18 / 04 / 2024

Hilton 60'ıncı otelini Isparta'da açıyor!

Hilton 60'ıncı otelini Isparta'da açıyor!

Yaşam Merkezi'nin yatırımcısı iş adamı Mesut Şener, Hilton İnternational ile anlaşmanın imzalandığını, yapılacak otelin 'Hilton Garden İnn' olarak faaliyetini sürdüreceğini açıkladı. Şener, "Isparta'da yapımı süren otelimiz, Türkiye'de Hilton'un işleteceğ



Hilton Türkiye'de 60'ıncı yılını kutluyor. Bu açıdan Hilton'un büyük önem verdiği bir proje. Otelimiz 150 oda olarak planlandı. Yaklaşık 14 milyon dolarlık yatırım söz konusu. 100 e yakın personel görev yapacak. Şu ana kadar inşaatın kabası tamamlandı. Önümüzdeki 7 ay içinde diğer işlemleri tamamlanacak. Yıl sonunda otelin açılmasını hedefliyoruz. Otelin İsparta için önemli bir yatırım olduğunu düşünüyoruz. Bu yatırımla Hilton'un dünya çapındaki ağına dahil olmuş oluyoruz" dedi. 


Hilton Garden Otelleri İş Geliştirme Direktörü Michael Collini ise. Isparta'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, otelin Hilton Garden ağında olacağını söyledi. 150 odadan oluşan otelin, buradaki yaşam merkezi kompleksinin bir parçası olduğunu açıklayan Collini, "Otel, İsparta'nın dinamizmine değer katacak. Hilton Garden. 


Türkiye'de büyümeye devam ediyor. En son Isparta'da yapılacak otelle ilgili anlaşmaya varıldı. Bu otelle birilikte üç otel için daha anlaşmaya varıldı. Isparta oteliyle 60 otele ulaşmış oluyoruz" dedi. 

Hilton İstanbul'un bu sene Türkiye'de 60'ıncı yılını kutladığını da sözlerine ekleyen Collini, "Hilton, Türkiye'ye gelen ilk yabancı otel ağı. Biz 60'ıncı yılında bu otelle 60'ıncı oteli kutluyoruz. Son olarak Çorlu'da Hilton Garden'i açtık. Şu anda yapım aşamasında olan Türkiye'de 14 otel daha var. Bunlar da yakın bir zamanda açılacak. Bu yıl sonuna kadar Trabzon, Erzincan,  İzmir  deki otelleri yıl sonuna kadar açmayı hedefliyoruz. Biz Isparta'da olmaktan mutluyuz. Bu ilin gelişmesinden ümitliyiz. Turizm potansiyelini geliştirme imkanı olan önemli bir şehir. Yeni yapılan şehir hastanesine yakınlığı da önemli bir avantaj" açıklamasını yaptı. 


Isparta Akın Gazetesi


Geri Dön