19 / 03 / 2024

Hilton, Türkiye'de 15 yeni otel açacak!

Hilton, Türkiye'de 15 yeni otel açacak!

Hilton Worldwide Avrupa Bölgesi Başkanı Simon Vincent, üç yıl içinde Türkiye'de 15 yeni otel açarak şu an 9 olan otel sayısını 24'e çıkaracaklarını bildirdi



Simon Vincent, Hilton Worldwide'ın yeni yatırımlarını duyurmak amacıyla düzenlenen basın toplantısında, 55 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de olduklarını hatırlatarak, Hilton'un Türkiye'ye yatırım yapan ilk uluslararası otel markası olduğunu söyledi.

Hilton Worldwide'ın, 85 ülkede 10 markayla 3 bin 500'ün üzerinde otelle hizmet verdiğini, istikrarlı bir büyüme çizgisine sahip olduklarını vurgulayan Vincent, dünya çapında 2008 yılında 331, geçen yıl da ekonomik krize rağmen 300'e yakın yeni otel açtıklarını, bu yıl da aynı rakamlarda otel açmayı planladıklarını kaydetti.

Simon Vincent, Hilton Worldwide'ın büyümeye devam ettiğini, Türkiye'nin de bu büyüme içinde önemli rol oynadığını ve Avrupa'da büyüme potansiyeli olan beş ülkeden biri olduğunu ifade etti.

İstikrarlı büyümelerinde, girdikleri ülkelerdeki "köklü ailelerle" yaptıkları işbirliğinin önemli bir payı olduğuna işaret eden Vincent, Türkiye'de de Sabancı ve Doğan aileleriyle iyi bir işbirliği içinde olduklarını, bunun devam edeceğini söyledi.

Vincent, "Üç yıl içinde Türkiye'de 15 yeni otel açarak şu an 9 olan otel sayımızı 24'e çıkaracağız" dedi.

-"BU YIL TEMKİNLİ BİR İYİMSERLİK İÇERİSİNDEYİZ"-
Soruları da yanıtlayan Vincent, Türkiye'nin özellikle de İstanbul'un önemli bir "ticari turist" merkezi olduğuna dikkati çekerek, açacakları 15 otelden sonra Türkiye'nin Avrupa'da İngiltere'den sonra ikinci konuma yükseleceğini bildirdi.

2009'un otel sektörü için zor bir yıl olduğunu ve ekonomik krizle birlikte oda fiyatlarının ciddi oranda düştüğünü anımsatan Vincent, "Oda fiyatlarındaki düşüş, önceki krizlere göre daha keskin ve daha hızlı oldu. Ancak
oturmuş pazarlar, nispeten daha az etkilendi. 2009'un ikinci yarısından sonra ise toparlanma başladı. Türkiye'nin performansı ise bir çok ülkeye örnek gösterilebilecek bir performanstı. Özellikle Başta IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları olmak üzere İstanbul'da gerçekleştirilen kongreler, performansımızın önemli oranda artmasını sağladı" şeklinde konuştu.

Krizden çıkış için, krizden nispeten daha az etkilenen segmentlere yoğunlaştıklarını anlatan Vincent, geçen yıl eğlence amaçlı tatillerin krizden çok etkilenmediğini ve bu alandan faydalandıklarını kaydetti.

Bu yılki beklentilerine ilişkin de Vincent, bu yıl temkinli bir iyimserlik içinde olduklarını, bazı pazarlarda toparlanmalar başlasa da krizin henüz aşılmadığını, ancak geçen yılın son üç ayı ve bu yılın ilk 15 gününden memnun olduklarını ifade etti.

Otellerdeki çevreci teknolojilere ilişkin bir soru üzerine ise Vincent, yaptıkları tüm projelerde uluslararası standartlara uygun olarak çalıştıklarını ve ekolojik özelliklere önem verdiklerini, önümüzdeki 3 yılda enerji tüketimini yüzde 20 oranında azaltmayı planladıklarını vurguladı.

