27 / 04 / 2024

Hikmet Tanrıverdi, Etiler Marmaris'i yurtdışına da taşıyacak!

Hikmet Tanrıverdi, Etiler Marmaris'i yurtdışına da taşıyacak!

Sivil toplum kuruluşlarındaki etkin faaliyetleriyle tanınan işadamı Hikmet Tanrıverdi, 2010 yılında sessiz sedasız yeni bir sektöre daha adım atmıştı. Tanrıverdi, İstanbulluların yakından tanıdığı Etiler Marmaris Büfe'yi satın alarak gıda sektörüne girdi



İstanbul'da Kızılkayalar, Bambi gibi tanınmış büfeler var Taksim'e yolu düşünlerin uğradığı, gecenin sonunda ıslak hamburger için önünde kuyruğun oluştuğu yerler. Etiler Marmaris Büfe'yi bu kadar popüler yapan ne

Elbette ürünlerinin kalitesi, rakiplerine oranla daha fazla yerde şubesinin olması ve ürün çeşitliliği. Hatta bu ünü taklitçileri de harekete geçirmiş durumda. Sadece İstanbul'da değil özellikle tatil yörelerinde adında 'Etiler ya da Marmaris' olan onlarca büfe var artık.

Popülerliğinin en önemli mimarlarından biri de hiç kuşkusuz magazin basını. 1964 yılında Nihat Marmaris Büfe olarak faaliyet gösteren ve 1995'te bugünkü adını alan büfe, Etiler'de ünlü gece kulüpleri ve barlara oldukça yakın; müdavimleri arasında çok sayıda ünlü var. Uzun yıllar magazin basınının kamp kurduğu yerlerden biri oldu büfe. Tanrıverdi de fırsatları iyi değerlendiren bir işadamı olarak bu lokal markayı uluslararası hale getirmeye çalışıyor.

Tanrıverdi, elbette bu sektöre birkaç büfenin sahibi olmak için girmedi, zira son aylarda yaşananlar bunu kanıtlıyor. çünkü satın aldığında 3-4 şubeden oluşan Etiler Marmaris Büfe, bugün 50 noktada hizmet veriyor. İstanbul'un hemen hemen merkezi tüm noktaları ve alışveriş merkezlerinin yanı sıra il dışında da şubeleşmeye başlamış durumda.

Tanrıverdi, 'Kısa sürede altyapıyı, tedarik zincirini yeniledik. Bir yandan da şubeleşmeyi sürdürüyoruz, şu anda 50'ye ulaştık. Hem İstanbul içinden hem de dışından yoğun talep var. Hedefimiz şube sayımızı 100'e çıkarmak. Bir kısmı bize ait önemli bir bölümü de franchise' diyor.

şžubelerin yenilenmesi ve yaygınlaşmasının ardından satışların da ciddi şekilde arttığını söyleyen Tanrıverdi, 'Bu yıl içinde Türkiye çapına yayılmış, altyapısını, dağıtım ve tedarik zincirini tamamen bitirmiş olacağız. 2011'in sonunda ise hedefimiz yurtdışına açılmak' diyor. Hedef böyle ancak daha erken adım atabileceklerinin sinyalini veriyor Tanrıverdi, 'Cazip bir fırsat çıkarsa, teklif gelirse daha erken de gidebiliriz' diyor.
Akşam


Geri Dön