20 / 04 / 2024

Hidayet Türkoğlu İstanbul ve Ankara'da spor okulu açtı!

Hidayet Türkoğlu İstanbul ve Ankara'da spor okulu açtı!

Hidayet, ABD’de geçirdiği onca zamandır bir kez bile gündemden düşmedi. Gittiği her takımda mutlaka bizi heyecanlandıracak bir şeyler yapmayı başardı



HİDAYET, ABD’de geçirdiği onca zamandır bir kez bile gündemden düşmedi. Gittiği her takımda mutlaka bizi heyecanlandıracak bir şeyler yapmayı başardı. Yeri geldi, Sacramento Kings forması altındaki ilk yıllarında olduğu gibi bizleri sabaha kadar heyecandan titretti; yeri geldi, NBA finalinde bu kez Orlando Magic formasıyla yaptıkları gözlerimizi yaşarttı. (Kobe’ye yaptığı son saniye bloğunu kim unutabilir) Milli Takım forması altında yaptıkları, sempatik kişiliği ve reklam yıldızlığıysa cabası.

Şimdi Hidayet, ABD’deki başarılarına memleketi Türkiye’deki başarılı bir projeyi daha ekliyor. Hidayet Türkoğlu Spor Okulları adıyla hizmet verecek bir eğitim yuvası açıyor. Aslen yaz kursları olarak zaten yürüttüğü bir eğitimi, bu kez ülke geneline ve yılın bütününe yayan kapsamlı kurumsal bir yapıya dönüştürüyor Hido. 6-16 yaş arası kız-erkek sporculara, öğretim dönemlerinde hafta sonu basketbol, jimnastik, voleybol ve masa tenisi branşlarında hizmet vermeye başlayacak olan Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulları, İstanbul Ataşehir Şerifali ve  Ankara  Ayrancı’daki iki yeni tesisi ile eğitim verecek. ABD’de, taşınma telaşının ortasında sorularımızı yanıtlayan Türkoğlu, hem okul projesini hem de Orlando’ya dönüş sürecini anlattı...

 Spor okulu açmak ne zamandan beri aklınızda olan bir projeydi
- NBA’e geldiğim dönemde ve buradaki organizasyonları gördükten sonra aklıma geldi.

Projenin amacı nedir tam olarak
- Bu proje geniş çapta düşündüğümüz bir proje. Öncelikle Türk gençlerinin basketbol sevgisini çoğaltmak, kamp süresince sadece basketbol ile kısıtılı kalmayıp, sağlıklı yaşam, düzenli beslenme gibi konularda gençlerimizin gelişiminde hem sosyal hem de sağlık konusunda amacımız yararlı olmak. Çocuklarımızı ve gençlerimizi spora yönlendirerek onları sağlam bireyler olarak yetiştirmek, özgüvenlerini artırmak, modern tesislerde spor yapma imkanı sağlamak, zihnen ve bedenen sağlıklı bireyler olmalarına katkıda bulunmak, Türk ve dünya sporuna yeni şampiyonlar kazandırmak da hedeflerimiz arasında.

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulu’nda siz de ders verecek misiniz
- Yaz döneminde Milli Takım antrenman ve kamp dönemini aksatmayacak şekilde spor okulumuzda bulunup onlara ders vermek istiyorum. Bu proje sadece ismimi verdiğim bir proje değil, zamanımı ve bilgilerimi paylaşmayı düşündüğüm bir proje. Sadece ismim yok yani, ben de her aşamasında varım.

BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ
- Uzun zamandır NBA’desiniz, orada işler nasıl yürüyor Bu gibi faaliyetlerde bulunan okullar, bu girişimlere önayak olan oyuncular var mı
- Genelde NBA oyuncuları, yazın boş zamanlarında bu gibi kamplar düzenleyip Amerikalı gençlere destek olmaya çalışıyor. Hem profesyonel sporcu arkadaşlarıyla birlikte gençlerle bir araya gelerek onlara önayak oluyor, hem de sağlıklı bir nesil için ciddi bir katkı sağlıyorlar.

- Son iki senedir hem Toronto hem de Phoenix maceralarınız oldu, ama şimdi Orlando’ya geri döndünüz. Hem de bu okulları açmaya karar verdiniz. Üstüne bir de kariyerinizin önemli istatistiklerinden birine daha imza attınız geçen hafta... Oldukça hareketli günler geçiriyorsunuz.
- Evet! Öncelikle basketbol okulları projesi yeni başlamış değil. 2008’den beri yaz okulları şeklinde devam etmekte idi. Şimdiyse projemizi daha da büyütüp hem yaz hem de kış aylarında öğrencilerimize hizmet vereceğiz.

Son iki yıldır ‘yaz okulları’ adı altında yürüttüğümüz bu projeyi şimdi kendi tesislerimizde, kapsamını da genişleterek daha faydalı bir hale getirdik. Hayallerimiz bu kadarla da sınırlı değil. Kapsamını daha da genişleteceğimiz ve Türkiye’nin dört bir yanında hizmet vereceğimiz tesislerimizle, yurtdışında olduğu gibi çocuklarımızı küçük yaşlarda spora yönlendirmek ve başarılı sporcular yetiştirmek istiyoruz.