-"12 ŞEHİRDE 4 BİN 630 YATAK KAPASİTESİNE SAHİP OLACAĞIZ"-
Hilton Worldwide Doğu Avrupa, Avusturya ve Türkiye Bölgesi Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Didier Martin de, Hilton İstanbul'un 1955 yılında kurulduğunu ve Türkiye'deki ilk uluslararası otel markası olmasının yanı sıra Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı oteli olduğunu hatırlattı.

Martin, Hilton Dalaman Resort&Spa'nın açılmasıyla Türkiye'deki otel sayılarının 9'a çıktığını ve resort otellerde kendilerini bir kez daha kanıtladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hilton Worldwide'ın halihazırda Türkiye'de hizmet veren 9 oteli var. 6 şehirde iki markayla temsil ediliyoruz. Şu an için 3 bin yatak kapasitesine sahibiz ve bin 700 kişiye istihdam sağlıyoruz. Açılacak otellerle birlikte 12 şehirde 4 bin 630 yatak kapasitesine sahip olacağız ve çalışanlarımızın sayısı 2 bin 500'e çıkacak. Sadece yeni otel açmakla da kalmıyoruz. Mevcut otellerimizi yeniliyoruz. Ankara'daki otelimize yatırım yaptık ve oteli neredeyse baştan aşağı yeniledik.  Adana  ve Mersin'deki otellerimize de önümüzdeki dört yıl içerisinde 12 milyon liralık yatırım yapacağız."

Didier Martin, ekonomik krize rağmen geçen yılı iyi sonuçlarla kapattıklarını vurgulayarak, "İstanbul'un giderek kongre merkezi haline gelmesi, başarımızın nedenlerinden biri oldu. IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları, hem
bizim için hem de İstanbul için çok iyi oldu. Bu yıl da İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olması, sektörümüzün parlak bir yıl geçirmesine önemli katkısı olacaktır" diye konuştu.

-"KAPALIÇARŞI KARŞISINDA HİLTON İSTANBUL OLD CITY"-
Hilton Worldwide Kuzey Avrupa Bölgesi Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini ise üç yıl içinde açılma aşamasında 15 otellerinin bulunduğunu ve bunların çoğunun "Hilton Garden Inn" markasıyla açılacağını bildirdi.

Bursa'da açacakları "Hampton by Hilton Bursa"nın, "Hampton by Hilton" markasıyla, "Doubletree by Hilton Kapadokya Avanos" ile "Doubletree by Hilton İstanbul Old City"nin de "Doubletree by Hilton" markasıyla Türkiye'de ilk açacakları oteller olduğunu anlatan Collini, diğer otellerin Kütahya, Şanlıurfa, Mardin, Konya, Diyarbakır, Manisa, Çorlu ve Çorum'da açılacağını söyledi.

Türkiye'nin uluslararası gelişim açısından kendileri için önemli bir ülke olduğunu dile getiren Collini, Hilton Worldwide'ın bu yıl en fazla oteli Türkiye'de açacağını ifade etti.

Soruları da yanıtlayan Collini, Türkiye'de açılacak otellerin yatırım maliyetinin sorulması üzerine, yatırım maliyetini kendilerinin üstlenmediğini, yatırımı kendileriyle imtiyaz sözleşmesi imzalayan ve otelin işletmesini yapacak firmaların yaptığını bildirdi.

Önümüzdeki yıllara ilişkin hedeflerine dair de Collini, "Önümüzdeki 5-7 yıl içerisinde Türkiye'de 40 otel açmayı hedefledik. Ancak önümüze iyi fırsatlar çıkarsa bu sayıyı iki katına da çıkarabiliriz" dedi.

Collini, "Doubletree by Hilton İstanbul Old City"nin yerinin sorulması üzerine otelin Kapalıçarşı'nın karşısında Ordu Caddesi üzerinde olacağını söyledi.

