalpaşa İlçesi, Yukarı Kızılca Köyü, Tascılıbağ Mevkiinde bulunan 1057 parsel tapu kaydında içinde iki katlı idari bina ve bir katlı üretim binası olan zeytinlik niteliğinde olup 6.100,00 m2 alana sahiptir. Tapu kaydında 1057 parsel Herko Gıda ve Makina San. ithalat ihracat Ticaret Ltd. Şti. adına tam hisselidir. Mahallinde parsel üzerinde idari bina, üretim, depolama ve müştemilattan oluşan tesis bulunmaktadır. 1057 Parsel Kemalpaşa İlçe merkezine yaklaşık 5 lan mesafede, Kemalpasa-Armutlu karayoluna cepheli, Ornekköy yerleşim alanın;: 1 lan mesafededir. Parselin yakın çevresinde genellikle tarım arazileri bulunmakta olup, yakında bulunan Işılay Saygın Bulvarı çevresinde 1-2 adet isletme bulunmaktadır.


Kemalpaşa Belediyesi tarafından gönderilen 19-06-2013 tarihli ve 5301 sayılı imar durumu hakkındaki yazıda Yukarı Kızılca Mahallesi 1057 parselin 1/25000 ölçekli  İzmir  Büyükşehir Çevre Düzeni Planında Tarım Alanlarında Tarımsal Niteliği Korunacak Alanlar kapsamında kaldığı belirtilmiş, aynı yazıda Belediye Hizmetlerinden yararlanmadığı belirtilmiştir. Mahallinde yapılan incelemede ise taşınmazın yol ve elektrik hizmetlerinden faydalandığı, toplu taşıma araçlarının taşınmazın önünden geçtiği görülmüştür. Taşınmazın meskun mahale 1 km mesafede olması, parselin tarımsal amaçla kullanılmaması, taşınmaz üzerinde ruhsatlı ve yapı kullanım izinli sanayi tesisinin olması dikkate alınarak 1057 parselin arsa niteliğinde olduğu kanaatine varılmıştır.


YAPILARIN DEĞERLENDİRİLMESİ;


a-İdari Binanın Değerlendirilmesi; idari Bina olarak değerlendirilen yapı, 220 m2 taban alanına sahip olup 2 kat olarak yapılmıştır. Yapının Zemin katında bekleme salonu, ofisler, yemekhane, soyunma odası, banyo ve tuvaletten oluşmaktadır. Yine yapının 1. Katında idari ve personel ofisleri bulunmaktadır. İdari bina zeminleri seramik, pencereler alüminyum ve iç kapılar ahşap doğrama olarak yapılmıştır. Sıvalı ve boyalı olan yapının, mutfak dolaplarında, boya işlerinde bakım ve tadilat işleri bulunmaktadır. İdari binanın 3-A sınıfı yapı olduğu kanaatine varılmış ve %15 aşınma ile, Çevre ve şehircilik bakanlığının 2013 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri kullanılarak değerlendirilmiştir.


b- Üretim Ambar ve Ambar Stok Bölümünün Değerlendirilmesi: Yapı, 870 m2 üretim holü, 1140 m2 ambar ve ambar stok alanı olmak üzere, birbirine bitişik 3 holden oluşmaktadır. Bu 3 holde betonarme prefabrik sistemle yapılmış olup, çatısı prefabrik makaslar üzerine eternit kaplanmıştır. Yapının zeminleri vakumlu şap olarak yapılmış olup sıvalı ve boyalıdır. Yapının ambar stok holünün ön ve arka cepheleri açık durumdadır. Hali hazırda kullanılabilir durumda olan yapının kısmi bakım ve tadilata ihtiyacı vardır. Üretim, Ambar ve Ambar Holü yapılarının 2-B sınıfı yapı olduğu kanaatine varılmış ve %15 aşınma ile, Çevre ve şehircilik bakanlığının 2013 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri kullanılarak değerlendirilmiştir.


