24 / 04 / 2024

Hilti, 2013'te yüzde 34 büyüdü!

Hilti, 2013'te yüzde 34 büyüdü!

Beton donatısı okuma cihazından, kırıcı ve delicilere kadar inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu pek çok malzemeyi üretmek amacıyla 35 bin nüfuslu Lihtenştayn Prensliği'nde doğan Hilti, 2013'te yüzde 34 büyüdü...



Beton donatısı okuma cihazından, kırıcı ve delicilere kadar inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu pek çok malzemeyi üretmek amacıyla 35 bin nüfuslu Lihtenştayn Prensliği'nde doğan Hilti, Türkiye'nin en büyük müteahhitlik şirketlerine satış yapıyor. 


17 yıldır Türkiye'de faaaliyetlerini sürdüren Hilti'nin Türkiye'deki performansı hakkında bilgi veren Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Mehmetçik Kalay, kaba inşaat, ince işler, mekanik, elektrik, enerji ve endüstri sektöründe çalışan profesyonellere yönelik ürün ve hizmetler sunan Hilti Türkiye, son 3 yıldır Orta Asya ve Irak'tan sorumlu üs konumunda olduğunu belirtti. 


Kalay, "2013'te Türk inşaat sektörü yüzde 7,1 büyürken, Hilti Türkiye'de yüzde 34 büyüme gösterdi. 


Türkiye'de son yıllarda az katlı yapıların yerini çok katlı gibi sofistike yapüar alınca Türkiye'de büyümemiz hızlandı" dedi. Bu yılın ilk döneminde ise yüzde 38'lük büyüme yakaladıklarını anlatan Kalay, Hilti Türkiye'nin 2014yüında yüzde 36'lık büyüme hedeflediğini de belirtti. 

2020'de üretim tesisi kuracak "2020 yılına kadar yüzde 30'un üzerinde büyümeyi planlıyoruz" diyen Kalay, bu tarihte ayrıca Türkiye'de bir üretim tesisi kurma hedefleri olduğunu da açıkladı. Kalay, Türkiye'de 12 bin müşterileri olmasına rağmen cironun yüzde 35'nin ENR listesine giren 38 müteahhit firmadan sağladıklarını kaydetti. 

İnovasyon gerektiren ürünleri Türkiye'ye getirdiklerini aktaran Kalay, Ferro San adlı beton tarama cihazlarıyla bir inşaatın kırümadan dökülmeden ve paça alınmasına gerek kalınmadan beton kalitesinin analiz edildiğini belirterek, "Fiyatı 20 bin TL olan bu üründen 2013 yılında devlete 80 adet, özel sektöre ise 40-50 adet satış yaptık" dedi. Türkiye'de iş kazalarının yüzde 35'nin inşaat sektöründe meydana geldiğine işaret eden Mehmetçik Kalay, "Geliştirdiğimiz matkapla çalışan delme işlemi sırasında sert bir cihaza çarptığında geri tepme olmadan cihazın hemen kapanması sağlanıyor"dedi.


Dünya Gazetesi 


Geri Dön