Antalya, Bodrum, Çeşme ve Kuşadası gibi sahil illerinde otel açmak için yer araştırdıklarını anlatan Collini, "Ancak Türkiye'de turizm, sadece sahil bölgelerinde gerçekleşmiyor. Kapadokya da önemli bir turizm merkezi" diye konuştu.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Hilton 3 yılda 15 otel açacak

Hilton Worldwide Avrupa Bölgesi Başkanı Simon Vincent, üç yıl içinde Türkiye'de 15 yeni otel açarak şu an 9 olan otel sayısını 24'e çıkaracaklarını bildirdi

Hilton'un Türkiye'de 6 şehirde iki markayla temsil edildiğini belirten Vincent şunları söyledi: "2011 sonuna kadar 10 otel açacağız. Bunların çoğu Hilton Garden Inn markası olacak. Ayrıca Bursa'da ekonomik markamız "Hampton by Hilton" ile yer alırken, Avanos Kapadokya ve İstanbul tarihi yarımadada bulunacak olan İstanbul Old City ise "Doubletree" markamızla açılacak."
Milliyet

Hilton, Türkiye'de 2011'de 19 otel işletecek

Hilton Worldwide zinciri gelecek yıl 19 otel işletecek. Otellerin çoğu Anadolu'da olacak
HİLTON Worldwide oteller zinciri, 2011 yılına kadar Türkiye'de 15 yeni otel işletecek. Grubun Anadolu şehirleri ağırlıklı olmak üzere işleteceği yeni otel markaları arasında 11 Hilton Garden Inn, iki Double Tree, bir Hampton by Hilton bir de Hilton markası bulunuyor. Türkiye'de 9 otelde 3 bin yatak kapasitesi bulunan Hilton Worldwide Avrupa Bölgesi Başkanı Simon Vincent, 2011 yılında bu sayıyı 19'a çıkaracaklarını söyledi. Türkiye'yi dünyada en stratejik beş ülkeden biri olarak gördüklerini açıklayan Vincent, yapım aşamasındaki otellerin açılmasıyla birlikte, Türkiye'nin Avrupa'da İngiltere'nin ardından otel sayısı olarak ikinci büyük ülke haline geleceğini belirtti. Grup daha önce açıkladığı Garden Inn ve Hampton markalarından sonra ekonomik otel markası Double Tree ile de Türkiye pazarına girme kararı alarak biri İstanbul Beyazıt diğeri ise Kapadokya'da olmak üzere iki otelin anlaşmasını imzaladı. Vincent, Türkiye'de 5-7 yıl bir orta vadede toplam 40 otele ulaşmayı öngördüklerini ancak piyasalardaki gelişmelere göre bu sayıyı iki katına çıkarabileceklerini söyledi. Hilton Worldwide Doğu Avrupa, Avusturya ve Türkiye'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Didier Martin ise yeni işletmelerin yanında yenileme yatırımlarına da devam ettiklerini söyleyerek  Ankara  HiltonSA Oteli'ni 12 milyon dolara yenilediklerini, Adana ve Mersin için de aynı yatırım tutarını öngördüklerini açıkladı.
Sabah

Hilton, Türkiye'de `azimli' büyüyecek 24 oteli bulacak

Hilton Worldwide Avrupa Başkanı Simon Vincent, Türkiye'nin açılma aşamasında olan otellerin sayısı bakımından global otel pazarında en iyi durumdaki ülke olduğunu belirterek, "Çok kararlı ve azimli şekilde büyümeye devam ediyoruz" dedi. Türkiye'de 6 ilde 9 oteliyle hizmet veren Hilton Worldwide, 3 yılda 24 otele ulaşacak.

