27 / 04 / 2024

Hilton Otel inşaatı devam ediyor mu?

Hilton Otel inşaatı devam ediyor mu?

İskenderun sahilinde yeşil alanda yapılan Hilton Otel inşaatı, mahkemenin iptal kararına rağmen yükselmeye devam ediyor. Mimar Ercüment Kimyon, yargının boşluğundan faydalanılarak inşaatın devam ettiğini ifade etti



İskenderun sahilinde 18 dönümlük yeşil alanda yapılan Hilton Otel inşaatı, yerel mahkemenin iptal kararına ve itiraz davasının devam etmesine rağmen yükseliyor.


İskenderun Belediyesi, 2 Aralık 2010’da İskenderun sahilinin kıyı kenar çizgisine 50 metre mesafede olan yeşil alanı imara açtı ve arsayı Murat Turistik Tesis Yatırımları Otelcilik  Sanayi ve Ticaret AŞ’ye verdi. Aynı yıl, bölgede Hilton Otel inşaatı için zemin güçlendirme ve kazı dikme çalışmaları başladı.


ÖNCE RUHSAT İPTAL EDİLMİŞTİ

Mimar Ercüment Kimyon, İskenderun Belediyesi aleyhine inşaatın ruhsatının iptal edilmesi talebiyle Hatay İdare Mahkemesinde dava açmıştı. Hatay İdare Mahkemesi 24 Ocak 2011’de oy birliğiyle verdiği kararda, inşaatın Kıyı Kanunu’nun “Kıyı kenar çizgisine 100 mesafedeki alan üzerine bina yapılamaz” hükmüne aykırı olduğu gerekçesiyle ruhsatın iptal edilmesine karar verdi. Şirket, yerel mahkemenin verdiği kararı temyize götürmüştü ve dava halen sürüyor.


DAVA DANIŞTAYDA BEKLİYOR

Mimar Ercüment Kimyon, yargının boşluğundan faydalanılarak inşaatın devam ettiğini ifade etti. Kimyon, mahkemenin bilirkişilerin verdiği raporlar doğrultusunda karar verdiğine dikkat çekerek, “Ancak bilirkişilerin tarafsızlığının tartışma konusu edildiği yerde bu bilirkişilerin raporlarına dayanılarak verilen kararların mümkün olmadığına Yargıtay hükmetti. Ve bilirkişi incelemesine karar verdi. Taraflar olarak karar düzeltme talebinde bulunduk. Ancak bir yıldır karar düzeltme talebi Danıştayda bekliyor. Bu arada inşaat hızla yükseliyor” dedi.


SAHİLDE 21 KATLI OTEL YÜKSELECEK

İskenderun sahilinde 120 milyon dolarlık yatırımla yapılan Hilton Oteli projesi, 21 katlı iki kule halinde 5 ve 3 yıldızlı iki otelden oluşacak. Projenin, 14 ayda bitirilmesi planlanıyor. Otel projesi içinde; kongre, sinema salonları, eğlence merkezleri, ünlü restoranlar, hamam, sauna, havuz ve fitness gibi birçok birimin yer alması planlanıyor.


Evrensel 


Geri Dön