16 / 04 / 2024

Hilton Türkiye'de 2011 sonunda 10 otel açmayı planlıyor!

Hilton Türkiye'de 2011 sonunda 10 otel açmayı planlıyor!

Makul fiyatlı şehir otelciliği Türkiye turizmi için can suyu oldu. Accor'dan sonra Hilton'da yarışta iddialı. Hedef 2011 sonunda 10 Hilton Garden Inn açmak



Türkiye Hilton Worldwide için Avrupa içerisinde bulunan stratejik bir pazar. Aynı zamanda şirketin dünya çapında en önemli pazarlarından biri olduğunu düşünüyoruz" diyor. Hilton Worldwide Operasyonlardan Sorumlu Dünya Başkan Yardımcısı Martin Didier. Şu sıralar Türkiye'de hummalı bir çalışma içerisinde. Hedefi geçtiğimiz ay Kütahya'da başladığı yatırım atağını tüm Türkiye'ye yaymak.

TURKISHTIME: İlk otelinizi Kütahyada açtınız. Niçin Kütahya?

Türkiye genelindeki büyüme stratejimizi önemli şehir merkezleri, bölgesel merkezler ve tatil alanlarındaki otellerin gelişimine odaklandık. İstanbul gibi büyük şehirlere bakmaya devam ederken, Kütahya gibi bölgesel merkezleri de markalarımız için potansiyel olarak görüyoruz. Geçtiğimiz 18 ay içerisinde Diyarbakır, Manisa, Bursa, Şanlıurfa, Mardin, Çorlu ve Çorum gibi farklı lokasyonlarda toplamda 15 otel içim anlaşma yaptık.

Türkiye Hilton Worldwide için ne tür bir öneme sahip?

Türkiye, Hilton Worldwide için Avrupa içerisinde bulunan stratejik bir pazar. Özellikle, orta segmentli ekonomik pazarda büyük bir boşluk bulunuyor. Bizim görüşümüz ise bu piyasaların istirarlı, yeni ve yaratıcı uluslararası markalar için çekici olduğu yönünde. Bu markalar içerisine Hilton Garden Inn ile yapım aşamasında bulunan ve 2011 sonuna kadar açılması planlanan 10 otelimizi de dahil edebiliriz.

HGI ile makul fiyatlı otel hizmeti veriyorsunuz? Türkiye'nin bu segmentte nasıl bir potansiyel taşıdığını düşünüyorsunuz?

Ekonomik pazardaki boşluktan ötürü tüm Türkiye çapında Hilton Garden Inn otellerinin bu boşluğu kapatmak için büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Bu potansiyel misafirlerimizin seyahat ettikleri her yerde, kaliteli konaklamaları için farklı seviyede seçenekler sunuyor. Pazara, farklı marka seçenekleri ile girmemizden ötürü her türlü sektöre ve bütçeye uygun oteller sunuyoruz.

Siz diğer zincirlerden farklı olarak nasıl bir politika uygulayarak büyümeyi planlıyorsunuz?

Rakiplerimizin uyguladığı stratejilere aşina değiliz, fakat bizim Türkiye'deki gelişim stratejimiz üç ana başlıkta toplanabilir, ilk olarak markalarımız için istanbul'un önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Bu fırsatlar, Waldorf Astoria gibi lüks bir markadan Hampton by Hilton gibi ekonomik bir markaya kadar piyasadaki tüm segmentleri kapsıyor. Stratejimizin ikinci bölümü, büyük oranla Hilton Garden Inn markası ile büyüyeceğimiz Türkiye'nin bölgesel merkezkerine odaklanıyor; fakat aynı zamanda Hampton by Hilton içinde büyük bir potansiyel görüyoruz. Üçüncü olarak ise, lüks markalarımız ile birlikte, sahil ve iç bölgelerde olmak üzere tatil alanlarında gelişim fırsatlarını görüyoruz.

İstanbul için nasıl bir büyüme projeksiyonunuz var?

İstanbul'da Hilton Garden Inn markası için pek çok büyük fırsat olduğunu düşünüyoruz. 2011 yılında 155 odalı Hilton Garden Inn İstanbul Bostancı ve 220 odalı Hilton Garden Inn İstanbul Haliç açılacak.

Hilton Türkiye ve Hilton Global genel olarak kriz yılı olan 2009 yılını nasıl geçirdi?

Ekonomik krizden kısmen etkilenmiş olmamıza rağmen, birçok lokasyonda, markamızın kuvvetine ve hizmet kalitesine bağlı olarak, piyasanın üstünde bir performans gösteriyoruz. Türkiye'deki otellerimiz beklentilere karşı güçlü performans gösterdiler. Piyasanın zorluğuna rağmen, istikrarlılık emareleri halen mevcut ve 2010'nun kalanı için temkinli bir iyimserliğe sahibiz.
Türkan Doğan / Turkishtime


Geri Dön