TÜRKİYE'de halen 8'i Hilton ve biri Conrad markası olmak üzere toplam 9 otel işleten Hilton Worldwide, 2011 yılı sonunda 5 marka altında 12 şehirde 19 otele ve toplam 4 bin 630 yatak sayısına ulaşmayı hedefliyor. Türkiye ziyareti sırasında bu yatırımlar hakkında bilgi veren Hilton Worldwide Avrupa Başkanı Simon Vincent, büyüme planları için Türkiye'nin kilit rol oynadığını belirtti.
Krize rağmen büyüdük
Hilton Worldwide'ın büyüme ve gelişme ivmesini sürdürdüğünü vurgulayan Simon Vincent,
"2008'de dünya çapında 331 yeni otel açtık. 2009'da ekonomik krize rağmen
300 üzerinde otel açmayı başardık.
Şu an itibariyle 2010 için benzer sayıda otel açmak planlarımız arasında yer alıyor"
diye konuştu.
Sabancı ve Doğan örneği
Türkiye'nin Avrupa'da stratejik açıdan büyümeye müsait 5 pazardan biri olarak tanımlandığını söyleyen Simon Vincent, şunları söyledi: "Hilton'un en hızlı büyüme geliştirdiği pazarlarda, o ülkelerde köklü aile şirketleriyle yaptığı ortaklıklar yer alıyor. Türkiye'de Sabancı ve Doğan aileleriyle olduğu gibi. Türkiye'de büyüme stratejimiz devam edecek. Açılma aşamasında olan 15 otelimiz var. Son derece azimli, kararlı şekilde Türkiye'de büyümeye devam ediyoruz."
Orta vadede 40 otel hedefi
Hilton Worldwide Avrupa Başkanı Simon Vincent, Türkiye'de 40 otellik orta vadeli bir hedef belirlediklerini de vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: "Önümüzdeki 5-7 yıl içinde orta vade için koyduğumuz hedefi tutturacağız gibi görünüyor. Fırsat ve ekonomik koşullara göre bu rakamı iki katına çıkarmak mümkün. Hilton Worldwide'ın Şikago'da 102, Atlanta'da 77 oteli var. Neden İstanbul bu noktaya gelmesin?"
Marka sayısı 5'e çıkacak
Hilton Worldwide Avusturya, Doğu Avrupa ve Türkiye'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Dider Martin de, şu anda Türkiye'de 9 otelin 6 şehirde faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, şu bilgileri verdi: "Türkiye'de faaliyetlerimizi 2 markayla sürdürüyoruz. 3 bin odamız, 1700'ü aşkın çalışanımız var. 2010'da otel ve şehirler açısından rakamları ikiye katladığımızı göreceksiniz. Türkiye'deki marka sayımız 5'e çıkacak. 4 bin 600 yatak odası kapasitesine ulaşıp, yeni otellerle birlikte 800'ü aşkın yeni istihdam sağlayacağız."

Garden Inn ve Hampton `orta fiyat' olacak

HILTON Worldwide Kuzey Avrupa Bölgesi Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini, 2010'dan itibaren Türkiye'de açılacak Garden Inn ve Hampton markalarının orta fiyat kategorisinde daha ekonomik olan bölgelerdeki şehirlerde faaliyet göstereceğini belirtti. Mike Collini, Hilton Worldwide'in Türkiye'deki yeni yatırımlarını şöyle anlattı:
Hilton Garden Inn Mardin, yapım aşamasındaki otellerden biri. Antik şehrin hemen yakınında, havaalanı gidiş yolu üzerinde kilit ve önemli bir güzergahta. 2011'in ilk yarısında açılacak.
Hilton Garden Inn Konya, Antik Konya'nın göbeğinde yer alıyor. Mevlana Müzesi ve Kültür Merkezi'nin çok yakınında. 2011'in ilk yarısında açılacak.
Hilton Garden Inn Şanlıurfa, Tarihi şehrin ve balıklı gölün yakınında. 2011'in ilk yarısında açılacak.
Hilton Garden Inn Bostancı, Maltepe'de, E-5 üzerinde ve merkezi bir konumda, ulaşımı kolay. 2011'in ilk yarısında açılacak.
Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn, Sütlüce'de kongre merkezinin çok yakınında kilit bir lokasyonda yer alıyor. Çok yakın zamanda açılışı gerçekleştirilecek.
Hilton Bursa&Hampton By Hilton Bursa, Hampton by Hilton markası Bursa projesiyle Türkiye'ye giriş yaptı. Aynı işletmeciyle imzalanmış sözleşmeyle iki ayrı proje birbirine entegre gerçekleştiriliyor. Yalova'dan Bursa'ya bağlanan oyla ve Ankara  İzmir  otobanına çok yakın. Nisan 2011'de açılacak.
Doubletree by Hilton Avanos Kapadokya ve Doubletree by Hilton İstanbul-Old City, Doubletree markasının Türkiye'ye giriş yapmasını sağlayacak bu projelerden Old City tarihi yarımadada Beyazıt'ta inşaa edildi. Kapalıçarşı'ya çok yakın. Her ikisinin de açılışı Temmuz 2010'da.

