26 / 04 / 2024

Hilton Kurtköy'ü uçuracak

Hilton Kurtköy'ü uçuracak

Hilton, İstanbul'daki üçüncü oteli için Kurtköy'ün çehresini değiştiren Avrupa'nın en büyük outlet alışveriş, kongre ve otel kompleksi Viaport'u tercih etti.



Türkiye'de beş yıl içinde 40'ın üzerinde otele ulaşmayı hedefleyen Hilton, İstanbul'daki üçüncü oteli için Kurtköy'ün çehresini değiştiren Avrupa'nın en büyük outlet alışveriş, kongre ve otel kompleksi Viaport'u tercih etti.


Bayraktar İnşaat'ın yatırımcısı olduğu oteli işletecek olan Hilton, Türkiye'de ilk otelini 1955 yılında İstanbul'da açtı. Hilton'un şu anda Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Mersin'de toplam yedi Hilton ve bir Conrad oteli bulunuyor.

BÖLGEYE DEĞER KATACAK

Viaport; outlet alışveriş merkezi, otel ve kongre merkezinden oluşan bir kompleks olarak Sabiha Gökçen Hava Limanı'na yakınlığıyla ve outlet fiyatlarıyla alışveriş ve kongre turizminin bölgede gelişmesini sağladı. 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçen kompleksteki otelin 700 odalı olması planlanıyor. Hilton'un 53 yıl sonra İstanbul'da açtığı üçüncü otel için Kurtköy'ü seçmesi, bölgenin avantajlarını gördüğü biçiminde yorumlanırken, Hilton'un bulunduğu her bölgenin değerini artıran karakteriyle Kurtköy'ün gelişmesinde önemli bir rol oynayacağı belirtiliyor.

KOSİFLER'LE DE ANLAŞTI

Türkiye'de büyüme planlarını adım adım hayata geçiren Hilton Hotels Corporation, mayıs ayında Kosifler Grubu ile de Türkiye çapında kilit noktalarda yaklaşık 3 bin 500 odadan oluşan 25 yeni Hilton Garden Inn oteli kurmak için stratejik işbirliği sözleşmesi imzalamıştı. Amplio Gayrimenkul'le stratejik işbirliğini sürdüren Hilton, firmanın Haliç-Sütlüce'deki arsası üzerinde inşa etmeyi planladığı otelin işletmesi için de görüşmelerini sürdürüyor.

Bugün

Geri Dön