- Eşiniz ve çocuğunuzla yaşamınız nasıl geçiyor NBA oyuncularının programı sezon içinde inanılmaz yoğun. Eve zaman ayırabiliyor musunuz
- Tabii ki içinde bulunduğum yoğun tempodan fırsat buldukça kızım ve eşimle vakit geçiriyoruz. Kızım iki yaşına girmek üzere ve tüm iki yaş civarı çocuklar gibi Mickey Fare hayranı! Çok şanslıyız ki Orlando’da yaşıyoruz . Boş vakitlerimizde World Disney en çok uğradığımız yer oluyor. İnsanın çocuğu olunca boş zamanlarındaki aktiviteleri de değişiyor. Her şeyi onun uyuma, kalkma, yemek ve oyun saatlerine göre ayarlamaya çalışıyoruz.

BİR GÜN TÜRKİYE’YE DÖNMEK İSTERİM
- ABD’de takımların taraftarlarıyla olan ilişkileri nasıl
- Amerika’da basketbol en favori ikinci spor. Bu sebeple de popüler bir sporun taraftarı da bir hayli fazla. Ama hiçbir zaman rahatsız edecek boyutlara ulaşmıyor. Takımlar, oyuncuların taraftarlarıyla buluşmasını sağlayan imza günleri, yardım galaları ve benzeri organizasyonlar düzenliyor. Sezon bileti sahipleri için ise özel imza günleri organize ediliyor. Ama dediğim gibi bu ilişkiler hiçbir zaman oyuncuları rahatsız eden seviyeye ulaşmıyor.

- Basketbol sonrasında Türkiye’ye dönüp hocalık mı yapmak istiyorsunuz Yoksa ABD’de yerleşik yaşama devam mı edeceksiniz
- Bu kararı vermek için önümüzde zaman var, diye düşünüyorum. Türkiye benim ana vatanım olduğu için bir gün dönüp basketbol kariyerime dair bir şeyler yapmak isterim. Antrenörlükten çok takım menajerliğine sıcak bakıyorum.

- Gerçek bir efsaneye dönüştüğünüz Orlando’ya dönüş hikayenizi anlatır mısınız
- Aslında benim için de sürpriz oldu. NBA’de kurallar gereği oyunculara takas ile ilgili çok fazla bilgi verilmiyor. Ancak takas gerçekleşince haberdar oluyorsunuz. Birkaç gün öncesinde bazı internet sitelerinde Arenas ve benim takas olabileceğim haberleri çıkmıştı.

 Orlando koçu Van Gundy ile aranız nasıl
- Her zamanki gibi gayet iyi. Zaten Orlando’dan ayrıldığımda bile hiçbir zaman kötü olmadı.

HİDAYET TÜRKOĞLU’NUN ORTAĞI MURATCAN ÜNER : YURTDIŞINDAN ÜNLÜ SPORCULAR DA GELECEK HİDAYET
Türkoğlu Spor Okulları’nın ortağı Muratcan Üner, sporcu bir aileden gelen ancak 21 yaşında sakatlanarak basketbolu bırakmak zorunda kalan genç bir isim. Profesyonel olarak ‘kuvvet ve kondisyon antrenörlüğü’ yapan, Hidayet’le bu vesileyle yine spor salonlarında tanışan Üner, dostlukları boyunca spor okullarının hayalini kurduklarını belirtiyor. Kendi alanında üst düzey eğitim alan Üner, sporcu yetiştirmede Türkiye’nin sayılı isimlerinden biri.

- Okulları projelendirirken herhangi bir destek aldınız mı
- Şu ana dek böyle bir destek almadık; daha doğrusu destek talebimiz olmadı. Ama iki önemli projemiz var. Bu konuda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden bir görüşme talep etmeyi düşünüyoruz. Özellikle son yıllarda devletin yaptığı yatırımlar ile Türkiye’de yapılan organizasyonlar ve büyük şampiyonalar, çocuklarımıza ve gençlerimize sporu tanıttı ve daha fazla sevdirdi.

DERSLER 8 OCAK’TA BAŞLADI
- Peki derslerde kimler yer alacak Beko Basketbol Ligi’nden isimler olacak mı
- Bu konuda şu an çok fazla teklif geliyor; İstanbul içinden ve diğer illerden. Ankara’da ocak ayı itibarı ile bir okulumuz hizmete giriyor. Açıkçası kaliteden ödün vermemek ve tüm okulları kontrolümüzde bulundurmak için bu konuda hassas davranıyoruz. Önümüzdeki yıl kulüpleşmeye gideceğimiz doğru. Tesisler ve kurumlar ile işbirliği yapmaya dikkat ediyoruz.

Ocak ayı sonuna doğru İstanbul’da Florya, Bakırköy, Başakşehir bölgelerinde kış spor okullarımız faliyete geçecek. Şubat ayında, yani yarı yıl tatilinde çocuklara ve gençlere yönelik kayak kamplarımız olacak ve buna da şimdiden çok büyük ilgi var. Okullarımızda birçok sürpriz isim olacak, özellikle yaz spor okulumuzda yurt dışından da sporseverlerin sevdiği, tanıdık simalar gelecek.

 Okullar hangi dönemlerde hizmet verecek Nasıl öğrenci alacak
- 8 Ocak 2011’de başlayan basketbol ve spor okullarımız 3 Haziran 2011 dönemine kadar hizmet verecek. Kayıtlar, www.hidobasket.com’dan takip edilebilir. İstanbul ve Ankara’daki spor okullarımızda da kayıtlarımız şu an hızla devam ediyor.

MURAT EMİR EREN/Sabah


Geri Dön