29 / 03 / 2024

Hesaplı Konutlar Buluşması 8-10 Şubat'ta Dubai'de!

Hesaplı Konutlar Buluşması 8-10 Şubat'ta Dubai'de!

Türk gayrimenkul sektörünün projelerinin Dubai'de sergileneceği bir etkinlik düzenlenecek. Türk inşaat firmaları, ürünlerini Dubai'de Arap alıcıların karşısında görücüye çıkaracaklar.



8-10 Şubat 2016 tarihleri arasında Dubai, Abu Dabi, Kuveyt, Katar, Bahreyn, İran, Suudi Arabistan, Ürdün, Yemen, Irak, Rusya Federasyonu ülkeleri, Azerbaycan ve Libya dan gelecek yüzlerce emlakçı ve alımgücü potansiyeli bulunan binlerce ziyaretçi ile Türk inşaat firmaları B2B With Turkey'in Dubai'de gerçekleştirileceği "Hesaplı Konutlar Buluşması’nda biraraya gelecek. Türk konut üreticileri ile arsa ve arazi pazarlayan yatırım firmaları, Körfez ülkelerinin potansiyel alıcıları ile etkili ve sonuca odaklı üç gün geçirecek.


İNŞAAT SEKTÖRÜ PAZARLAMADA SINIRLARI AŞTI

Son yıllarda Türkiye'de üretilen konutların alıcıları arasına Arap ülkelerinin vatandaşları da eklendi. Bu nedenle Türkiye'deki konut üreticileri bu pazardan pay almanın yollarını deniyorlar. Bazı büyük Türk inşaat firmaları Körfez ülkeleri diye tabir edilen zengin Arap ülkelerinde ofis açarak her an müşteriye ulaşmayı hedeflerken, bazı firmalarımız ise etkinlikler veya fuarları takip ederek konut pazarlama yolunda ilerliyorlar.


KÖRFEZ PAZARINA HENÜZ GİREMEYEN FİRMALAR İÇİN İYİ BİR FIRSAT

Mevcut durumda stoğu bulunan ve yeni projelere başlamış olan inşaat firmaları pazarlama portföylerine yabancı yatırımcıya konut satışı yapabilmeyi de eklediler. Büyük ve güçlü projelere sahip firmalar zaten bunu yapmakta. Ancak daha uygun fiyatlarla konut satışı yapan firmalar bu fırsattan istifade edemiyor. Paralı, kararlı ve yatırım yapacak yatırımcı özellikle körfez ülkeleri diye adlandırılan Arap ülkelerinin vatandaşları. Yüksek fiyatlarla konut pazarlayan güçlü firmalar bu ülkelere açtıkları satış ofisleri ve acentalarıyla potansiyel Arap alıcılara ulaşmakta güçlük yaşamamakta. Ama uygun fiyatla konut satan birçok inşaat firması söz konusu bölgede pazarlama fırsatları araştırıyorlar. Bölgede 50 bin ila 200 bin dolar aralığında yatırım yapmak isteyen çok sayıda Arap yatırımcı bulunmakta. Yabancı yatırımcıya konut satabilmek ve büyük firmalar gibi körfez ülkelerinin vatandaşlarını kendi porföylerine eklemek artık irili ufaklı tüm inşaat firmaları için mümkün hale geldi. B2B With Turkey önümüzdeki Şubat ayında Dubai'de " Hesaplı Konutlar Buluşması " adı ile bir etkinlik düzenleyerek, bu projeleri körfez alıcılarla tanıştıracak.


Hesaplı Konutlar Buluşması’nın organizatörü Yasemin Arslan, bu etkinliği ne için ve neden Dubai'de düzenlediklerini şöyle açıklıyor; "Dubai Körfez ülkeleri başta olmak üzere, Asya ve Afrika ülkelerinin de buluşma noktası olan önemli bir ticaret merkezi. Bölge dediğimiz zaman sadece körfez ülkeleri akla gelmemeli. Asya, Afrika, Ortadoğu ve Akdeniz ülkelerini kapsayan büyük bir coğrafyadan söz ediyorum. İşte Dubai dünyanın çok büyük bir alanına ve buradaki ticarete hükmediyor. Değişik zamanlar gerektiren, gidilmesi zor ve çok pahalıya mal olacak etkinlikleri tek bir seferde hem de bir merkezde büyük bir coğrafyanın hedef kitlesine etkili ulaşmayı sağlayan bir pazardır Dubai. Bunu için Dubai’yi seçtik. Dubai’de her birey bir yatırımcı aynı zamanda.