Temkinli iyimseriz

HİLTON Worldwide Avrupa Başkanı Simon Vincent, 2010 beklentilerinin sorulması üzerine, "Global ekonomik krizi tam olarak aştık diyemeyiz ama bazılarında toparlanma eğiliminin görülmeye başladığını söylemiştim ama bu tüm krizin aşıldığı anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz üç aydan çok memnnunuz. Geçen yılın tamamında beklentilerimizi geçtik. Hala krizi aşma konusunda kat edilmesi gereken uzun bir yol var. Ama biz temkinli bir iyimserlik içindeyiz" yanıtını verdi.

Türkiye'de kullanacak 5 marka

Hilton
Hilton Resort&Spa
Hilton GardenInn
Hilton Hampton
Doubletree

Yenilemeye 12 milyon TL harcadılar

HİLTON Worldwide Avusturya, Doğu Avrupa ve Türkiye'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Didier Martin, yeni otel açmanın yanı sıra mevcut binaları yenilemek için önemli yatırımlar yaptıklarını da belirterek, "Ankara HiltonSA'da önemli yenileme çalışması gerçekleştirdik. 12 milyon TL yatırım yaptık. Neredeyse tüm ortak alanlar yenilendi. 2010'da da Mersin HiltonSA'ya 5.5 milyon TL, Adana HiltonSA'ya da yenileme çalışmaları yapacağız" dedi.
Hürriyet

Hilton, Türkiye'de 15 otel daha açıyor  
 
Türkiye'de işlettiği 9 oteli bulunan Amerika merkezli otel zinciri Hilton, önümüzdeki 3 yıl içinde Türkiye'de 15 yeni otel daha açacak. 
 
Bunların 11'i 4 yıldız, 2'si 4 buçuk yıldız, 1'i 5 yıldız ve biri de 3 yıldız kategorisinde olacak. Hilton'un işleteceği yeni oteller ağırlıkla Anadolu şehirlerinde yer alıyor. Yeni otellerden sonra Hilton'un, İngiltere'nin ardından en fazla yatak kapasitesine sahip olduğu ülke Türkiye olacak. Almanya ise üçüncü sıraya gerileyecek. Halen Hilton, Türkiye'nin 6 şehrinde toplam 3 bin yatak kapasiteli 9 oteli ve bin 705 çalışanıyla faaliyet gösteriyor. 2011 yılı sonunda ise 12 şehirde 19 oteli işletecek ve yatak kapasitesini 4 bin 630'a, çalışan sayısını 2 bin 500'e çıkaracak. 2012 yılı sonunda ise Türkiye'deki Hilton otellerinin sayısı 24'e çıkacak. Türkiye'de halen 5 yıldızlı otelleri ve Dalaman'daki Resort oteliyle faaliyet gösteren Hilton, 3, 4 ve 4,5 yıldızlı yeni otelleriyle de Türkiye'de konaklama pazarına girecek.

Hilton Worldwide Avrupa Bölgesi Başkanı Simon Vincent, şirketi büyütmek için seçtikleri 5 önemli ülkeden biri olan Türkiye'de yapacakları yeni yatırımları İstanbul'da açıkladı. Simon Vincent'in açıklamasına göre şirketin Türkiye'de açacağı 15 yeni otelin biri 5 yıldızlı Hilton, 2'si yurtdışında 4,5 yıldız verilen Doubletree by Hilton, 11'i 4 yıldızlı Hilton Garden Inn ve biri de 3 yıldızlı Hampton by Hilton otelinden oluşuyor.

