16 / 04 / 2024

Hilmi Işıkören: Rezidanslara oteller gibi yıldız verilmeli!

Hilmi Işıkören: Rezidanslara oteller gibi yıldız verilmeli!

Gayrimenkul uzmanı Hilmi Işıkören;  evde otel konforunu sunan rezidans projelerinin kalite ve lokasyon farkı nedeniyle hepsinin aynı kategoride değerlendirilmesine karşı çıkıyor...  



 Evde otel konforunu sunan rezidans projelerinin kalite ve lokasyon farkı nedeniyle hepsinin aynı kategoride değerlendirilmesine karşı çıkan gayrimenkul uzmanı Hilmi Işıkören, rezidans dairelerin de oteller gibi sınıflandırılması gerektiğini savundu. Rezidans kavramını doğru tanımlamak gerektiğini ifade eden Işıkören "Çünkü istanbul'daki rezidansların tamamı beş yıldızlı bir otelin sağladığı hizmetleri vermiyor. Fiyatlardaki farklılık işte bu hizmetlerin çeşitliliği ile değişkenlik gösteriyor. Yani bazı re-zidanslar üç yıldızlı otel hizmeti sunarken bir diğeri beş yıldız otel hizmeti sunuyor" dedi.

Tüketiciyi korumak ve rezidanslar arasında haksız rekabeti önlemek için çok konforlu sıcak bir ev tadındaki bu otel konseptli rezidanslara otellerdeki gibi yıldız verilmesi önerisinde bulunan Işıkören "Beş yıldızlı bir rezidans beş yıldızlı bir otelin sunduğu tüm hizmetleri müşterisine sunduğundan dört yıldızlı bir rezidansa göre daha yüksek bir kira bedeli talep edebilir" diye konuştu.
Bugün


Geri Dön