19 / 04 / 2024

Hilton, Balıkesir'deki oteli 2018'de açacak!

Hilton, Balıkesir'deki oteli 2018'de açacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 12 bin metrekare arazinin 6 bin metrekaresine otel yapılması için encümende yapılan ihaleyi Hilton kazandı. Çalışmalar 2016 Mart'ta başlayıp, 2 yılda tamamlanacak.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yaylada AVM ile Kipa arasında yer alan 12 bin metrekare arazinin 6 bin metrekaresine otel yapılması için encümende yapılan ihaleyi Hilton kazandı. Çalışmalar 2016 Mart'ta başlayacak Balıkesir'i cazibe merkezi haline getirme hedefiyle yola çıkan ve her fırsatta Balıkesir'de iyi bir otele ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un girişimleriyle belediyeye ait araziye otel yapılması için ihale açıldı. Balıkesir ve Bursakarayolu üzerinde Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yaylada AVM ile Kipa arasında yer alan 12 bin metrekare arazinin 6 bin metrekaresine 5 yıldızlı otel yapılması için açılan ihaleye sadece Hilton firması teklif verdi. Hilton'a ihale edilen 6 bin metrekare alana Hilton Garden Inn konseptinde otel yapılacağı, otel inşaat çalışmalarının 2016 Mart'ta başlayacağı ve 2 yılda tamamlanacağı açıklandı. 


5'İ BÜYÜKŞEHİR'E 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen ihaleye sadece Hilton firması katıldı. 30 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile hayata geçiriletirecek olan otel için, Hilton firması her ay belediyeye cirosunun yüzde 5'i kadar kira ödemesi yapacak. Ancak cirosu beklenenin altında kalması halinde firma, büyükşehir'e her ay KDV hariç en az 300 bin lira ödemeyi taahhüt etti. İhaleye katılan tek firma olarak cirosunun her ay yüzde 3'ü kadar kira ödeme teklifinde bulunan 


MARKA KENT OLUYOR 

Başkan Uğur şunları söyledi: "Göreve geldiğimizden beri Balıkesir'i her yönüyle tanıtıyoruz. Balıkesir maalesef bizden önce bir kasaba görünümündeydi. Balıkesir'i her yönüyle yaşanabilir bir şehir yapmak için çalışıyoruz. Marka şehir yapıyoruz. Şimdi bu ihale ile uluslararası üne sahip Hilton firması Balıkesir'e dört dörtlük bir otel Hilton fırması'nın bu teklifi Başkan Uğur'dan kabul görmedi. Uğur, firma yetkililerinden cironun yüzde 5'i oranında kira istedi. İhale salonunda başkan Uğur'un bu teklifini geri çevirmeyen Hilton yetkilileri, ödemeyi kabul etti. 160 yatak kapasiteli otel için kazandıracak." projelendirme çalışmalarına hemen başlanacağını açıklayan Hilton yetkilileri, 2 yıl içinde de inşaatı tamamlayacaklarını belirtti. 


Habertürk Egeli




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 6 dönümlük arsanın ihalesini dev otel zinciri Hilton kazandı. Hilton Garden Inn konseptinde olacağı açıklanan otel inşaatının Mart 2016'da başlayıp 2 yılda tamamlanacağı açıklandı. Kentin iyi bir otele ihtiyacı olduğunu dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un başlattığı sürecin sonunda 12 dönümlük arazinin 6 dönümüne otel inşa edilmesi için yapılan ihalede kazanan Hilton oldu. 


Habertürk




Bu haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı!


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi şehri cazibe merkezi haline getiriyor. Büyüyen ve dünya açılan Balıkesir'de iyi bir otele ihtiyaç duyulduğunu her fırsatta dile getiren Başkan Edip Uğur, dünyaca ünlü otel zinciri Hilton'u Balıkesir'e getirdi. Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yaylada AVM ile KİPA arasında yer alan 12 bin metrekare arazinin 6 bin metrekaresine otel yapılması için encümende yapılan ihaleyi Hilton kazandı. Dünyaca ünlü marka Hilton'a ihale edilen 6 bin metrekare alana Hilton Garden konseptinde otel yapılacak. İnşaat çalışmalarının 2016 Mart ayında başlayacağı ve inşaatın iki yıl içinde tamamlanacağı açıklandı. Dünyaca ünlü otel zinciri Hilton'un Balıkesir'e otel yapma kararı alması memnuniyetle karşılanırken, Hilton'un ihaleye katılmasında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un başta MIPIM olmak üzere ulusal ve uluslararası fuarlarda Balıkesir'de tanıtmasının etkisi olduğu belirtildi.


Yeni Akit






Geri Dön