2011 yılı sonuna kadar Mardin, Kütahya, Konya, Şanlıurfa ve İstanbul'da Hilton Garden Inn ismiyle 4 yıldızlı oteller açılacak. Bursa'da ise 3 yıldızlı Hampton by Hilton, 4 yıldızlı Hilton Garden Inn ve 5 yıldızlı Hilton Oteli yan yana faaliyet gösterecek. İstanbul Beyazıt ve Kapadokya'da ise Doubletree by Hilton ismiyle yurtdışında dört buçuk yıldız olarak bilinen ancak Türkiye'de Turizm Bakanlığı'ndan 5 yıldız alarak işletilecek 2 otel faaliyete geçecek. 4 yıldızlı Garden Inn otelleri Çorum, Diyarbakır, Manisa, Çorlu ve İstanbul Haliç kenarındaki Sütlüce Kongre Merkezi yakınında da açılacak.
İbrahim Balta/Zaman

Hilton, 5 yılda Türkiye'deki otel sayısını 40'a çıkarıyor
  
Hilton Worlwide, Türkiye'yi Avrupa'da yatırım yapılacak ülke listesinde ilk beşe soktu. 5 yıl içinde 9 olan otel sayısını 40'a çıkaracak olan şirket, Türkiye'ye yeni markalarını da getirecek
TÜRKİYE'DE halen 8'i Hilton, biri Conrad olmak üzere 6 şehirde 3 bin yatak kapasitesine sahip dokuz otel işleten Hilton Worldwide, yapımı süren ve hazırlık aşamasında olan  11 Hilton Garden Inn (HGI) ve anlaşmaları imzalanan iki Doubletree by Hilton (DTbH) oteliyle birlikte Türkiye'de genişleme planına hız verdi. Türkiye'nin, Hilton'un tüm dünyada önem verdiği ve stratejik olarak gördüğü beş ülkeden biri olduğu açıklandı. Grup, iki yıl sonra 5 markayla 12 şehirde 19 otele ve toplam 4 bin 630 yatağa ulaşmayı hedefliyor.

RAKAM İKİ KATINA ÇIKABİLİR
Hilton'un Türkiye planlarını açıklamak üzere düzenlenen basın toplantısına Hilton Worldwide Avrupa Bölgesi Başkanı Simon Vincent, Kuzey Avrupa Bölgesi Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini ve Doğu Avrupa, Avusturya ve Türkiye Bölgesi Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Didier Martin katıldı. Simon Vincent, Türkiye'nin iyi fırsatlar sunduğunu vurgulayarak, Hilton'un Türkiye'de orta vadede 40 otele ulaşmayı hedeflediğini pazardaki olumlu gelişmeler halinde bu sayının iki katına kadar çıkabileceğini söyledi.

TEMKİNLİ İYİMSERİZ
SİMON Vincent, krizin etkilerinin özellikle 2009'un ilk yarısında çok keskin bir şekilde hissedildiğini ve oda fiyatlarında yüzde 2 ila yüzde 20 civarlarında düşüşler meydana geldiğini belirterek 'Ancak bu düşüşler ülkeden ülkeye değişiyor. Hilton, Türkiye'de geçen yıl pazarın daha üzerinde bir performans ortaya koydu' dedi. Vincent, '2010'un ilk 15 günü de  iyi bir tablo ortaya çıkardı, böyle devam edeceğini de düşünüyoruz. Ancak krizin henüz etkilerinin tam olarak ortadan kalkmadığını biliyoruz. Bu nedenle temkinli bir güven içinde geleceğe bakıyoruz' dedi.

İki yeni segment geliyor
TÜRKİYE'YE farklı markalarla geleceklerini belirten Mike Collini, 'Hilton Garden Inn Mardin, Konya, Şanlıurfa, İstanbul Bostancı 2011'in başlarında açılacak. Diyarbakır, Manisa, Bursa, Çorlu ve Çorum otelleri de tasarım aşamasında. Mart ayında ilk Garden Inn otelimizi Kütahya'da açacağız. Bir diğer segmentimiz ise Doubletree by Hilton. Kapadokya ve İstanbul Beyazıt'taki bu otelleri de iki yıl sonra açacağız' dedi.
Esin GEDİK/Akşam

