26 / 04 / 2024

Hindistan Büyükelçisi Rahul Kulshreshth Kadir Topbaş’ı ziyaret etti!

Hindistan Büyükelçisi Rahul Kulshreshth Kadir Topbaş’ı ziyaret etti!

Başkan Kadir Topbaş’ı ziyaret eden Hindistan’ın yeni Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshreshth, Türkiye’nin ve İstanbul’un gelişmesini yakinen takip etiğini ve bunun dünya için ne kadar önemli olduğunu bildiğini söyledi.




Hindistan’ın Türkiye Büyükelçiliğine yeni atanan Rahul Kulshreshth, İstanbul Başkonsolosu Manish Gupta ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret etti. Malta Köşkü’nde gerçekleşen görüşmede İBB Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren ile Başkan Topbaş’ın Danışmanları Mehmet Duman ve Kortan Çelikbilek de yer aldı.


Türkiye’de görev yapmaya başlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Rahul Kulshreshth, Hindistan’ın dünya üzerinde gelişen etkisinden bahsetti. Türkiye’nin ve İstanbul’un gelişmesini yakinen takip etiğini ve bunun dünya için ne kadar önemli olduğunu bildiğini söyledi.


Hindistan’ın her iş kolunda büyük gelişmeler gösterdiğini ve yakın gelecekte dünyanın süper güçleri arasına gireceğine inandığını ifade eden Başkan Kadir Topbaş da Türk ve Hint halklarının müzik, minyatür ve diğer kültürel alanlardaki yakınlığına dikkat çekti.


Dünyanın örnek metro sistemlerinden olan Yeni Delhi Metrosu’nu gezmek istediğini vurgulayan Kadir Topbaş, Türk ve Hint iki halkın geçmişten gelen birlikteliklerini daha da geliştirmek için karşılıklı kültür programları düzenleyebileceklerini kaydetti.




İBB




Geri Dön