16 / 04 / 2024

Hilton İstanbul Bosphorus'a ödül!

Hilton İstanbul Bosphorus'a ödül!

Hilton Worldwide’ın, otel ve ofislerinin bulunduğu yerlerdeki yaşam kalitesini artırmak amacıyla üç yıl önce hayata geçirdiği Travel with Purpose Action Grant /Faaliyet Fonu’nu almaya hak kazanan otellerden biri Hilton İstanbul Boshorus oldu.



Hilton Worldwide’ın, otel ve ofislerinin bulunduğu yerlerdeki yaşam kalitesini artırmak ve yerel inisiyatifleri desteklemek amacıyla üç yıl önce hayata geçirdiği küresel programı Travel with Purpose™ Action Grant /Faaliyet Fonu’nu almaya hak kazanan otellerden biri Hilton İstanbul Boshorus oldu. İstanbul Hilton Bosphorus, engelli gençlerin topluma kazandırılmasına yönelik projesiyle 2015 yılında bu ödüle layık görülen dünya çapındaki 100 Hilton oteli arasında yer almayı başardı. 3 bin dolarlık ödül, engelli bireylerin sanatsal ve sosyal faaliyetler aracılığıyla, aktif ve üretken bireyler olarak topluma entegre olmaları hedefiyle çalışan bir sosyal girişim olan Düşler Akademisi’ne bağışlanacak. (www.duslerakademisi.org)


Hilton Worldwide’ın global sürdürülebilirlik ve kurumsal sorumluluk stratejisi Travel with Purpose™, bireylerin gerçek potansiyellerini açığa çıkarabilmeleri için fırsatlar yaratmak, markanın faaliyet gösterdiği yerlerdeki toplumları desteklemek, farklı kültürlere ve seyahatin gücüne işaret etmek ve doğal kaynak kullanımını ölçerek, analiz ederek ve iyileştirerek sürdürülebilir bir yaşam sürmek olmak üzere, dört ayaktan oluşuyor.


Hilton Worldwide Üst Sınıf Otellerden Sorumlu Türkiye Bölge Müdürü Armin Zerunyan, Hilton İstanbul Boshorus’un Travel with Purpose™ Action Grant /Faaliyet Fonu’na layık görülmesiyle ilgili şunları söyledi: “Hilton Worldwide’ın kurumsal stratejisi Travel with Purpose™ doğrultusunda, bir parçası olduğumuz topluma hizmet etmek ve mümkün olan her alanda destek vermek önceliklerimizden biri. Hilton İstanbul Bosphorus olarak, Türkiye’nin ilk uluslararası oteli olarak kapılarımızı açtığımız günden bu yana, tam 60 yıldır toplum yararına olan projelere imza atıyoruz ve bundan sonra da aynı kararlıkla bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Engelli genç bireylere destek olan ve onlara profesyonel kariyer imkanı sağlayan Düşler Akademisi ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile Travel with Purpose™ ödülüne layık görülmüş olmak bizi çok mutlu etti ve gururlandırdı. Sosyal sorumluluk faaliyetlerimizin tüm turizm ve otelcilik sektörüne örnek olmasını ve benzer projelerin yaygınlaşmasını diliyoruz.”


Düşler Akademisi ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında Hilton İstanbul Bosphorus, mutfak sanatları alanında profesyonel kariyer imkanı sunan Düşler Mutfağı’nda çalışan engelli gençlerin ürettiği kurabiyeleri satın alıyor. Alternatif Yaşam Derneği’nin bir alt projesi olan Düşler Mutfağı’ndan satın alınan kurabiyeler, Hilton İstanbul Bosphorus’un 27 toplantı odasında ve kahve arası seanslarında konuklara sunuluyor. Diğer yandan proje kapsamında otelin “Blue Energy” Topluluğu, Satın Alma, Mutfak, Pazarlama ve Halka İlişkiler ekipleri, Düşler Mutfağı’na giderek gençlerle birlikte kurabiye yaptılar. Kurabiye için birçok tedarikçi firma ile çalışan Hilton İstanbul Bosphorus, ihtiyaçlarının bir kısmını Düşler Mutfağı’ndan sağlayarak hem engelli gençlerin profesyonel hayata kazandırılması alanında farkındalık yaratmayı hem de onlara yeni iş fırsatları yaratmayı hedefliyor.


Ayrıca, Düşler Akademisi eğitmenleri, konuklarla birebir iletişimde olan Resepsiyon, Kat Hizmetleri, Satış, Pazarlama & Halkla İlişkiler departmanlarındaki Hilton İstanbul Bosphorus çalışanlarına, engelli misafirler ve çalışma arkadaşlarıyla nasıl en iyi şekilde ilişki kurabileceklerinin anlatıldığı bir eğitim verdi. Projenin son ayağında Düşler Akademisi ve Hilton İstanbul Bosphorus “herkes için turizm” başlıklı, erişilebilir turizm destinasyonları ve konaklama tesislerine yönelik bir broşür hazırlayacak.



Geri Dön