18 / 04 / 2024

Hilmi Türkmen Üsküdar'daki projeleri anlattı!

Hilmi Türkmen Üsküdar'daki projeleri anlattı!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirecekleri ’Kentsel Dönüşüm’, ’Mehmet Çakır Kültür Merkezi’, ’Üsküdar Meydan Düzenlemesi’ devam eden ve yapılacak projelerini anlattı.



Üsküdar Belediye Meclisi, 2016 Mali Yılı Bütçesi ve Stratejik Plan ile Performans Programı’nı görüşmek üzere Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Stratejik Plan ile yine Stratejik Planda yer alan amaç ve hedeflere bağlı olarak hazırlanan Performans Programı da oy çokluğuyla kabul edildi. Üsküdar Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen bütçe görüşmelerine, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Başkan Yardımcıları, Ak Parti ve CHP Meclis üyelerinin yanı sıra Üsküdar Belediyesi birim müdürleri de katıldı. İlçede planlanan yatırım ve projeler ile müdürlük harcama kalemlerini içeren 380 milyon liralık 2016 yılı bütçesi meclise sunuldu. Yapılan oylamada bütçe oy çokluğuyla meclisten geçti.


Bütçe çalışmalarını değerlendiren Başkan Hilmi Türkmen, bu dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirecekleri ’Kentsel Dönüşüm’, ’Mehmet Çakır Kültür ve spor Merkezi’, ’Üsküdar Meydan Düzenlemesi’ devam eden ve yapılacak projeleri hakkında bilgiler verdi. Başkan Türkmen, temizlik, eğitim, sağlık, spor, kültür sanat, sosyal yardım alanlarında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında da bilgiler aktardı.


BELEDİYE BİNASINDAKİ SON MECLİS TOPLANTISI

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Meclis için gözden kaçan tarihi bir gün yaşadıklarına vurgu yaparak, “Hem 2016 bütçesini hem de 2016 performans programını konuştuğumuz toplantı mevcut belediye binasındaki son toplantımız olacak. İnşallah Allah nasip ederse önümüzdeki sene 2017 bütçe ve performans programını yeni hizmet binamızda görüşüyor olacağız” dedi.


Başkan Türkmen, 355 milyon olan 2015 bütçesini yüzde 10-15 oranında artırarak 2016 bütçesini 380 milyon olarak belirlediklerini belirterek, “2016 bütçesini hazırlarken ayağımızı yorganımıza göre uzatmaya dikkat ettik. Üsküdar’ımızda son 10 yıldır bir gelenek haline gelen bütçeyi yüzde 100 tutturmayı bir kez daha hedefliyoruz. Belirlenen bütçemizin bağışlarla 400 milyonu bulacağını düşünüyoruz. Bu paranın her kuruşunu Üsküdarlıların hayrına ve menfaatine değerlendireceğiz” diye konuştu.


2016 yılının sadece Üsküdar Belediyesi’nin projelerinin tamamlandığı bir dönem olmayacağına değinen Başkan Hilmi Türkmen, “Bu yılda İstanbul ve Türkiye’nin yüz akı projelerinin bitirilerek hizmete sunulacağı bir dönem olacak. Başta Avrasya Tüp Geçit Projesi olmak üzeri yine Üsküdar-Ümraniye-çekmeköy Metro Hattı ve Çamlıca Camii projeleri gibi şahaser eserler inşallah bu 2016’da hizmete girecektir. Kentsel dönüşüm için de yeni dönem önemli bir hamle yılı olacak. Üsküdar Meydan düzenlemesi projesi yeni hizmet binamızın hizmete açılmasıyla birlikte start alacak. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.


Üsküdar’da kişi başına düşen yeşil alanın 7.15 oranında olduğunu ve bunun dünya startlarını yakalayan bir oran dikkat çeken Başkan Türkmen, “2016’da yapacağımız yeni parklar ve hizmete sunacağımız yeni mesire alanlarıyla bu oranı 8.2 oranına çıkarmayı planlıyoruz. 2019 yılına kadar ilçemizde kişi başına düşen yeşil alan oranını yüzde 10’un üzerine çıkararak daha yaşanır bir Üsküdar’a ulaşmayı planlıyoruz” diye konuştu.


SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI SÜRECEK

Üsküdar Belediyesi’nin sosyal ve kültürel belediyecilikte bir marka olduğuna vurgu yapan Türkmen, bu anlayışı 2016’da da devam ettireceklerini söyleyerek, “Üsküdar’daki çocuklar, yaşlılar, engelliler ve dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlarımız aynen devam edecektir. Biz bu çalışmalarda pek belediyenin yanı sıra bazı büyükşehir belediyelerinin bile çok üzerinde bir performans ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. 30 Mart seçimleri sonrası başlattığımız ‘Destek Kart’ projesi devrim gibi bir projedir. Her türlü gösterişten uzak insan onurunu zedelemeden hayata geçirilen bir projedir. Bu hizmetimizi pek çok belediye örnek alarak aynen uygulamışlardır. Bilgi evlerimiz, gençlik üniversitemiz, çocuk akademimiz bunlarda gerçekten diğer ilçe belediyelerine nazaran çok başarılı performans gösterdiğimiz alanlardır. Bizler sadece yollar, parklar yaparak, çöpleri toplayarak başarı hanemize artı yazmıyoruz. Başarıda kriterler olarak gençlere ve çocuklara yönelik yaptığımız yatırımları görüyoruz” şeklinde konuştu.


Başkan Hilmi Türkmen, CHP Meclis üyelerinin ecrimisil konusunda getirdikleri eleştirilere de yanıt verdi. Başkan Türkmen, Üsküdar’da 500’e yakın ecrimisil alınan yer olduğunu belirterek, "Bu ecrimisillerin yanı sıra 100 kadar kira alınan taşınmazımız var. Ecrimisil kamu görevlilerinin ikinci tercih olarak izlemeleri gereken bir yoldur. Öncelikli olarak kamuya ait alanın başkaları tarafından kullanılması durumunda bunun kamuya kazandırılması hedeflenir. Ama özel kullanımdan alınıp kamunun kullanımına temin edecek şartlar oluşmuyor ise o alanın kamunun kullanımına alınacağı zamana kadar ecrimisil alınması doğru bir yöntemdir. Bizim Üsküdar’da bir takım uygulamalar sonrası kamunun kullanımında olmayan alanların olduğu bir gerçektir. Ecrimisil son 10 yılda bizim yaptığımız bir uygulamadır. Ve yasal alt yapısı olan bir durumdur. Kamuya ait bir yeri kullanan bir kişi, site ya da kooperatiften kamu adına ecrimisil almak zorundayız. Bu yaparken de kamunun yararı dışında kimseye bir menfaat temin etmenin peşinde asla değiliz. Bu bizim kitabımızda yazmaz” dedi.


Başkan Hilmi Türkmen, sporu tabana yayma projesi kapsamında 2016 yılında da çalışmalarını sürdüreceklerine vurgu yaparak 2019’a gelmeden her mahallede olmasa da bütün bölgede yüzme havuzları, halı sahalar ve çok amaçlı spor salonlarını tamamlayacaklarını söyledi.


Başkan Hilmi Türkmen, Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi’nden hem de seçim öncesi görüntü alarak basına servis etmenin siyaset yapmak olmadığını belirterek, “Daha 4 ay önce Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışlarını yaptıkları törenden konuşmasından pasajlar alarak, şemsiyeler ellerinde fotoğraflar çektirerek basına verilmesi nasıl ufak şeylerden medet ummak çabasıdır. Evet burada havuzlarda bir takım sıkıntılar oluştu. Ama biz bunların tespitini yaptık ve sızıntıları çözeceğiz. Konuyla ilgili olarak arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda ciddiye alınacak binanın yapısına zarar verecek bir durum yok. Binlerce insanımız havuzlarından, spor salonlarından istifade ediyor. Havuzları kimseyi hizmetlerden mahrum etmeyeceğimiz bir zamanda bakıma almayı uygun gördük. Ama sanki mal bulmuş mağribi gibi görüntülerin servis edilmesi şık olmamıştır. Böyle siyaset olmaz. Üsküdar’a bu şekilde hizmet edilmez. Üsküdarlılar bunu hak etmiyor. Buradaki sıkıntıyı gelip bizimle paylaşabilirlerdi. Hem de seçim arifesinde sizin yaptığınız iş bu kadar olur der gibi yaparsanız ben sizlere derim ki ‘Bizim kaba inşaatını tamamladığımız Örnek Mahallesi’ndeki kültür merkezini daha bir CHP’li belediye hizmete açamadı. Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi gibi bir eseri karalamak yakışık olmamıştır” diye konuştu.



İstanbul Gazetesi


Geri Dön