İnşaat sektörümüzden bahsedecek olursak yine biliyorum ki; Dubai'de ofisi bulunan  veya çok sayıda acentesı olan ve direkt olarak burada pazarlamasını yapabilen Türk firmaları var. Ama bunlar büyük firmalar, bu maliyetleri kaldırabilecek güçleri var. Biz "Hesaplı Konutlar Buluşması"nı imkanı daha kısıtlı olan firmalarımız için bir fırsat eşitliği olması açısından düzenliyoruz . Onların da bu pazara girebilmelerine olanak sağlayacak biçimde tasarladık.. Buluşmada İstanbul’un yanısıra sahil kentlerinden ve Anadolu’dan fiyatı 35 bin ile 500 bin dolar aralığında projeler olacak.


HESAPLI KONUTLAR BULUŞMASINA KATILIM DA HESAPLI OLACAK

Dubai'de 8-10 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Hesaplı Konutlar Buluşması Türk gayrimenkul sektörü açısından önemli bir fırsat olacaktır. B2B With Turkey yetkilileri hem alıcı hem de satıcı tarafların azami fayda sağlacağı ve memnuniyetle ayrılacağı alışılmış fuar şablonunun dışında bir dizayndan oluşacak bir buluşma olacağını belirtiyor. Bu buluşma sadece konut alıcısına yönelik olmayıp Türkiye'deki arsa ve arazi pazarlaması yapanlara da büyük oranda hitap edecektir. Ayrıca etkinliğin uygun ve makul maliyetle katılımcı firmalara yansıyacağını iddia ediyor. B2B With Turkey, bu fırsatı değerlendirmek isteyen firmalar için sonuca odaklı ve hesaplı bir buluşma organize ettiğini belirtiyor.


B2B With Turkey Yönetim Kurulu Başkan'ı Yasemin Arslan, "Katılacak konut üreticilerine ve dolayısı ile Türk inşaat sektörüne büyük imkanlar sağlayacak bir etkinlik düzenliyoruz. Dubai'nin iş adamı ve turist potansiyelinin yanısıra Abu Dabi ve BAE'deki diğer emirlikler ve Kuveyt, Katar, Bahreyn, İran'dan oluşan tüm körfez ülkeleri ile Suudi Arabistan gibi Ortadoğu'nun alımgücü potansiyeli bulunan ülkeleri yanısıra Rusya Federasyonu ülkeleri, Azerbaycan ve Libya dan yüzlerce emlakçı ve binlerce ziyaretçi davet ettik. Düzenlediğimiz bu etkinlikte bölgede emlak pazarlama sektöründe yüzlerce emlakçı ve binlerce ziyaretçiyi Türk firmalarımız ile buluşturacağız. Düzenleyeceğimiz "Hesaplı Konutlar Buluşması"na katılım da adı gibi hesaplı olacaktır. Katılımcı firmalarımız maliyetine denilebilecek bir miktar harcayarak, sektörün büyük firmalarının fırsatlarına sahip olacaklar. Biz bunu bir fuar gibi düzenlemiyoruz. Alıcı ve satıcıları birebir görüşebilecekleri, uluslararası arenada B2B denilen bir dizayn ile buluşturacağız. Yani firmalarımızın temsilcileri kendileri için ayrılan bölümde direkt müşterisi veya bölgede konutlarını pazarlayabilecek emlakçı ile yüzyüze görüşerek ürünlerini anlatma, karşı tarafın istek ve fikirlerini duyabilme kaabiliyetine sahip olacaktır. Yabancıların, özellikle de Arap ülkelerinin vatandaşlarının Türkiye'ye ilgisi her geçen gün artıyor. Bu nedenle Hesaplı Konutlar Buluşması'na katılacak bölge emlakçılarınının da talepleri artmakta. Bunun sonucunda da umuyorum ki etkinliğimizden herkes mutlu ayrılacaktır."



