17 / 04 / 2024

Hilton Worldwide yıllık büyüme rekorunu kırdı!

Hilton Worldwide yıllık büyüme rekorunu kırdı!

2015 yılında neredeyse her gün bir otel açan en büyük global otel zinciri bununla birlikte en fazla yeni tesis açmayı planlayan şirket olarak da sektörde öne çıkıyor



2015 yılında neredeyse her gün bir otel açan en büyük global otel zinciri bununla birlikte en fazla yeni tesis açmayı planlayan şirket olarak da sektörde öne çıkıyor


Hilton Worldwide (NYSE: HLT), son olarak Çad’da açtığı Hilton N’Djamena ile dünya çapında 100 ülke ve bölgeye ulaştı.


Bünyesinde bulunan, piyasa lideri 12 markasıyla 2015 stratejisini organik büyüme üzerine kuran Hilton Worldwide böylece en büyük ve hızlı büyüyen global otel zinciri unvanını korudu. Hilton Worldwide’ın diğer başarıları ise şöyle:


Halihazırda Hilton Wordwide’ın sektör liderliğini elinde tuttuğu, dünya çapında* hizmete alınması planlanan 275,000 odaya ek olarak yaklaşık 100,000 oda eklenmesi için imzalar atılarak rekor kırıldı. 275,000 odanın yarısı yapım aşamasında ve bu sayı global olarak yapım aşamasındaki odaların yaklaşık %20’sine denk düşüyor


50,000’den fazla brüt oda ve 43,000’den fazla net oda eklendi; bu da yönetilen ve franchise segmentteki % 6.6’lık büyümeye işaret ediyor.

Rakip markaların ve bağımsız otellerin 14,500 odası dönüştürüldü. Bu sayı ise 2015 yılındaki tüm açılışların yaklaşık % 30’una denk geliyor.


Geçtiğimiz yıl Hilton Worldwide ayrıca:


Yönetilen ve franchise otellerin faaliyete geçmesiyle yaklaşık 20,000 yeni iş imkanı yaratıldı.

4,600’den fazla yönetilen ve franchise oteller ile devremülklerde 140 milyondan fazla konuk ağırlandı.



2007’den bu yana, Hilton Worldwide yüzde 50’den fazla büyüme kaydetti; üç yeni markayı başarıyla lanse etti. Şirketin büyümesini destekleyen söz konusu üç markanın tesislerinde, hizmete alınmış veya yapımları süren yaklaşık 60,000 oda bulunuyor. Hem konuklar hem tesis sahiplerine daha fazla seçenek sağlamak adına, Hilton Worldwide bu ayın sonunda orta segment bir markayı lanse etme hazırlanıyor. B u marka da şirketin büyümesine önemli oranda katkı sağlayacak.


“100. ülkeye ulaşmamız markalarımızın gücünün bir kanıtıdır. Markalarımız, portföyüne eklemeyi planladığı oda sayısıyla rekor koran Hilton Worldwide’ı en hızlı büyüyen global konaklama şirketi olarak konumlandırmaya devam ediyor” diyen Hilton Worldwide Başkanı ve CEO’su Christopher J. Nassetta sözlerini şöyle sürdürdü: “Karlılığı artırarak otel sahiplerinin ilk seçimi, konuklarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayan güçlü bir marka ve takım arkadaşlarımızın severek çalıştığı bir otel olmak adına çaba gösteriyoruz.”


2015 Yılında Bölgesel Olarak Öne Çıkanlar


Amerika: Hilton Worldwide’ın en büyük pazarı açısından rekor bir yıldı. Marka, her gün neredeyse bir tane olmak üzere, 65 bin yeni odayı kapsayan 500’ten fazla anlaşmaya imza attı. Hilton, Aruba, Bolivya ve Guatemala da dahil olmak üzere, Latin Amerika ve Karayipler’de yeni pazarlara açılmayı (açılan 100 otelle) sürdürdü.