Hilton 15 otel daha açacak Türkiye ikinci kalesi olacak  16 Ocak 2010 Cumartesi, 00:03   EKONOMİ
Hilton, Türkiye'deki otel sayısını 9'dan 24'e çıkaracak. Türkiye, İngiltere'den sonra Avrupa'da en fazla Hilton olan ikinci ülke olacak

o 81 ülkede 3 bin 500 oteli bulunan Hilton Worldwide, Türkiye'deki zincirini alt markalarını da kapsayacak şekilde genişletiyor. Türkiye'de 9 otelde 3 bin yatağı bulunan Hilton, iki yılda 15 yeni otel açarak yatak kapasitesini 4 bin 600'e çıkaracak. Yeni oteller faaliyete geçtiğinde Türkiye, İngiltere'den sonra Avrupa'da en fazla Hilton otelinin bulunduğu ikinci ülke haline gelecek. Hilton Worldwide Avrupa Bölgesi Başkanı Simon Vincent,  büyüme planlarında Türkiye'nin kilit bir rol oynadığını belirtti" dedi. Hilton Kuzey Avrupa Bölgesi Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini ise otellerin çoğunun 'Hilton Garden Inn' markasıyla açılacağını söyledi. Collini, 'Hampton by Hilton markasının ilk olarak Bursa'da, 'Doubletree by Hilton'un da Kapadokya ve İstanbul'da da Türkiye pazarına gireceğini belirten Collini, 40 otele ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Ağırlık Garden  Inn markasında

o Hilton Garden Inn Kütahya (Mart 2010'da açılaçak)

Doubletree by Hilton Kapadokya

o Doubletree by Hilton İstanbul Old City

o Hilton Garden Inn Şanlıurfa

Hilton Garden Inn Konya

o Hilton Garden Inn Mardin

Hilton Bursa

o Hampton by Hilton Bursa

Hilton Garden Inn İst. Bostancı

o Hilton Garden Inn İst.   Golden Horn

Tasarım aşamasında  olan oteller:

o Hilton Garden Inn Diyarbakır, Manisa, Bursa, Çorlu ve Çorum
Star

Hilton Türkiye'yi 'En önemli beşten biri' seçti, üç yılda 15 otel açacak

Türkiye'de dokuz otelle faaliyet gösteren Hilton Worldwide, üç yılda 24 otele ulaşacak. Hilton, Doubletree by, Garden Inn ve Hampton by konseptlerinde orta ve ortanın üstü gelir grubuna da seslenecek. Kuruluş beş ila yedi yıl içinde Türkiye'de 40 otele ulaşmayı planlıyor

Türkiye pazarına 55 yıl önce İstanbul'da açtığı ilk otelle adım atan Hilton Worldwide, şu anda dokuz olan otel sayısını önümüzdeki üç yılda 24'e, beş ila yedi yıl içerisinde de 40'a çıkarmak için çalışmalar yapıyor.
İstanbul'da Conrad İstanbul, Hilton ParkSA İstanbul ve Hilton İstanbul'la faaliyet gösteren bunun dışında Ankara, İzmir, Mersin, Adana ve Kayseri'de Hilton oteli, Dalaman'da ise Hilton Dalaman Resort&Spa oteli bulunun Hilton Worldwide, önümüzdeki dönemde farklı konseptlerle sadece üst gelir grubuna değil orta ve ortanın üstü gelir grubuna da otelcilik hizmeti vermeye hazırlanıyor. 