Haber İstanbul Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türk gayrimenkul sektörünün projelerinin Dubai'de sergileneceği bir etkinlik düzenlenecek. Türk inşaat firmaları, ürünlerini Dubaiüe Arap alıolann karşısında görücüye çıkaracaklar. 8-10 Şubat 2016 tarihleri arasında Dubai, Abu Dabi, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Iran, Suudi Arabistan, Ürdün, Yemen, Irak, Rusya Federasyonu ülkeleri, Azerbaycan ve Libya dan gelecek yüzlerce emlakçı ve alımgücü potansiyeli bulunan binlerce ziyaretçi ile Türk inşaat firmaları B2B With Turkey'in Dubaide gerçekleştirileceği "Hesaplı Konutlar Buluşması' nda biraraya gelecek Türk konut üreticileri ile arsa ve arazi pazarlayan yatırım firmaları, Körfez ülkelerinin potansiyel alıalan ile etkili ve sonuca odaklı üç gün geçirecek Son yıllarda Türkiyede üretilen konutların alıcıları arasına Arap ülkelerinin vatandaşları da eklendi Bu nedenle Türkiyedeki konut üreticileri bu pazardan pay almanın yollarını deniyorlar. Bazı büyük Türk inşaat firmaları Körfez Ülkeleri diye tabir edilen zengin Arap ülkelerinde ofis açarak her an müşteriye ulaşmayı hedeflerken, bazı firmalarımız ise etkinlikler veya fuarları takip ederek konut pazarlama yolunda ilerliyorlar. Mevcut durumda stoğu bulunan ve yeni projelere başlamış olan inşaat firmaları pazarlama portföylerine yabana yatunmaya konut satışı yapabilmeyi de eklediler. Büyük ve güçlü projelere sahip firmalar zaten bunu yapmakta. Ancak daha uygun fiyatlarla konut satışı yapan firmalar bu fırsattan istifade edemiyor. Paralı, kararlı ve yatırım yapacak yatırıma özellikle körfez ülkeleri diye adlandırılan Arap ülkelerinin vatandaşları. Yüksek fiyatlarla konut pazarlayan güçlü firmalar bu ülkelere açükLan satış ofisleri ve acentalarıyla potansiyel Arap alıcılara ulaşmakta güçlük yaşamamakta. Ama uygun fiyatla konut satan birçok inşaat firması söz konusu bölgede pazarlama fırsatları araştırıyorlar. Bölgede 50 bin ila 200 bin dolar aralığında yatırım yapmak isteyen çok sayıda Arap yatırıma bulunmakta. Yabana yatınmaya konut satabilmek ve büyük firmalar gibi körfez ülkelerinin vatandaşlarını kendi porföylerine eklemek artık irili ufaklı tüm inşaat firmaları için mümkün hale geldi. 


İstanbul Gazetesi




Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türkiye'de yabancıya satılan konut'ların büyük kısmı,' Arap yatırımcı tarafından satın alınıyor. İnşaat sektörün de rakamların ışığında satışlarını artırmayı planlıyor. 


Türkiye ekonomisinin yapı taşlarından olan inşaat sektörü atılımlarına devam ediyor. Türk inşaat firmaları, projelerini Dubai'de Arap alıcıların karşısında görücüye çıkaracaklar. Dubai, Abu Dabi, Kuveyt, Katar, Bahreyn, İran, Suudi Arabistan, Ürdün, Yemen, İrak, Rusya Federasyonu ülkeleri, Azerbaycan ve Libya dan gelecek yüzlerce emlakçı ve binlerce yatırımcı ile Türk inşaat firmaları Hesaplı Konutlar Buluşmasında bira raya gelecek. Müteahhitler, Körfez ülkelerinin potansiyel alıcılarını Türkiye'ye çekmeye çalışacak, 


ASYA VE AFRİKA BULUŞACAK 

Fuarın kıtalararası yatırımcıları bir araya getireceğini kaydeden Hesaplı Konutlar Buluşmasının organizatörü Yasemin Arslan, birçok Türk firmasının Körfez pazarında yerini alması için organizasyonun büyük bir fırsat aldığının altını çizerek şu ifadeleri kullandı: "Dubai'de ofisi bulunan veya çok sayıda acentesi olan ve direkt olarak burada pazarlamasını yapabilen Türk firmaları var. Ama bunlar büyük firmalar, bu maliyetleri kaldırabilecek güçleri var. Biz "Hesaplı Konutlar Buluşması"nı imkanı daha kısıtlı olan firmalarımız için bir fırsat eşitliği olması açısından düzenliyoruz Onların da bu pazara girebilmelerine olanak sağlayacak biçimde tasarladık. Buluşmada İstanbul'un yanı sıra sahil kentlerinden ve Anadolu'dan fiyatı 35 bin ile 500 bin dolar aralığında projeler olacak" 


Güneş



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türk inşaat firmaları hesaplı gayrimenkullerini 8-10 Şubat tarihlerinde Dubai’de görücüye çıkaracak. Etkinliğe Körfez ülkelerinden alımgücü potansiyeli bulunan binlerce ziyaretçi katılacak.