Avrupa, Ortadoğu & Afrika: Hilton Worldwide, 2015 yılında Avrupa çapında 7,000’den fazla odayı hizmete aldı; Botsvana ve Ermenistan dahil olmak üzere, pek çok anlaşmaya imza atarak başarılı bir yılı geride bıraktı.

Asya Pasifik: Hilton Worldwide son üç yılda bölgede 5,000’den fazla yeni oda ile hizmet vermeye başladı. Birçok ülkede, lüksten sınırlı hizmet otellerine kadar türlü fiyat kategorilerini kapsayan, Hilton Garden Inn, Hampton by Hilton, Embassy by Hilton ve Hilton Hotels & Resorts tesisleri kapılarını açtı.


2015 Yılında Marka Açısından Öne Çıkanlar


Lüks & Lifestyle


Conrad Hotels & Resorts: 23 hizmet veren otele sahip olan marka, halihazırda hizmete almayı planladığı 6,000 odaya, 300 odalı Conrad Shenzhen, 135 odalı Conrad San Luis Potosi ve 287 odalı Conrad Chicago dahil olmak üzere, 900’den fazla oda ekledi. Bununla birlikte Çin’de beş otel işleten ve 11 yeni otel projesi olan Conrad. bölge için üç yeni anlaşma imzaladı.

Waldorf Astoria Hotels & Resorts: Toplam 25 açık oteli bulunan ve portföyüne 2,000’den fazla oda eklemeyi planlayan marka, hemen ikonik Beverly Hilton’un yanı başındaki 170 odalı Waldorf Astoria Beverly Hills’in yapımına başladı.

Canopy by Hilton: Şirketin en yeni markası 2014’te pazara girdi. Açılması planlanan ve niyet mektubu imzalanan 28 tesis bulunuyor. İlk otel 2016’nın ikinci çeyreğinde, İzlanda’da Reykjavik’te açılacak.


Tam Hizmet


Hilton Hotels & Resorts: 55,000’den fazla odasıyla Hilton Hotels & Resorts, dünyadaki herhangi bir üst düzey markaya kıyasla en büyük proje planına sahip. Açılması planlanan otellerin üçte ikisi yapım aşamasında bulunuyor.

Curio – A Collection by Hilton: 18 ay önceki lansmanından bu yana marka hızla büyüyerek 85 otel ve 17,000’den fazla odaya kavuştu. Bununla birlikte 20’den fazla ülkede otel ve odaları hizmete açmayı planlıyor.

DoubleTree by Hilton: 45 tesis açan marka, yaklaşık yüzde 80’i Kuzey Amerika dışında bulunan 14,000 odayı hizmete almayı planlıyor.



Süitler


Embassy Suites by Hilton: 2015’de sekiz yeni otel açan marka Çin ve Suudi Arabistan’da yeni tesisler için imzalar attı. Embassy aynı zamanda Hawaii ve St. Kitts’te anlaşmalarla farklı pazarlara gireceğini müjdeledi.

Homewood Suites by Hilton: 2016’da 400. otelini açacak olan marka ABD ve uluslararası pazarda büyümeyi hedefliyor. Marka, altı yıldır J.D. Power 2015 Kuzey Amerika Otelleri Konuk Memnuniyet Endeksi AraştırmasıSM’nda üst kalite apart oteller arasında yer alıyor.

Home2 Suites by Hilton: 2015’te 28 yeni tesis açan ve yılı yaklaşık 300 yeni otel projesiyle kapayan marka, 2016’da 100. otelini hizmete almayı planlıyor. Marka ayrıca 2015’de 160’tan fazla Home2 tesisi açılması için gerekli imzaları attı.


