19 / 04 / 2024

Hermes Nişantaşı'nda mağaza açacak!

Hermes Nişantaşı'nda mağaza açacak!

Carla Bruni ve Victoria Beckham gibi ünlülerin kullandığı dünyaca ünlü marka Hermes Nişantaşı'nda yer tuttu. Çanta ve takıların satılacağı mağazada fiyatlar 500 euro ile 30 bin euro arasında değişiyor



Birbiri ardına Türkiye'ye gelen lüks markalara Prada'dan sonra bir yenisi daha eklendi. Bu kez gelen, yine dünyanın en lüks giyim markalarından biri olan Hermes...Hermes, 170 yıldır geleneksel yöntemlerle üretim yapan Fransız bir moda evi. Kıyafetlerinin yanı sıra çanta ve eşarplarıyla tanınıyor. Aslında Hermes'in İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 2004'ten beri faaliyet gösteren bir duty - free butiği bulunuyor. Şimdi de Türkiye'ye kendisi gelen Fransız markası, "Hermes İstanbul" adlı 6.5 milyon TL sermayeli bir şirket kurdu. Yerini de Nişantaşı'nda seçti. 20 bin dolara kiraldadığı söylenen mağaza Abdi İpekçi Caddesi'nde Avea'ya komşu. Marka, dekorasyona başladı ve Kasım-Aralık gibi açılması bekleniyor. Hermes'in CEO'su Patrick Thomas haziran ayında Reuters'a yaptığı açıklamada, türbülansın lüks pazarını önümüzdeki iki yıl daha etkileyebileceğini, bu nedenle bazı genişleme planlarını askıya aldığını belirtmişti. Haberde aynı zamanda ipek eşarpları ve artık klasikleşmiş çantalarıyla ünlü Hermes'in, bu yıl içinde 8 mağaza açacağı kaydedilmişti. Dubai, Denver, Las Vegas, İstanbul, Brezilya ve 2 tanede Çin'de... Belirli modellerinde yıllarca bekleme listesi bulunan Hermes çantalarının tamamı, Fransa'da el ile yapılıyor. Fiyatları ise bin 500 euro ile 30 bin euro arasında değişiyor.

TÜRKİYE CAZİP GELDİ
Kendi, butiklerinin olağanüstü iyi gittiğini belirten Hermes Başkanı Patrick Thomas gelirlerinin yüzde 80'ini butiklerinden elde ettiklerini söylüyor. Türkiye ise Hermes için ezeli rakipleri Gucci, Armani, Luis Vuitton, Prada gibi markaların kendi mağazalarını açtıkları cazip bir ülke konumunda. Hermes'in dışında Chanel ve Dior'un da programında Türkiye yatırımı var. Üstelik onlarda kendileri gelip mağaza açacak.
Sinan Özedincik/Sabah


Geri Dön