Ya­ban­cı­la­ra bu yı­lın ocak ekim dö­ne­min­de 18 bin 416 ko­nut sa­tan Türk in­şa­at fir­ma­la­rı sa­yı­yı önü­müz­de­ki se­ne kat­la­mak için çe­şit­li et­kin­lik­le­re ka­tıl­mak üze­re ha­re­ke­te geç­ti. 

 

ARSALAR GÖ­RÜ­CÜ­YE ÇI­KA­CAK

 

8-10 Şu­bat 2016’da bu kap­sam­da dü­zen­le­ne­cek Du­ba­i’­de­ki et­kin­li­ğe ka­tı­la­cak şir­ket­ler, B2B With Tur­key'in ger­çek­leş­ti­ri­le­ce­ği "He­sap­lı Ko­nut­lar Bu­luş­ma­sı­’n­da bir ara­ya ge­le­cek. Et­kin­lik kap­sa­mın­da sa­de­ce ko­nut, ofis ve­ya ti­ca­ret üni­te­si sa­tı­şa su­nul­ma­ya­cak. Elin­de ar­sa­sı olan bi­rey­sel ki­şi­ler de et­kin­li­ğe ka­tı­lıp ta­şın­maz gay­ri­men­ku­lü­ne alı­cı bu­la­bi­le­cek. 

 

He­sap­lı Ko­nut­lar Bu­luş­ma­sı­’nın or­ga­ni­za­tö­rü Ya­se­min Ars­lan, “Bü­yük ve güç­lü pro­je­le­re sa­hip fir­ma­lar za­ten bu­nu yap­mak­ta. An­cak da­ha uy­gun fi­yat­lar­la ko­nut ve ara­zi sa­tı­şı ya­pan fir­ma­lar bu fır­sat­tan is­ti­fa­de ede­mi­yor. Bu et­kin­li­ği özel­lik­le bu­ra­la­ra tek ba­şı­na ulaş­mak­ta zor­luk çe­ken fir­ma­lar için dü­zen­li­yo­ru­z” bil­gi­si­ni ver­di.


Hedef ucuz gayrimenkul


Et­kin­lik kap­sa­mın­da sa­tı­şa su­nu­la­cak gay­ri­men­kul­le­rin ağır­lı­ğı­nı 50 bin ile 200 bin do­lar ara­lı­ğın­da­ki ko­nut, ar­sa, ofis ve ti­ca­ri üni­te­ler oluş­tu­ra­cak. Ya­se­min Ars­lan, alı­cı ola­rak fua­ra ka­tı­lım gös­te­re­cek zi­ya­ret­çi­le­rin de ağır­lı­ğı­nı ce­bin­de 50 bin ile 200 bin do­lar ara­lı­ğın­da ya­tı­rım yap­mak is­te­yen Arap ya­tı­rım­cı­la­rın oluş­tu­ra­ca­ğı­nı söy­le­di. Böl­ge­de bu ra­kam­lar­la Tür­ki­ye­’den gay­ri­men­kul al­mak is­te­yen çok faz­la ya­tı­rım­cı ol­du­ğu­nun da al­tı çi­zil­di.


Bugün



Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TÜRK inşaat firmaları, ürünlerini Dubai'deki 'Hesaplı Konutlar Buluşmasında Arap alıcıların karşısında görücüye çıkaracaklar. Dubai'nin bir ticaret merkezi olduğunu vurgulayan buluşmanın organizatörü Yasemin Arslan,"Dubai dünyanın çok büyük bir alanına ve buradaki ticarete hükmediyor. Değişik zamanlar gerektiren, gidilmesi zor ve çok pahalıya mal olacak etkinlikleri tek bir seferde hem de bir merkezde büyük bir coğrafyanın hedef kitlesine etkili ulaşmayı sağlayan bir pazardır Dubai. Bunu için Dubai'yi seçtik. Dubai'de her birey bir yatırımcı aynı zamanda" dedi. 


Yeni Yüzyıl


Geri Dön