Odaklı Hizmet


Hampton by Hilton: Plateno Hotels Group ile yapılan ortaklık, markanın Çin’deki büyümesin hızlandırdı. Şu anda Çin’de bir oteli faaliyette olan marka önümüzdeki yıllarda 400’den fazla otel açmayı planlıyor. 200,000 adet oda hedefine ulaşmış olan Hampton by Hilton, 50.000’dan fazla odayı hizmete almayı planlayarak bir rekora imza atıyor.

Hilton Garden Inn: 100,000. odayı hizmete sokma yolunda olan marka, Hawaii’de atacağı iki imzayla 2016’da ABD’deki 50 eyalette de faaliyet gösteriyor olacak.


Devremülk


Hilton Grand Vacations Orlando – Florida’daki 315 odalı Las Palmeras ve South Carolina - Myrtle Beach’teki 220 odalı Ocean 22’nun açılmasıyla Hilton Grand Vacations büyümesini devam ettirdi.


Ödüllü Konuk Sadakat Programı


Hilton HHonors 2015’de 6 milyon yeni Hilton HHonors üyesi kazandı; bu da bir yılda şirketin ulaştığı en yüksek kayıt sayısı. Hilton HHonors 50 milyondan fazla üyeye sahip ve bu üyeler şirketin konuklarının %52’sine denk geliyor.


Konaklama Tecrübesini Geliştirmek


Hilton sürekli olarak gelişiyor ve konuklara, konaklama öncesi, sırasında ve sonrasında daha fazla esneklik sunarak daha iyi bir tecrübe yaşatmanın yollarını arıyor:


Dijital check-in, konukların check-in yaparken dünya çapındaki 4,400’den fazla otelde istedikleri odayı seçebilmelerine olanak sağlıyor. Haziran 2014’te hayata geçmesinden bu yana konuklar tarafından 8.5 milyon defa kullanıldı.

ABD’deki yaklaşık 100 tesiste Dijital Anahtar uygulaması başlatıldı. Bu anahtar otele düzenli gelen konuklara check-in aşamasını atlayarak, akıllı telefonlarındaki Hilton HHonors uygulaması ile direkt olarak odalarına erişme seçeneği sağlıyor.

2015 yılında 2.5 milyondan fazla konuk Hilton HHonors uygulamasını indirdi.


2015 yılında Hilton inovasyon liderleriyle ortaklıklar gerçekleştirdi:


Tesla ortaklığı sayesinde elektrik araç şarj ağını ABD’deki 50 tesisi kapsayacak şekilde genişleten Hilton, 2016 sonuna kadar 100 otele ulaşmayı planlıyor.

Uber iş birliği sayesinde, konuklar kendilerini otellerine götürecek ve alacak araç talebinde bulunmak için otomatik bildirimden yararlanabiliyor. Bu uygulama ayrıca konukların otel civarındaki en iyi restoranları ve mekanları bulabilecekleri dijital bir rehber de içeriyor.

Amazon Locker ortaklığı sayesinde konuklara ve topluluk üyeleri güvenli ve rahat bir şekilde paketlerini gönderip alabiliyor.


Topluma Katkı Sağlamak


Açık Kapılar: 2019’a kadar bir 1 gencin hayatına dokunmayı hedefleyen Hilton Worldwide, stajyerlik programları, kariyer ve hayatın farklı alanlarını kapsayan eğitimlerle şimdiden 400,000’den fazla gence ulaştı.

Global Hizmet Ayı: Dünya çapındaki Hilton Worldwide otelleri, her yıl ekimde gerçekleşen Global Hizmet Ayı’nda sosyal, ekonomik ve çevresel ihtiyaçlara cevap vermek üzere güç birliği yapıyor. Gönüllüler, 92 ülkede, 213,000 saatten fazla çalışarak 4,145 projeye imza attı.



Hilton Worldwide’ın global faaliyetleriyle ilgili daha fazla bilgi için 100.hilton.com‘u ziyaret edin ve 100 ülke hedefine ulaşan Hilton Worldwide’ın kutlamalarını görmek için buraya tıklayın.



Geri Dön