`Türkiye Almanya'yı geçti'
Hilton Worldwide Avrupa Bölgesi Başkanı Simon Vincent, Türkiye'nin  Hilton Worldwide'ın tüm dünyada en çok önem verdiği ve en stratejik olarak gördüğü beş ülkeden biri olduğunu açıkladı. Vincent, yapım ve tasarım aşamasındaki otellerin açılmasıyla birlikte, Türkiye'nin Avrupa'da İngiltere'nin ardından otel sayısı olarak ikinci büyük ülke haline geleceğini ve Almanya'nın da önünde olacağını belirtti.
Türkiye'nin değişik yerlerinde kalite olarak yüksek fakat fiyat olarak daha uygun olan Doubletree by, Garden Inn ve Hampton by konseptlerinde Hilton otelleri açacaklarını söyleyen Hilton Worldwide Türkiye'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Didier Martin, "Türkiye'de dokuz otelde 3 bin yatağa sahibiz. 1705 çalışanımız var. 2011 yılında 19 otele ulaşacağız. 4 bin 630 yatağımız  olacak. İlave 795 kişiyi işe alacağız ve 2 bin 500 çalışana ulaşacağız. Orta vadede ise Türkiye'de 40 otele ulaşmak istiyoruz. Ancak koşullar uygun olur ve yeni fırsatlar çıkarsa bu sayı iki katına yükselik" diye konuştu.
 Yeni oteller ve konseptleri hakkında bilgi veren Didier Martin şöyle devam etti: "2010'da temkinli bir iyimserlik içindeyiz. Kriz bitmedi ancak eskisi kadar da etkili değil. Ayrıca İstanbul'un 2010 Kültür Başkent'i olması da bizim için bir avantaj. Bu nedenle yatırımlara devam edeceğiz. Geleceğe güvenle bakıyoruz. Bu yıl Hilton Garden Inn Kütahya açılacak. Yine aynı konseptteki Mardin, Konya, Şanlıurfa, İstanbul Bostancı ve İstanbul Sütlüce'deki otellerin yapımı sürüyor. Hilton Bursa&Hampton by Hilton, Doubletree by Hilton Avanos ve Beyazıd'da yapımı süren Doubletree by Hilton İstanbul Old City'de yapım halinde."

Lüksü Gedikpaşa'ya taşıyor
İstanbul'da Beyazıd-Gedikpaşa'da hizmete girecek Doubletree by Hilton Old City ile Kapadokya'da açılacak Doubletree by Hilton Avanos hakkında bilgi veren Hilton Worldwide Türkiye'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Didier Martin şunları söyledi:
"Beyazıd'da bulunan Doubletree by Hilton Old City, Erpet Turizm'e ait bir otel.  Mayıs ayında açılacak. Otelde 172 oda, toplantı salonları, restoran, lobi ve roof barları, fitness salonu ve Türk hamamı bulunuyor. İstanbul'un Tarihi Yarımadası'nda bulunan ve yeni inşa edilen Doubletree by Hilton Old City, şehrin tarihi, kültürel ve ticari bölgesinin tam kalbinde olup, Kapalıçarşı, Sultanahmet, Ayasofya, Topkapı Sarayı ve tarihi İstanbul Üniversitesi binası gibi önemli turizm merkezlerinin yakınında bulunuyor."

Kapadokya'ya Hilton
Ata Turizm'e ait olan Doubletree by Hilton Avanos-Kapadokya hakkında da bilgi veren Martin, "Otel 126 oda, toplantı salonları, bir restoran, barlar, açık ve kapalı yüzme havuzları ve bir spa'dan oluşuyor. Bu dönüştürülmüş otel antik kazı alanları, geleneksel Kapadokya evleri ve olağanüstü doğal güzelliğiyle ünlü, dünyanın bu en büyük tarihi mekânlarından biri olan Kapadokya'da uluslararası ölçekte bir konaklama standardı sağlayacak" dedi.
Radikal

Hilton, Türkiye'de 15 yeni otel açacak
Hilton Worldwide Avrupa Bölgesi Başkanı Simon Vincent, 3 yıl içinde Türkiye'de 15 yeni otel açarak şu an 9 olan otel sayısını 24'e çıkaracaklarını bildirdi. Hilton'un Türkiye'ye yatırım yapan ilk uluslararası otel markası olduğunu belirten Vincent,  Hilton Worldwide'ın, 85 ülkede 10 markayla 3 bin 500'ün üzerinde otelle hizmet verdiğini ve istikrarlı bir büyüme çizgisine sahip olduğunu vurguladı. Vincent, ekonomik krize rağmen,  dünya çapında 2008 yılında 331, geçen yıl da 300'e yakın yeni otel açtıklarını, bu yıl da aynı rakamlarda otel açmayı planladıklarını ifade etti
Milliyet


Geri Dön