25 / 04 / 2024

Herry, 2011'de 10 yeni mağaza açmayı hedefliyor!

Herry, 2011'de 10 yeni mağaza açmayı hedefliyor!

Memleketi Trabzon'a 5 milyon dolarlık otel ve fabrika yatırımı yapan Herry'nin kurucusu Selami Sarı, Karadeniz'de göçü tersine çevirdi. Fındık toplayan kadınları fabrikaya soktu



Memleketi Trabzon'a 5 milyon dolarlık otel ve fabrika yatırımı yapan Herry'nin kurucusu Selami Sarı, Karadeniz'de göçü tersine çevirdi. Fındık toplayan kadınları fabrikaya soktu. Bu ay üretime başlayan tekstil fabrikasında çalışan 200 kişinin yüzde 75'ini kadınlar oluşturdu

Herry'nin kurucusu Selami Sarı, bir ilke imza atarak, iş dünyasında sıra dışı bir girişimcilik örneği sergiliyor. Yıllık cirosu 60 milyon liraya ulaşan ve 950 çalışanı bulunan Herry'nin Yönetim Kurulu Başkanı Sarı, bugün sektörün devler liginde yarışıyor olsa da, vefa duygusundan uzaklaşmadı ve sosyal boyutu öne çıkan bir yatırımı hayata geçirdi. Memleketi Trabzon'a yürekten bağlı ve aynı zamanda Trabzonspor Yönetim Kurulu eski üyesi olan Selami Sarı, işsizlik yüzünden verdiği göçle küçülmekte olan Karadeniz'in kalbi konumundaki kente yaptığı 5 milyon dolarlık otel - fabrika yatırımıyla, ilginç bir proje gerçekleştirdi. Trabzon'un hem turizm, hem de fabrika gereksinimine katkı sağlayacak çözümü tek yatırımda biraraya getiren Selami Sarı, 22 yıllığına kiraladığı Akçaabat'taki eski Tekel Tütün Fabrikası binasını ön yarısı otel, arka yarısı tekstil fabrikası olacak biçimde yeniden inşa etti. 5 yıldızlı olacak otelin inşası devam ediyor. Fabrikada üretim 1 Aralık itibarıyla başladı.

MAKİNEDE KADINLAR

En son teknolojiye sahip makinalarla donatılan fabrikada çalışan 250 kişi, İTKİB ile birlikte devlet destekli olarak eğitime tabi tutuldu. Önümüzdeki yıl da yapılacak iki eğitim dönemi ile toplam çalışan sayısı 500'e ulaşacak. Eğitime katılan ve fabrikada çalışan 200 kişinin yüzde 75'i kadın. (Makine bölümünde çalışan kadın oranı yüzde 90). Geçimini daha önce çay toplayarak sağlayan ve sürekli bir işe sahip olmak isteyen ya da ev hanımı olan kadınların oranı çok yüksek. İşsizliğin ciddi boyutlarda yaşandığı bölgede iş bulamadığı için çalışamayan, lise ve meslek yüksekokulu mezunu gençler de üretimde yer alıyor. Ceket, pantolon, gömlek ve abiye kıyafetlerinin üretileceği 4 bin metrekarelik fabrikada, yıllık 450 bin adet üretim hedefi bulunuyor.

Bütün odalar deniz görüyor

Nisan ayında açılması planlanan otel 120 odalı olacak. Aynı zamanda 120 metre cephesi olan otelin bütün odaları deniz görecek. İstanbul Hilton'un mimarı Metin Sözen'in yaptığı otelin işletmesi için şu anda Divan Grubu ile görüşülüyor. Otelin altındaki dükkanlarda Trabzonlu hanımlar yöresel ürünlerin satılacağı beş dükkan açacak. Turistler burada Trabzon'a özgü her şeyi bulabilicek.

Herry 90 mağazaya ulaştı

BAşžARI serüveni 20 yıl önce Bakırköy'de bir mağaza ile başlayan Herry, hızlı bir büyüme ile 2000'li yılların başından itibaren tekstilde modaya yön veren markalardan biri haline geldi. Daha ilk mağazasında, çiçekli bir elbise modeliyle satış rekoru kıran Herry, o tarihten itibaren mağazalarına sürekli yenilerini ekleyerek bugün Türkiye'de 75, yurtdışında Romanya'dan Kazakistan ve Güney Afrika'ya kadar birçok ülkede 12 mağazaya ulaştı. Herry, önümüzdeki yıl 10 yeni mağaza açmayı hedefliyor.


'şžal üretimini Hindistan'dan Trabzon'a kaydırıyorum'

Sarı: 'Bina Türkiye'yi doğuya bağlayan ana halterin üzerinde. 120 metre cephesi var. Mimar, İstanbul Hilton'un mimarı Metin Sözen. Bir yere iş görüşmesine gittiğinde otel hoşuna gidiyorsa orada oyalanıp işini sarkıtıyorsun. Benim bir Karadenizli olarak yüreğim el vermiyordu. Doğru bir otel yatırımıyla insanların Tarbzon'da kalmasını sağlayacağım. 50 tane uçağın inip kalktığı yerde çok az 5 yıldızlı otel var. Ayrıca otelin altında yöresel bal, tereyağ gibi ürünlerin satılacağı ve köylü hanımların sahip olacağı küçük dükkanlar açıyorum. Hatta Hindistan'da yaptırdığım şal üretimini bundan sonra Trabzonlu hanımlarına yaptıracağım' dedi.
Sabah/Sinan ÖZEDİNCİK


Geri Dön