29 / 03 / 2024

Hilmi Türkmen, Üsküdar'da kentsel dönüşümü anlattı!

Hilmi Türkmen, Üsküdar'da kentsel dönüşümü anlattı!

Başkan Türkmen, Başkan Yardımcısı Ayaz ve Üsküdar Belediyesi Meclis Başkanı Kalay ile birlikte Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek imar mevzuatı dönüşümü ile ilgili İBB Meclisi’nden çıkan yasa hakkında bilgi verdi.



Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçede kentsel dönüşümün başlamasına ilişkin imar planı değişikliği teklifinin, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek gelişmeler hakkında bilgi verdi.


Başkan Türkmen, Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz ve Üsküdar  Belediyesi  Meclis Başkanı Esat Kalay ile birlikte Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek imar mevzuatı dönüşümü ile ilgili İBB Meclisi’nden çıkan yasa hakkında bilgi verdi.


 İMAR SORUNUNU HALLETMİŞ OLUYORUZ!

Üsküdar'da kentsel dönüşümün Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nden başlayacağını ve imar sorununun yıl  sonuna kadar tamamlanmış olacağı müjdesini çok önceden veren Başkan Hilmi Türkmen, CHP ile MHP’nin muhalefetlerine rağmen Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayı toplantısında çıkan Üsküdar-Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatı teklifinin kabul edilmesi konusunda vatandaşlarla bir araya geldi.


Başkan Türkmen, seçim öncesi de  ziyaret ederek bazı sözler verdiklerini hatırlatarak, “verdiğimiz o sözlerimizin sonuna kadar arkasındayız. Bu bölgemizin imar sorununu bu sene bitmeden halletmiş olacağız. Yerinde dönüşüm mantığıyla hiçbir kimseyi yerinden rahatsız etmeden çok güzel mahalle ve evlerde oturacaksınız'' diye konuştu.


Başkanı Hilmi Türkmen, Boğaz’daki yapı yoğunluğunu artırmadan estetiği bozmayan güzel binalar yapacaklarını belirterek “Üsküdar'da kentsel dönüşümün ilk kazması bu kararla vurulmuş oldu” dedi.


Vatandaşların kendileriyle görüşmeden önce   kimseyle görüşüp anlaşma yapmama konusunda uyaran  Başkan Hilmi Türkmen, “Görüşme yaptıktan sonra ister TOKİ’ye verirsiniz ister müteahhite verirsiniz isterseniz kendiniz yaparsınız” diye konuştu.


Başkan Türkmen konuşmasından sonra vatandaşlardan gelen sorulara yanıtlar verdi. Yoğun katılımın yaşandığı buluşmada mahalleliler Başkan Türkmen’le fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.


Tünaydın 


Geri Dön