C- Güvenlik Kulübesinin Değerlendirilmesi: 10 m2 alana sahip olan güvenlik kulübesi tek kat olarak inşa edilmiş olup, sıvalı ve boyalıdır. Kullanılabilir durumda olan yapının kısmi tadilata


d- Eklentinin Değerlendirilmesi; Üretim holünün batı cephesine yapılmış olan 180 m2 alanlı yapı, kazan dairesi, hidrafor ve tuvaletlerden oluşmaktadır. Yapı tekkatlı olup sıvalı ve boyalıdır. Yapı çatısının bir bölümü sac, bir bölümü eternit kaplamalıdır.


e- 1. Sundurmanın Değerlendirilmesi; Ana yapıya eklenti olacak şekilde, Çelik Konstrüksiyon olarak yapılmış, cepheleri açık, çatısı çelik ve sac kaplamalıdır. Zemini beton kaplı olan sundurma 820 m2 alana sahiptir, sundurmanın 1-A sınıfı yapı olduğu kanaatine varılmış ve %10 aşınma ile, Çevre ve şehircilik bakanlığının 2013 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri kullanılarak değerlendirilmiştir. Tarafımızdan %10 aşınma indirimi uygulayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2013 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri kullanılarak yapı değerlendirilmiş olup, bu nedenle 1. Bilirkişi raporundan farklı kanaate varılmıştır.


f- 2. Sundurmanın Değerlendirilmesi; Ana yapıya eklenti olacak şekilde, Çelik Konstrüksiyon olarak yapılmış, cepheleri açık, çatısı çelik ve sac kaplamalıdır. Zemini beton kaplı olan sundurma 325 m2 alana sahiptir, sundurmanın 1-A sınıfı yapı olduğu kanaatine varılmış ve %10 aşınma ile, Çevre ve şehircilik bakanlığının 2013 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri kullanılarak değerlendirilmiştir.


g- Arıtma Havuzlarının Değerlendirilmesi; Ana yapının arka kısmında bulunan 2 adet 100 er tonluk arıtma havuzunun tamamı yer altında bulunmaktadır.


H- Temiz Su Havuzunun Değerlendirilmesi; Parsel üzerinde az bir kısmı toprak altında olan 100 tonluk betonarme havuz bulunmaktadır.


1- Alt Yapı Tesislerinin Değerlendirilmesi; 1057 parselin yapılaşma alanları dışında kalan beton sahalar, çevre aydınlatması, bahçe duvarları, tel çitler, yükleme rampası, giriş düzenlemesi gibi altyapı düzenlemeleri değerlendirilmiştir.


2- Zirai Muhtesatların Değerlendirilmesi;


Fabrika binası önünde peyzajı yapılmış alan içinde bulunan zirai muhtesatlar


5 adet 40-50 yaşlarında zeytin ağacı


5 adet 15-20 yaşlarında meyve ağacı


15 adet gül


MAKİNE İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME VE HESAPLAMALAR;


Makinaların ve tesisatın fabrikanın mütemmim cüzi veya teferruatı sayılması gerektiği ,makinaların çoğunun firmanın yapımı olduğu , makinalarda daha çok Cr Ni malzemeden yapıldığı tespit edilmiştir.


imar Durumu : imar Planında Tarım alanları 'Tarımsal Niteliği Korunacak Alanlar' kapsamında kalmaktadır.


Kıymeti : 1.912.347,50 TL


KDV Oranı : %18


Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydmdaki gibi


1. Satış Günü : 06/11/2014 günü 10:00 - 10:10 arası


2. Satış Günü : 02/12/2014 günü 10:00 - 10:10 arası


KEMALPAŞA/İZMİR.


Satış şartları :


1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve riiçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek gartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, riiçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/82 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.09/09/2014 [


(HKm.126)


(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Ömek 64'e karşılık gelmektedir. 


İhale ilanı için tıklayın


Geri Dön