26 / 04 / 2024

HES ve RES’ler için 15 ilde acele kamulaştırma kararı!

HES ve RES’ler için 15 ilde acele kamulaştırma kararı!

Dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında 15 ilde yapılacak hidroelektrik santraller (HES) ve rüzgar santralleri (RES) için ‘acele kamulaştırma’ kararı alındı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Bakanlar Kurulu, 15 ilde yapılacak hidroelektrik santraller (HES) ve rüzgar santralleri (RES) için ‘acele kamulaştırma’ kararı aldı.


Bakanlar Kurulu’nun bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarına göre, Ankara, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Van, Erzurum, Trabzon ve Artvin illerinde kurulacak hidroelektrik santralleri ile İzmir, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve Edirne illerinde kurulacak rüzgâr enerjisi santralleri ve Kırşehir ilinde kurulacak doğalgaz kombine çevrim santralinin yapımı amacıyla Maliye Bakanlığı tarafından ‘acele kamulaştırma’ yapılacak.


6 Eylül’de güvenoyu alan 62’nci hükümet, 16 Eylül’de beş ilde toplam sekiz ‘acele kamulaştırma kararı’nın altına imza atmıştı.


Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu 61. hükümet döneminde 2014 yılında toplam 165 ‘acele kamulaştırma’ kararı alınmıştı.


-- ACELE KAMULAŞTIRMA NE DEMEK? NASIL YAPILIR? (Tıkla)








Geri Dön