25 / 04 / 2024

Hilmi Türkmen: Cami inşaatı Validebağ Korusu'na taşmayacak!

Hilmi Türkmen: Cami inşaatı Validebağ Korusu'na taşmayacak!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Altunizade'deki cami inşaatı nedeniyle yaşanan gerginlikle ilgili açıklamasında, "Mahkeme kararlarına rağmen yapılan bir çalışma yoktur. İnşaatın yapımını durduracak herhangi bir yargı kararı yoktur" dedi.



Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Altunizade Mahallesi Raufpaşa  Sokak  34 numarada yapılmak istenen ruhsatlı plan projeli küçük bir cami inşaatının bir grup vatandaş tarafından engellenmek istendiğini belirtti.


Validebağ Korusu'nda eylem yapan vatandaşların araçlarını cami arsasına bıraktığını ifade eden Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, "Günlerdir basını arayan ve cami inşaatını protesto etmek için yasal olamayan yollara baş vuran vatandaşlar araçlarını cami arsasına bırakarak engellemeyi sürdürüyorlar" dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Validebağ Korusu için ne dedi? Öğrenmek için tıklayın!


Konu üzerine basına açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, hayırsever bir vatandaş tarafından yapılan  cami inşaatının  167 pafta 1313 ada ve 197 parsel den oluştuğunu uygulamanın imar planında dini tesis olarak geçtiğini bildirerek  "Burada oturan sakinlerin cami inşaatı talepleri olmuştur. Hayırsever bir vatandaşımızda bu ihtiyacı üstlenmiştir. 24.09.2014 tarihinde belediyemiz tarafından inşaat ruhsatı verilmiştir. Arsanın mülkiyeti Üsküdar Belediyesi'ne aittir ve planda  cami alanı olarak ayrılmıştır. İnşaatın koruya taşacak hiçbir yanı yoktur.  Tamamen korudan ve yollardan çekme mesafelerine uyulmuş, ruhsata bağlı bir cami projesidir. Mahkeme kararlarına rağmen yapılan bir çalışma yoktur.  İnşaatın yapımını durduracak herhangi bir yargı kararı da yoktur" diye konuştu.​



Validebağ Korusu'nda dün sabah neler yaşandı? Detaylar için tıklayın!


İşte Validebağ Korusu'na yapılmak istenen o caminin projesi;


Hilmi Türkmen: Cami inşaatı Validebağ Korusu na taşmayacak!



Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu projesini öğrenmek için tıklayın!


Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön